Att blogga....

...är en konst.. Det är inte bara att sätta sig ner och skriva några rader hur som helst.. Man måste ju komma på något vettigt att skriva om, och det är inte alltid det finns något sådant ämne.. T.ex. idag, en helt händelselös dag då jag bara jobbar och allt går på rutin, inget nytt spännande händer.. Men ändå känner jag ett viss tvång att skriva några rader här iaf. För jag vet själv att om jag börjar hoppa över det någon dag då och då så kommer det till slut bli så att jag hoppar över allt fler dagar, och i slutändan har jag helt slutat blogga..

Såna här händelselösa dagar sitter jag och lyssnar på rocklassiker och läser så många bloggar jag orkar och hinner.. Men jag känner att man har tröttnat på vissa.. Jag skulle behöva hitta några nya spännande.. Men det är inte det lättaste.. De flesta tycker jag skriver om mode, och det är inget som intresserar mig.. Eller så skriver de en helt vanliga blogg om sitt helt vanliga liv, precis som jag gör.. Och sådana bloggar är inte allt för intressanta om man inte känner personen i fråga..

Nä nu är det nog med bloggsnack idag.. Ska återgå till jobbet


Jag tycker inte om...

....när jag får uppgiften att ringa och skälla ut folk. Eller man behöver ju inte skälla ut dem, men påminna folk om att de har glömt att skicka in vissa papper..


Det måste hända något nytt

I eftermiddag kommer det några kunder på besök, så jag tror att det kommer bjudas på fika. Jag hoppas på det, och förhoppninigsvis blir det något gott.. Det är alltid kul när det händer något nytt även om det inte är så speciellt.. Man behöver lite nya saker som förgyller vardagen, nu pratar jag inte bara om fikat längre.. Utan även andra saker.. Det svåra är bara att inte fortsätta i samma gamla vanliga spår som vanligt.. Man måste förändra sitt tankesätt lite, försöka komma på nya saker.. 

I eftermiddag, efter jobbet ska det bli en promenix i det gröna.. Det är ju tyvärr inte det bästa vädret, men det funkar ändå.. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder..

Tyvärr så har jag någon slags skrivkramp i nuläget. De få raderna jag fått fram skrevs ner med tvång. Så det blir inte allt för många till.. Jag kanske borde återgå till jobbet istället, så man gör lite nytta, eller kanske läsa några andra bloggar..


En klocka som inte är att lita på.

Det har köpts in en ny klocka till jobbet, som för tillfället hänger på min vägg. Den är typ styrd av radiovågor, jag förstår inte riktigt vad det innebär.. Men den var lite extra krånglig att ställa in, så det fick bli min uppgift.. Och allt gick bra, trodde jag. För nu är det nämligen så att den VARJE natt stannar kl 03.00. Grymt irriterande, vad är det för jäkla lågbudget-klocka? Den har gjort så här de senaste 5-6 dagarna.. Så varje morgon får jag ställa om den.. Jag har en känsla av att den snart åker i sopporna eller lämnas tillbaka..

Mörkt som natten

Shit vad mörkt det är nu.. När jag tittar ut genom fönstret så känns det nästan som att det är mitt i natten, eller kanske inte mitt i natten men riktigt sent på kvällen.. Det kan man ju bl.a. skylla på att man har ställt om klockan, egentligen så skulle den ju vara cirka 17.00 nu.. Sen kan ju skogen/skogsdungen som är precis utanför mitt fönster också göra att det blir lite extra mörkt.. Det kanske inte känns lika mörkt när man väl kommer ut.. Nu när jag sitter här inne i mitt superljusa rum känns det ju genast mörkare utomhus.. Nu slutar jag iaf om 5 minuter :) Härligt, så nu är det bara 4 dagar kvar tills det är helg.. ;)

Måndag igen

Nu är det åter igen måndag och dags för 1 veckas slit.. Men som vädret är idag gör det mej ingenting att sitta inne.. Det är såna här dagar jag verkligen känner att det är tur att man inte är brevbärare, byggarbetare eller något annat jobb då man kan tvingas vistas ute oavsett vädret..

Min helg såg ut ungefär så här:

Lördag: Dagen började med att jag och mamma begav oss till täby.. Jag var på jakt efter en mysig stickad tjocktröja.. Så vi sprang runt i alla tänkbara affärer, men det var ont om såna tyvärr.. Om det fanns någon så var den alldeles för dyr.. Så tyvärr blev det ingen sådan för mig.. Men jag hittade lite andra saker. Bl.a en vinterjacka för endast 400 spänn.. Ett riktigt klipp. Sen hittade jag även en tjocktröja, inte en sådan jag hade tänkt mej. Men det blev bra ändå :)

När jag kom hem ifrån täby var det bara att slänga in alla kassar och sedan sticka iväg igen för att träffa folket vid sibylla.. Ida var ensam hemma, så då skulle vi passa på att laga lite mat, spela spel och kolla på Beck.. :) Det var ju inte helt fel..

Söndag: Då vaknade jag riktigt sent. Jag orkade aldrig riktigt gå upp, så jag bara somnade om hela tiden.. Jag fick lite dåligt samvete för att jag sov bort hela dagen och så var jag orolig att jag inte skulle kunna somna på kvällen sen.. Men som tur var så fick man dra tillbaka klockan 1 timme, då kändes det genast mycket bättre ;) Förutom att sova gjorde jag inte allt för mycket, jag gjorde väl de gamla vanliga söndasgtraditionerna, kolla på tv, bada och sitta vid datorn..

Nu måste jag återgå till jobbet, ska försöka fixa lite juletiketter till alla julklappar som ska skickas ut..

Idag, Lördag.

Snart är det dags fär frukost, sen bär det av till täby och Rusta och lite sådant där.. Det kommer troligtvis vara en hel del människor eftersom det precis har varit löning. Så vi får väl hoppas att det inte är helt omöjligt att hitta en parkeringsplats.. Och sen kan man ju hoppas att köerna till omklädningsrummen inte är sju mil långa.. Ganska korkat av oss att åka just den här helgen, när man vet att det kommer vara hur mycket folk som helst.. Det är väl bara att hålla tummarna för att många har rest bort nu när höstlovet har börjat..

Ikväll ska vi förhoppningsvis se på Beck, det blev ju inget förra helgen.. Sen skulle det vara kul med något roligt spel, typ twister, men det är ju typ ingen som har det.. Så vi får väl hitta på något annat antar jag.. Nåt kul hittar vi nog på skulle jag tro :)

Löning

Löning i dag för min del :) Av någon andledning får man lön den 26:e om man jobbar inom vården. Inte för att jag jobbar inom vården på så sätt, men företaget håller ju på med vård. Jag hade ingen aning om det här förns de berättade det för mig föra månaden.. Det är ju inte så att jag går in på en gång och kollar så att min lön har kommit in som den ska.. Jag brukar kolla upp det efter några dagar, och då brukar jag se att den finns där, så då tänker jag ju inte på vilket datum man har fått den..

Det är ju grymt surt att så pass mycket pengar försvinner i skatt, men det har jag börjat acceptera nu. Så nu när det äntligen har sjunkit in kommer ytterliggare än utgift, nämligen att betala en slant till mamma och pappa :( Då blir man ju ännu mer pank, för så mycket tjänar man ju inte när man inte jobbar heltid.. Jag vill ju kunna spara en slant och unna mig lite kläder och prylar, men jag känner att det inte riktigt går ihop sig som jag skulle vilja.. Men men, nu har jag ju faktiskt börjat jobba 1 timme länge om dagarna, så det kommer väl förhoppningsvis visa sig när nästa lön kommer i November..

Tanken är att jag imorn ska förstöra lite av lönen i Täby.. Jag e ute efter någon riktigt mysig tröja, gärna stickad :) Finns oerhört mycket fina såna den här hösten, men de kostar ju en slant också.. Så jag blir ju lite kluven, lite småsnål e man ju.. Men nåt kul ska man väl förhoppningsvis hitta.

Nu ska jag nog föra över en slant till mammas och pappas konto.. De började tjata redan igår.


                                                  


Jag vill också ha höstlov

Det här inlägget kommer inte att bli allt för långt.. Har en massa att göra hela eftermiddagen, känner mej lite smått stressad.. Usch, antingen har jag inget att göra, eller ås har jag hur mycket som helst.. Kan det inte vara någonstans mitt i mellan?

Det är iaf äntligen fredag :) Så nu har man en härlig helg att se fram emot.. Men folk som fortfarande går i skolan har en hel veckas lov att se fram emot.. Det känns grymt orättvist, man borde få ha lov när man jobbar också.. Det är ju en av de stora fördelarna med att gå i skolan, att man har så mycket lov.. På ett år kanske man har 14-15 veckors ledighet.. Medans man när man jobbar har rätt till sammanlagt 5 veckor om jag inte tänker fel..


Vänta vänta

Sitter och väntar på att alla segisar ska fika färdigt så jag kan sätta igång diskmaskinen, så mycket annat har jag inte för mig.. Slutar om cirka 40 minuter :) Då ska jag försöka fixa fram lite grejer till Ida, sen ska jag käka äcklig mat tror jag.. Efter det blir det promenix ute i dimman.. Kanske inte det bästa vädret, men man får se det från den ljusa sidan, det regnar ju inte iaf.. 

Fan

Jag gjorde precis bort mig rätt så duktigt, så nu har jag psykiska problem.. Nu sitter jag och ältar detta problem hela tiden så jag kan inte koncentrera mig på något annat.. Jag har en förmåga att inte kunna lägga saker bakom mig.. Utan jag ska tänka på det om om igen.. Vilket bara gör saken värre..

Silversmide

Nu har jag kollat upp om det finns någon silversmide kurs här i närheten som man skulle kunna tänkas gå på.. Det var ovanligt lätt att hitta.. Jag trodde att jag skulle få googla på alla möjliga konstiga sökningar, men jag träffade rätt på en gång.. Så det var ju positivt.. Det hålls tydligen en kurs i gamla brabdstationen, som jag inte e säker på om jag vet vart det ligger.. Så länge jag kan minnas har brandstationen legat där den ligger i dag.. Men jag har mina aningar om vart det kan ligga.. Nästan för bra för att vara sant att det ska finnas en sådan kurs här i vallentuna.. Så självklart fanns det en hake, det var ju svindyrt.. Man måste typ vara rik eller bara allmänt korkad om man betalar 2050 kr för 6 tillfällen a´3 timmar.. Plus att man måste betala materialet.. Det känns verkligen inte värt det.. Så jag blev lite smått nedstämd där ett tag.. Men så visade det sig att en arbetskamrat går samma sorts kurs i Uppsala, och där betalade man bara 1000 spänn för 10 tillfällen á 3 timmar.. Lite skillnad.. Så vem vet, till våren kanske jag sattsar på det..

Jag tror att jag har lite förkärlek till att skapa saker. Jag har nog alltid varit lite så.. Jag hade min period i 8:an -9:an när jag jämt satt och broderade.. Och om jag får säga det själv så blev jag rätt så duktig mot slutet.. Men sen efter en intensiv period så tröttnade jag lite och la skapandet på hyllan.. Samma sak var det när vi tillverkade smycken, i början var det superkul men nu mår jag dåligt bara jag tänker på pällor.. Jag tror att det vore hälsosammare för mig om jag inte gick in så intensivt i allt sånt där, utan tog det i lite mer normal tackt. Men det verkar inte funka för mej.. När jag tycker något e skoj så kör jag på.. Det kan vara bra ibland, men dåligt ibland.. Så vi får väl se hur det blir i mitt nuvarande projekt, stickning&virkning.. 


Kidnappa chefen

Som det framgick i föregående inlägg hade jag lite annat för mej än att skriva blogginlägg på lunchen.. Det var nämligen så att vi skulle kidnappa chefen eftersom hon fyller 50 år.. Så vi har hållt på att planera det nu den senaste månaden.. Har varit mycket smusslande.. Och eftersom jag e så grymt paranoid har jag inte nämnt det i min blogg, för vem vet vem som läser den? Inte för att det är så många.. Och sannolikheten att hon eller någon som skulle kunna skvallra till henne skulle läsa just min blogg, just det inlägget är inte särskilt stor.. Men bättre att ta det säkra före det osäkra.. Det skulle ju vara katastrofallt trist om det på något sätt läckte ut vad vi hade planerat för grejer..

10.30 började dagens äventyr.. Själva kidnappningen är lite småsvår att förklara, så jag hoppar nog över det.. Men jag kan säga så mycket att hon blev väldigt överraskad :) Så det var ju skoj.. Sen bar det av in till stan, vi började med en lunch på Hard rock Café.  Sen gick vi till centralbadet för att bara ta det lungt.. Var egentligen tänkt att vi skulle köra lite lasergame innan, men det blev inställt.. Centralbadet var iaf supermysigt.. Jag hade aldrig varit där innan och visste inte alls vad jag skulle förvänta mig.. Jag hade väl tänkt mej att det skulle vara som vilket annat bad som helst.. Men så var inte fallet, det var inte en massa stoj och stimm.. Fast det kanske blev det ändå :P Det var iaf meningen att man skulle ta det lugnt, bada bubbelpool, någon saltvattenpool, sitta i baren och bara ta det lungt.. Så det var ju inte helt fel, bada bubbelpool hör ju inte till vanligheten.. Jag var därimot inte beredd på att man skulle bli helt superseg efter bubbelbadande.. Efter centralbadet var det dags för kvällsmiddag.. Det blev en italiensk restaurang. Maten var helt okej, men absolut inte värd pengarna tycker jag.. Men de andra verkade gilla det.. Fast jag är ju inte så speciellt förtjust i finare och dyrare maträtter, jag hade ju hellre gått till macdonals.. Men sån är jag, och 50 år kan man ju inte fira på macdonals.. Jag kom väl hem cirkus 23.30.. Inte allt för sent.. Men jag kunde trotts att jag var trött inte somna.. Det känns som att det inte spelar någon roll hur sent jag går och lägger mej, jag måste ända ha den där timmen att bara ligga och tänka på dagens händelser och sånt där..

Så såg gårdagen ut.. Härlig arbetsdag måste jag säga..


Inget inlägg till lunch idag

Ja, som överskriften säger vill jag bara meddela att det inte blir något inlägg för mej idag på lunchen.. Jag har lite annat planerat då.. Så jag får se till att skriva ett längre inlägg imorn istället, för att kompensera lite..


MIN telefonsvarare

Idag var första gången någon lämnade ett meddelande på min telefonsvarare.. Man känner sig ju lite viktig, eller inte viktigt men, lite kul att ha en egen telefonsvarare iaf.. Men saken var ju den att hon inte ens ville prata med mej visade det sig när jag ringde upp.. Jag förstår inte hur hon har lyckats få tag på mitt nummer.. Det är lixom inte så jätteofficielt.. Well well, hon fick sig troligtvis ett gott skratt när hon lyssnade på mitt meddelande på telefonsvararen.. ;)

Ganska seg dag, så jag ska nog vattna blommorna

Nu har blogg.se tydligen fått för sig att man inte ska kunna söka efter medlemmar för tillfället.. Det är väl någon uppdatering de håller på med.. Men man blir ju lite besviken, för vad ska jag då göra på lunchen förutom att skriva ett inlägg här och läsa de få bloggarna jag kan adressen till?!

Jag känner att den här dagen är ganska händelselös, jag försöker komma på en massa smågrejer jag kan sysselsätta mig med.. Men ibland sitter jag smått sysslolös, och att svara i telefonen hinner jag inte med.. Det är nämligen så att en av de andra här på jobbet i princip alltid hinner före mej.. Det är ju i huvudsak min arbetsuppgift, men de andra kan också svara.. Det e iofs rätt så skönt att slippa svara i telefonen, man vet ju aldrig vad det kan ringa för jobbig människa..Det är iaf tur att tur att man kan lyssna på radio på datorn.. Så slipper det vara så oerhört tyst och tråkigt.. Den senaste tiden har det blivit mycket rockklassiker istället för mix megapol.. Låtarna på rockklassiker är så många ggr bättre än de uttjatade låtarna på mix megapol och andra liknande kanaler.. Men därimot är radiopratarna inte alls på samma nivå.. Mix megapols radiopratare kan ha riktigt roliga diskussioner som man inte kan slita sig ifrån.. Medans rockklassiker är lite småtråkiga.. Det skulle vara alldeles utmärkt om man kunde ta det bästa från båda kanalerna..

Nä nu ser jag att jag måste vattna mina blommor, de ser lite småhängiga ut. Men än så länge har det överlevt de 4 månaderna jag har haft hand om dem.. Fast jag har verkligen inga gröna fingrar, jag vet inte alls hur mycket vatten det kan behövas.. Det varierar från vecka till vecka hur mycket vatten de får.. Det beror oftast på hur mcyket annat jag har att göra.. Har jag som idag inte mycket att göra blir det gärna att jag går och vattnar dem bara för att ha något att göra..

Nu ska jag plocka fram vattenkannan. Hej då!

Söndag

Nu är det äter igen Söndag.. Förr i tiden, när man gick i skolan så var det här pluggdagen.. Men nu för tiden är det slöadagen.. Då jag bara badar, kollar på tv och sitter vid datorn.. Utanför dörren kommer jag nästan aldrig..  Likadant ser det ut att bli idag.. Även fast det ibland kanske känns lite som att dagen slösas bort måste man ju ha en ta-de-lugnt-dag för att orka med nästa veckas jobb. 

När jag vaknade i morse så såg jag att min älskade pyjamas hade gått sönder.. Sömmen hade spruckit typ 20-30 centimeter.. Så det var bara att kasta skiten.. Lite tragiskt, för nu har jag bara typ udda pyjamaser, med älgar på typ..

Lördag

Jag fick som jag ville på Idol igår.. Äntligen blev vi av med gathania.. För min del kan jag nog inte säga att mitt ogillande mot henne beror att hon sjunger dåligt.. Det e bara så att personkemin inte riktigt stämmer där.. Stämmer inte den så funkar det helt enkelt inte..

Snart blir det frulle för min del.. Jag har börjat med några typ nyttiga mackor, eller iaf nyttigare än de vanliga limporna jag brukar käka.. Saken är den att de faktiskt e goda, de är inte så där kompakta och torra som jag föreställer mej att nyttigt bröd ska vara.. Och de är inte fullproppade med en massa frön heller.. Så frågan är hur nyttiga de egentligen är? Eller så kanske det bara är så att jag hela tiden har haft fel uppfattning om att nyttigt bröd ska vara på ett visst sätt!? Sen efter frukosten ska det bli ett långt härligt bad :)

Inget inlägg på lunchen

Jag har märkt att mina trogna läsare (ida) har blivit lite upprörd nu när det inte blev något inlägg på lunchen.. ;) Och jag kan bara försvar mej med att säga att jag hade fetting mycket att göra idag, så jag hann inte med något inlägg.. Jag skulle kuvertera en massa lönespecifikationer som de absolut ville ha iväg på posten idag.. Det var en hel massa papper helt enkelt. Så jag försöka mej på ett inlägg nu istället.. Även fast det inte är samma sak..

Som sagt blev dte Bio igår, vi behövde iaf inte oroa oss för att biljetterna skulle vara slut.. Så det var ju bra att vi inte förbeställde biljetter, nu vann vi ju en 10:a skulle man kunna säga.. Men det bäst av allt var nog att jag fick veta att jag har en gratisbiljett nästa gång jag går, om jag går på en vardag.. Det var verkligen på tiden tycker jag.. Var skitlänge sen jag fick en.. Jag började nästan tro att Ida hade fått alla mina poäng. För hon får ju typ jämt en massa gratisbiljetter.. Så antingen snor hon mina biljetter eller så är hon en riktig bionörd :P Jag skulle nog tro på en kombination av båda..

Nu är det iaf fredag kväll. Härligt härligt.. Nu har jag 2 lediga dagar framför mig.. Som tyvärr kommer att gå för fort.. Men det är bättre än ingenting..Riktigt vad som händer i helgen vet jag inte, har inte så många planer än.. Men jag har kommit på att jag absolut vill komma hemifrån i morgon på kvällen.. För då ska mamma och pappa ha gäster, då känns det jobbigt att sitta hemma.. Så då får vi se till att någonting händer..

Nu ska jag nog gå och läsa expressen eller nåt sånt där skoj,,

Lite småsegt..

Den här dagen går segt måste jag säga.. Jag har inte haft så mkt alls att göra..  Jag har till större delen skrivit ut och vikt ihop en massa inbjudningar till Nära-dagen som ska hållas i slutet av oktober.. Det har gått och blvit mitt asnvarsområde att skicka ut inbjudningarna och hålla koll på vilka som har tackat ja och så vidare..

Det ser iaf ut som att det kommer bli mer att göra imorn.. Jag håller tummarna för det, det finns verkligen inget värre än att vara sysslolös.. Eller sysslolös har jag inte varit, jag har ju haft en massa små typ betydelselösa jobb som jag har fixat med.. Men nu känner jag bara för att klockan ska slå 16.00 så att jag kan gå hem och slöa i några minuter för att sedan springa ner i vändzonen utanför mej för att bli upphämtad av Hanna-panna..


Promenix och bio..

Igår blidde det en långpromenix till slut, eftersom min mobil inte alltid vill låta när jag får sms så vet man aldrig hur det kunde ha gått.. Men nu har jag iaf försökt ställa om signalen så att den låter hela tiden tills man kollar sms:et.. Om inställningen funkar vet jag inte än, det märks när nästa sms kommer.. Men jag håller tummarna för det iaf..

Det var bra fart på hundarna igår, iaf när vi gick nere vid vallentunasjön.. Jag tror nästan inte jag har sett dem så allerta.. Eller penny e ju alltid full av energi, men tyra måste fyllt på med lite extra energi igår.. För att förgylla promenaden lite hade jag köpt med mej lite gifflar(bullar).  Jag tänkte att nu var det min tur att ta med mej någonting, förra gången hade ju Ida fixat varm choklad.. Jag har faktiskt kvar några gifflar, så det ska nog ta en nu som efterrätt..  

Ikväll blir det bio, som ett litet trevligt avbrott i den jobbande vardagen.. Järnets änglar blir det, om inte biljetterna är slut.. Men det skulle jag inte tro. Jag har nog inte varit i kista någon gång på en slutsåld bio.. Och nu är det till och med en vardag, då är det ju ännu färre biobesökare.. Vi får hålla tummarna för att filmen e bra.. Men det tror jag nog. I princip alla svenska filmer e bra.. Det e nog lite av en favorit genre, om man nu kan kalla svensk film en genre.. :P

Hobbys

Nu sitter jag här igen, ytterliggare en lunch.. Har egentligen inte mycket att dela med mej av idag.. Men bara för att inte komma ur mitt mönster att skriva varje dag slänger jag in ett litet inlägg.. Om jag någon dag av någon andledning skulle skippa ett inlägg skulle det nog lätt bli att jag skipper det nästa dag och nästa dag och nästa dag.. Så får att försäkra mej om att hålla bloggen vid liv kan det ibland bli lite såna här innehållslösa inlägg..

Direkt efter jobbet idag ska jag en sväng förbi centrum för att inhandla lite tyg som jag ska fodra min väska med.. Jag har nämligen fått en ny hobby för tillfället.. Något som man ofta kopplar samman med sin gamla mormor eller farmor, nämligen virka och sticka.. Jag har länge kännt att jag måste ha någonting annat att göra på kvällarna förutom att titta på tv.. Så nu har jag det, har hunnit med att göra en mössa, som blev helt okej.. Eller jag tycker att den blev rätt så bra faktiskt.. Det e bara det att jag inte passar så himlans bra i mössa.. Mitt nuvarande projekt är som sagt en väska.. Den ska bara fodras, sys ihop och göras ett axelband.. Sen e det färdig..  Jag får se vad det blir här näst, vantar skulle ju passa.. Men jag vet inte riktigt hur man gör såna.. Så jag får nog vänta tills jag träffar mormor, hon borde vet hur man gör.. Hon e typ mästare på att sticka och virka..

Två andra saker jag skulle vilja syselsätta mej med på min dötid är att lära mig spela gitarr och gå någon slags kurs där man lär sig att tillverka silversmycken.. Det ska absolut inte vara något liknande som vi hade som UF-företag, inte pärlor och sånt jocks.. Utan enkla silversaker..  Har hört att det ska finnas en sån kurs här i Vallentuna.. Jag ska nog kolla upp det där lite noggrannare nån gång.. Får se när, jag e rätt så dålig på att ta tag i saker ibland..

Nä nu ska jag snart återgå till jobbet, ser ut som att jag kommer att få tömma den äckliga papperskorgen med alla matrester eftersom städerskan inte verkar vilja komma idag.. Det e verkligen äckliga de där matresterna, det kommer lixom varma ånger och luktar peck..  :(

Tradition

Det har nästan blivit som en tradition (som inte har pågått så länge än) att alltid skrivit något litet inlägg på lunchen.. Så bara för att fortsätta med denna underbara tradition så skriver jag några få rader.. I vanliga fall brukar jag kunna skriva en massa skit, men nu känner jag mej rätt så blockerad.. Jag måste ha fått skrivkramp av något slag.. Jag känner mej dessutom lite efter i internetvärlden för tillfället.. Jag har hållt mej undan från datorn den senaste tiden.. Inte med flit, utan det har bara blivit så.. Vilket har gjort att jag har missat en massa inlägg i vissa bloggar som jag vanligtvis följer.. Så när ska jag ha tid att ta igen allt det?

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, det enda jag vet är att jag ska försöka mej på lite spagetti och köttfärsås. Så jag hade tänkt att exprementera lite där, man har ju ätit samma sorts köttfärs i 19 år nu, så det är alltid kul med lite förnyelse.. Efter det vet jag inte riktigt, en promenad kankse, om Ida har tid!? Annars får det bli en annan dag..

Ja, det återstår att se..

Men nu är det nog iaf dags för mej att återgå till jobbet..


Att höra sin egen röst...

Idag sprang verkligen tiden iväg på jobbet, jag hann knappt komma dit förns det var dags att gå hem igen kändes det som.. Det är så det ska va, kan ju hoppas på flera såna dagar.. men det tvivlar jag på..

Det mindre roliga momentet under dagen var att jag var tvungen att spela in ett röstmeddelande på min telefonsvarare.. Jag skulle egentligen ha gjort det för länge sen. men då var det en massa krångel.. Jag hade ett manus att gå efter, så jag gick igenom det x antal ggr för att kunna det någorlunda bra utantill så att det inte skulle låta allt för konstigt.. Men jag tyckte ändå inte att jag lyckades så bra, jag spelade in och raderade massa ggr.. Till slut fick jag inse att det inte blir mycket bättre.. Det är verkligen hemskt att höra sin egen röst från en inspelning, det låter helt konstigt.. Är det så min röst låter för andra också? Jag e tveksam om jag skulle känna igen min egen röst på en inspelning om jag inte visste att jag hade spelat in det..

Nu e det nog dags för mig att sova, vi hörs igen imorn på lucnhen antar jag..

Nu e helgen över :(

Jag har en tendens att inte uppdatera min blogg på helgerna.. Jag vet inte om det beror på dålig insperation eller att jag helt enkelt har för mycket tid jag kan skriva i bloggen.. För ont om tid kan jag väl inte påstå att jag har.. Bra konstigt är det iaf, men jag får helt enkelt ta igen det nu..

I lördags hade jag bjudit över Ida, Hanna, och Katta för att laga mat och snacka skit.. Jag tycker att vi lyckades rätt bra med maten iaf.. Blidde ingen större katastrof.. Sen hade vi köpt på oss all möjlig frukt plus glass som efterrätt.. Satan i gatan vad mätt man blev, det blev typ en hel tallrik frukt var.. Men gott var det.. Kvällen flöt på bra, med film och snack.. Men måste medge att jag blev lite rädd för Hanna ibland, vissa diskussioner var hon väldigt livlig och bestämd i ;) Speciellt när det gällde Idol.. Då var det verkligen ingen idé att säga emot henne, då var man körd.. haha..

I går (söndag) var en slöardag, precis som i princip alla andra söndagar.. och det är ju inte helt fel, man måste ju vila upp sig inför en ny arbetsvecka.. Ibland kan jag känna att jag iaf borde sätta näsan utanför dörren någon gång under dagen, men oftast anser jag att jag har rätt att bara kolla på TV i hela dagen..


Lite dålig reklam för 3



Jag har inte själv något tre abonemang. Men jobbet använder sig av det, och oftast faller det på min lott att ringa dit om det är något problem eller så.. Idag var det iaf dags att ringa igen, som tur var har vi högtalarfunktion så jag slipper att hålla i luren hela tiden.. Om jag ändå hade vetat det förra gången när jag satt i kö i 30 minuter.. Idag blev det lite mer än 30 minuters väntan, och ändå hann jag inte få någon hjälp, jag pallade nämligen inte sitta och vänta längre.. Och till saken var att jag kom fram 2 ggr under dessa 30 minuter, men til "kundtjänst privat" och jag skulle ju till företagsdelen. Men troligtvis var det så lång kö dit så att jag automatiskt kopplades till privat.. Och där kunde de inte hjälpa mig.. Så det blir till att ringa någon annan dag.. För även fast jag kan ha på högtalarfunktionen är det oerhört tröttsamt att sitta här och lyssna på alla alla upptagettoner och all reklam som de hela tiden klämer in.. Men man ska absolut inte klaga på dem som jobbar där, alla är väldigt trevliga och hjälpsamma.. De avslutar typ alltid samtalen med "trevlig helg".. Det jag tror skulle behövas är lite fler anställda så att man slipper sitta i kö så in i helsike länge.. Och speciellt att man kommer till rätt ställe när man har suttit i 30 minuters kö, då vill man ju inte bli kopplad till en helt annan avdelning som inte kan hjälpa till..







Så nu har jag fått skriva av mig min irritation lite granna



Äntligen fredag :)

Idag vaknade jag upp precis som igår, i ett iskallt rum.. Det kanske delvis beror på att jag har fönstret lite öppet under natten.. Men om jag har det stängt blir det instäng och äckligt istället.. Synd att det inte finns något mellanting.. Och kallt som sjutton var det ute, jag tog på mej en massa kläder, kände mej rätt så duktigt påklädd när jag gick till jobbet.. Som en liten eskimo eller nåt sånt :P

Nu är det iaf lunch, och jag slängde snabbt i mig en pan-pizza.. Det e faktiskt riktigt gott måste jag säga.. Även fast det kanske inte ser så himla smaskigt ut.. Under tiden jag satt där och käkade spanade jag ut genom det gigantiska fönstret.. Då såg jag Ida försvinna in på gymmet, troligtvis för att käka.. Men hon vågar inte riktigt ta med mig att äta där för att det serveras mest en massa grönsaker.. Så då är hon rädd att jag ska sitta och peta i maten.. haha.. Eller hur Ida?! ;) Med andra ord så har vi väldigt bra uppsikt över det mesta som händer här i krokarna.. Så om ni smyger omkring här runt 12-tiden är det stor risk/chans att jag ser er..  

För tillfället är jag nästan ensam här, resterande folket här har gått ut på en hurtig promenad eller är ute och käkar på någon restaurang.. Så jag sitter här och drömmer mej hem till soffan och Idol.. Vem åker ut? Vem är bäst? Vilka e superdåliga? Det får vi se ikväll :P






Utbildning

Det har hållts utbildning på jobbet idag, inte för oss på kontoret, utan för assistenter.. Men utbildningen hålls i en av våra lokaler.. Och jag har kommit fram till att det är riktigt trevligt när sådant infaller.. För då införskaffas nämligen lite godsaker som godis och kakor.. Så då är det ju självklart att jag smyger och tar någonting lite då och då.. ;)

Vintern e på ingång

Jag hatar att vakna upp på morgonen och känna hur satans kallt det är i rummet.. Det är ju rena självplågeri att kliva upp ur sängen då.. Man vill bara ligga kvar där under det varma täcket och somna om.. Men det är ingen idé att ens tänka i de banorna, det e lika bra att gå upp på en gång.. Annars blir det bara värre.. Jag är faktiskt ganska duktig på att gå upp på en gång, jag e för rädd att somna om och försova mig..

Det jag egentligen ville komma fram till var att det är så nedrans kallt nu för tiden, vintern börjar närma sig.. Termometern stod nästan på nollan när jag gick till jobbet, och jag börjar ändå jobba kl 9. Jag känner att jag snart måste inverstera i lite varma vinterkläder, te.x en ny jacka.. Eller så får jag ta fram fjolårets, men det är ju inte lika skoj.. Det positiva med kylan är att jag får användning av min egenstickade&virkade mössa som jag nyligen blev färdig med.. Den blev inte så tokig för att vara min första mössa.. De senaste dagarna har det snackats en hel del om att snön e på g hit.. Jag hoppas att det bara e en massa struntprat.. Det är inte det att jag inte tycker om snö, snö e helt okej och kan till och med vara lite mysigt ibland.. Men då måste det vara minusgrader ute så att det inte blir en massa slask.. I och med att det bara e oktober så vet man ju att temperaturen kommer växla ganska duktigt mellan plus och minusgrader..



Mina inlägg blir ju alltid bildlösa, och även fast jag inte har en "riktigt" bild (foto) så tror jag ändå att den här fina snögubben piggar upp inlägget en gnutta iaf..

Promenix :)

Min lilla menande mening i gårdagsen inlägg gav resultat, det blidde en promenix. :) Så direkt efter jobbet gick jag hem till Ida.. snodde med mej en banan från jobbet för att inte bli för hungrig, för jag förstod ju att jag skulle missa middagen som alltid serveras kl 17.00.. Och det är den tiden min mage är van att få mat.. Men vad gör man inte för en promenix en solig höstdag med Ida och hundarna ;)

Ida hade kommit på den genialiska idén att göra varm choklad som vi skulle dricka på promenixen.. :) Ett mycket bra initsiativ tycker jag..  Det passade så himla bra igår, det var fint väder, men ändå lite småkyligt (iaf i slutet av promenaden), så varm choklad satt verkligen bra där :) Det var inte en engångsföretelese, hoppas jag ;)


I Idas blogg kan man även spana in vårat lilla äventyr som förevigades med några få bilder.. Jag kan ju säga att hundarna gör sig MYCKET bättre på bild än mej.. Haha.. Det är inte så mycket att göra åt saken, det är bara att acceptera att jag inte är så fotogenisk..


Kallt & varmt

I morse när jag vaknade var det riktigt kallt och kyligt tyckte jag, så när jag skulle gå till jobbet tog jag på mej duktigt med kläder.. Så nu sitter jag här i mitt rum och solen steker på ordentligt, vilket resulterar i att de kläderna jag tog på mej i morse är alldeles för varma.. Men man ska ju inte klaga när det e bra väder, det verkar ju lite smådumt.. Det är ju alldeles perfekt väder för att vistas ute i, kanske gå en promenix eller så? ;)

Jag hittade precis en halväten vindruva på mitt skrivbord, och tyvärr så kan jag nog inte skylla på någon annan än mig själv.. Troligtvis var det någon som ringde och störde mitt i mitt ätande.. Så jag la helt enkelt i från mej vindruvan och där har den fått ligga ett tag.. Intressant fakta, verkligen! :P

Helgen går så ruskigt fort..

Det känns som att man knappt hinner blinka så är helgen slut.. Så nu sitter man här igen på på lunchen.. Har blivit lite dåligt med uppdateringar under helgen.. Jag har väl egentligen inget giltigt skäl för det.. Det enda jag kan säga är att jag har varit för slö får sådant..

I lördags var vi iaf inne i stan och vandrade omkring lite i lite butiker, men jag hittade inte nåonting alls.. Kan delvis bero på att man ganska snabbt blev hungrig, så då hade jag ingen ork för att leta och testa kläder.. Efter "shoppingen" blev det bio, "Supersugen".. Man garvade en hel del.. Men medelåldern på bion var tyvärr fjortisar, det var typ invasion av dem. och alla vet ju att fjortisar inte kan sköta sig, och kan inte hålla käften, vilket drog ner upplevelsen några snäpp.. Sen drog vi hem till katta för att kolla film, och tyvärr så blev jag rätt nedröstad gällande filmens genre, så det blev skräck.. Vilket inte är min favorit direkt.. Men vad ska man göra när det är 2 mot 1.. Det är bara att stålsätta sig eller blunda genom hela filmen.. jag skötte mej ändå relatvit bra, blundade inte allt för mycket.. Men den var inte så jätteläskig om jag ska vara ärlig, man har ju sett värre.. och det just det som är grejer, jag böjrar tänka på andra läskiga skräckfilmer jag har sett.. Vilket gör att jag blir ännu mer skrämd :P Inte så smart kanske.. Jag tog mej iaf hem därifrån utan att träffa på några mördare eller spöken, jag tyckte dock jag skymtade något läskigt i ett fönster.. Men det var nog bara en inbilnig..

Gårdagen (söndag) spenaderades mestadels framför TVn, som vanligt.. Om jag tänker efter fick jag nog inte en enda nypa frisk luft.. Eller, jag kanske tog mej ut på balkongen..

Ja, så såg min helg ut.. Nu ska jag håla papper ;)


20 minuter kvar

Nu är det bara 20 minuter kvar på denna arbetsvecka, och jag vet inte vad jag ska göra.. Jag hatar när det är så kort tid kvar tills man ska sluta, fast ända för lång tid för att bara sitta och titta in i väggen.. Långtråkigt är det helt enkelt.. Jag försökte sysselsätta mig med att kopiera upp lite papper, men kopiatorn höll på och jävlades med mig hela tiden.. Så då var det projketet förstört.. Sen gick jag på toa en extra gång också bara för att fördriva tiden lite extra.. haha.. Är man desperat så är man..

I kväll är det ju Idol :) Det e verkligen grejer det.. Höjdpunkten på fredagarna.. Bara sitta och slappa framför tvn och käka en massa onytigt, mestadels choklad.. Jag undrar vem som kommer åka ut? Hoppas på Ghatania eller vad hon nu heter.. Hon e helt enkelt lite för mesig för min smak.. Det ska vara lite rockigare för min del, inte massa meserier hela tiden.. Det är det som e nakdelen med årets startfält, väldigt många mesar finns det.. Inte så rockigt fålk tyvärr :( Men det är väl troligtvis många som tycker om lite mer meseri.. annars hade de ju inte blivit framröstade..

Nu är det bara 7 minuter kvar.. De sju minuterna ska jag nog spendera framför väggen, bara stirra in i den vita strukturtapeten.. Och lyssna lite på rockklassiker..

Fredag

Nu är det sista arbetsdagen den här veckan. .Oerhört skönt :) Finns inget bättre än helger, synd att man inte får lov på jobbet precis som man fick i skolan.. Det hade verkligen varit helt great.. Man får väl nöja sig med helgerna, plus semestern.. Men veckorna går ändå rätt så fort, tycker inte att det var länge sen det var måndag..

Igår var det ju som sagt Rimbo marknad.. Och precis som jag innan trodde kom jag inte hem med så mycket.. Bara 2 kartonger kokosbollar som jag lyckades slänga omkring lite med i trappan på väg hem.. Men som tur var klarade de sig rätt så bra iaf.. De måste ha varit bra förpackade.. Det som e lite trist på marknaden var väl att det är samma människor varje år som står där, vilket gör att det nästan aldrig finns något nytt att köpa.. man vill ju bli lote överraskad, är ju kul att hitta något nytt och spännande men icke.. Men trotts detta åker man ju dit varje år.. Men det är rätt skoj ändå, bara promenera runt bland allt folk.. Lite känningar såg man ju också, dock inte allt för många.. Vi var nära på att träffa på våran rådgivare vi hade till vårat UF-företag, men i sista sekund hann vi smita undan :P

Imorn blir det troligtvis en sväng till stan.. Jag känner att jag skulle vilja ha lite höstkläder, typ någon riktigt mysig tjocktröja.. Hösten har verkligen de bästa kläderna.. De är snygga, mysiga, inte allt för skrikiga färger och inte allt för konstigt utformade.. Det är ju bara min åsikt... Sen kanske det blir bio också, då blir det chuck and larry.. haha.. eller inte.. Iaf inte om Ida får bestämma. Jag tror att den skulle kunna vara riktigt rolig, sån där som man bara sitter och garvar till hela tiden.. Det stod om den i DN och då lät den iaf väldigt underhållande.. Men det finns ju annat kul också.. Så vi hittar säkert något som passar alla..

Nä, nu ska jag ta och skicka iväg lite papper här.. Det e väl mest det jag har gjort idag.. Kuverterat en massa ;)


Lunchrast

Jag tänkte att Ida kunde behöva ett till inlägg att läsa, så hon har någonting att göra mellan allt pappersarbete. Så det kanske får bli som en vana att skriva ett litet inlägg på lunchen, för Ida skulle lixom ;)

Nu sitter jag här på lunchrasten och surfar lite.. Min lunch är 30 minuter, men jag käkar på cirkus 15 - 20 minuter.. så då får jag ju lite tid över för sånt här :) Om jag vill skulle jag kunna ta upp till en timmes lunch, men det skulle jag förlora en massa pengar på.. 1000 spänn i månaden om jag inte har räknat fel.. Och det är ju inte småpotatis det..

På väg till jobbet träffade jag på en liten pojke på cirka 3 år som hade hittat något intressant litet bär som han gärna ville visa för mej.. Så det var bara att titta på hans röda lite bär eller vad det var.. Och beröma honom för att han hade hittat en sån fin sak ;) Sen sprang han till sin pappa och sa att jag var jättesnäll :P Haha.. och det kändes ju bra att höra, även fast det var från en 3-åring..

Det är en liten speciell dag idag, nämligen kanelbullens dag.. Det kanske inte är en alltför känd dag.. Men det är en bra dag för de som vet om.. Och eftersom våran chef e så schysst hade hon köpt en var sin stor kanelbulle till oss :) Det var riktigt smaskigt..



'
Som sagt så är det Rombo marknad idag.. :) Även fast det treligtvis inte kommer bli så mkt shoppande för min del så är det ändå kul att gå och kolla lite.. Nåt spännande kankse man hittar.. Turligt nog kunde Hanna fixa bil, så vi slipper åka komunalt.. Känns rätt krångligt att ta sig fdit ut med buss.. Plus att de troligtvis skulle vara proppfulla på hemvägen.. Jag håller tummarna för att det inte är allt för ont om parkeringar.. Och att det inte blir lika kårnglit som det blev förra året :P haha 

Nä, nu är lunchen slut, så nu ska jag återgå till mitt pappersarbete
.

Uppdatering

Har varit lite dåligt med uppdateringar de sneaste dagarna. Men insperationen har varit noll.. Men jag tänkte väl skriva ett litet inlägg så att Ida har någonting att läsa på jobbet ;) Men tyvärr blir det nog inte allt för långt eftersom jag egentligen ska jobba nu.. Så det lär i princip bara ta någon minut av din tid Ida.. Men bättre än ingenting kanske?

Här kommer en liten sammanfattning för de senaste dagarna

Lördag - Dagen började med en rensning uppe på vinden.. Dammigt och äckligt var det.. Men det blev lite ordning och reda iaf.. Var kul att hitta allt gammalt jocks som man hade när man var liten.. Jag fick verkligen se hur besatt jag jämt var av grejer när det var inne.. Vi hittade typ miljontals klistermärken, bokmärken, kulor, gogos, poggs, hockyeykort och säkert en massa andra grejer också.. Sen på kvällen begav jag och Ida oss till Heron City.. Första gången för min del, jag hade nog haft lite större förväntningar på det stället.. Det kan iofs bero på att jag ville att det skulle vara ett köpscentrum med en massa affärer.. Vilket det inte var.. Men om man någon gång känner för att spela en masa spel så är det säkert skitbra att åka dit.. Och det var inte allt för svårt att hitta dit heller.. Så det var ju bra..

Söndag - kommer inte ihåg allt för mkt av den dagen.. Men om jag känner mej själv rätt så slappade jag nog bara.. Typ tog ett lååångt bad och glodde på tv..

Måndag - Onsdag - Dessa tre dagar har väl inte varit överdrivet händelserika.. Jag har bara jobbat i princip.. Det e fasen synd att jobbet tar upp så mkt av ens tid.. Känns på något sätt som att hela dagen är förstörd, + kvällen.. Man träffar knappt folk längre, endast de på jobbet och hemma.. Vi kanske får ta och börja med våra poesikvällar snart :P

Ja, det är vad som har hänt än så länge, men imorn blir det förhoppningsvis lite mer händelserikt, för då ska vi förhoppningsvis till rimbo marknad :)

Så, nu får det vara nog för idag.. eller för nu iaf.. Borde återgå till jobbet känner jag.

RSS 2.0