Helgen

I fredags efter jobbet cyklade jag hem till mamma och pappa där det bjöds på grillat, mycket gott :) Sen var det film, body of lies. Kanske inte den bästa filmen, men det funkade. Sen bar det av till min lägenhet för att surfa och sova.

Lördagen spenderades till en början med att fixa lite smått i lägenheten, sätta upp gardiner i sovrummet, blev mycket bra enligt mig. Gardiner gör så otroligt mycket. Sen kläddes mina kökstolar om. På kvällen var det dags för matlagning och spel. Spisen invidges när det gäller storkok, tyvärr visade det sig att mina gamla spis med endast tre plattor endast har 2 som fungerar. Sen spelades det en massa spel :) var ett tag sen sist.

Gårdagen, söndagen var den varmaste dagen i somar enligt nyheterna jag hörde på radion idag. Vi lyckades iaf ta oss till vaxholm där vi besökte stranden, åt jordgubbar, åkte in till vaxholm centrum där vi åt glass. Sen begav vi oss hem till mig för att käka pizza och planera vad som händer nästa vecka, då vi tagit ut en semestervecka. Ser ut som att det blir kryssning, en tripp till Göteborg och inflyttningsfest hos mig.

Kungen av pop är död

Jag har väl aldrig varit ett Michael Jacksson fan, fast jag tycker ändå att mycket han har gjort är grymt bra. När jag i morse satt och åt fil och jordgubbar i min ensamhet och hörde på radion att han var död kändes det väldigt märkligt. Det är ungefär som att de där stora superkändisarna skulle vara odödliga eller något. Man tror att de ska leva för alltid, jag får samma känsla varje gång. Men bevisligen är de lika dödliga som vi vanliga svenssons.

Blod....

Idag ska jag och Ida vara duktiga och skänka lite blod till bättre behövande. Även fast jag gett några gånger nu och vet att det inte gör så ont så är jag alltid nervös. Som plåster på såren får man iaf en massa ät och drickbart. Dessutom får man en liten present på vägen ut. Efter bär det av till Mcdonalds för den traditinoella måltiden efter.

Korvstroganoff + ris

Igår blev det precis som överskriften säger korvstroganoff, första måltiden i lägenheten. Eftersom jag inte tidigare har lagat så värst mycket mat är jag just nu inne i en löroperiod. Så lite brännt blev det, men det gick iaf att äta. Hoppas på bättre resultat i fortsättningen. Idag tänkte jag dock inte slå till på så stort, blir kanske varma mackor, panpizza eller korv med bröd. Får se.

Första natten i mitt nya hem

Då har jag precis spenderat första natten i min lägenhet. Rädd som jag är hörde jag en massa konstiga ljud hela tiden, men så är det väl i början. Sen så vänjer jag mig förhoppningsvis. T.ex. lät rören typ hela tiden, det lät som att jag glömt att stänga av någon vattenkran. Efter en stunds skrämande/paranoida tankar somnade jag. Sen vaknade jag upp på morgonen lite extra trött då jag gick och la mig alldeles för sent igår. 

Solen :)

Idag tittar solen fram för en gångs skull. Så får att ta vara på solen blir det promenad med Ida och hundarna ikväll. Det gäller ju att passa på, man vet ju aldrig hur mycket solen känner för att vara framme. Hoppas att iaf att solen skiner på midsommar, då det ska grillas och has 5-kamp.

Givmild omgivning

Så här i flyttens tider är det ju perfekt när man har en givmild omgivning. igår var mormor uppe med ett lass av köksartiklar, en handknuten matta och ett soffbord. Tänk vad mycket det skulle kostat att köpa allt själv. Mamma och pappa har sponsrat mig med väldig generösa summor pengar och en massa prylar som de sparat inför dagen då någon av mig och maria skulle flytta. Även folk på jobbet har bidraget med grejer, t.ex. ett stort köksbord med 6 stolar. Nu ska jag även få en matservise. 

Kan även bli om jag har tur, att jag får en tvättmaskin. Det vore verkligen toppen, den kommer iofs ta väldigt mycket plats i badrummet som inte är allt för stort. Men det är värt att slippa springa ner i den gemensamma tvättstugan hela tiden. Det krävs så mycket planering då, när man ska boka tid och hålla på.

Nu börjar det närma sig

Min lägenhet i nästan inflyttningsbar, i Idas ögon kunde jag ha flyttat in för en månad sen. Men på den biten skiljer sig våra åsikter en del. I vilket fall som helst invigdes den igår med lite singstar och snack. Hoppas inte grannarna tyckte att vi väsnades allt för mycket. Man vill ju inte börja med att göra sig ovän med någon knepig granne. 

Nästa helg är det dags för den slutgiltiga flytten skulle jag tippa på. Har redan börjat flytta över en del grejer, kommer flytta över lite i taget nu i veckan. Sen till helgen smäller det det, tror jag.......  

RSS 2.0