En perfekt fredag

När klockan slog 15.00 idag så stängde jag ner datorn på jobbet och cyklade hem lite extra snabbt. Väl hemma hämtade jag upp kameran och begav mig sedan mot sjön för att fånga några kort medans det fortfarande var lite ljust ute. Knäppte av några bilder, åkte sedan hem för att spela lite age of empiers (som har blivit lite av ett beroende). Sen var det dags för middag, kycklingwok. Efter det mera age of empiers. Efter mycket spelande insåg jag att tiden sprungit iväg alldeles för fort, så det blev ett kort bad. Sen var det dags för dagens höjdpunkt, IDOL med rocktema.  



Fars dag på söndag

Ville bara slänga in en liten påminnelse om att det på söndag är dags att fira våra pappor. Så på lördag bär det av en sväng till Täby för att inhanlda något. Troligtvis kommer det att vara lika svårt som vanligt att hitta något. Pappor är typ omöjliga att köpa saker till. Börjar ju bli lite utjatat med strumpor, kallsonger och wiskey. Något nytt, roligt skulle sitta på sin plats. Men vad skulle det kunna vara? För några år sedan funkade det alltid att inhandla en skiva, men nu när allt är så datoriserat känns det helt onödigt.


Stressen i jultider

Ja, snart börjar väl den där julklappshystering som varje år återupprepar sig. Man står där alldeles förvirrad inne i stan och har inte en aning om vad som är den perfekta julklappen just i år. Idag har jag faktiskt fått ett rolig och smart förslag hur man kan underlätta julklappsköpet, och hur man dessutom kan se till att kostnaden för julklapparna inte är skyhöga i december. 

Den smarta idén kallas presentlådan. Det går till så att man införskaffar en stor låda, i den samlar man roliga, billiga saker som man hittar under året. Man kanske i april springer på en riktigt rolig liten pryl, men just då är det ingen som fyller eller har gjort sig förtjänt av en överraskningspresent. Då köper man den och lägger den i presentlådan för att sedan plocka fram den när julen närmar sig. Riktigt smart tycker jag. Samma person föreslog också att om man har läst en riktigt bra bok så köper man 3 extra ex av den som man sedan lägger i presentlådan och plockar sedan fram dem vid tillfälle.

Jag gillar idén, jag vet dock inte om jag kommer använda mig av den. Känns fel att sitta och spara på presenter, har man väl hittat något spännande att ge bort skulle jag nog ha svårt att inte ge det på en gång.


Samvetet som spökat

Den här bloggen ger mig dåligt samvete. Så fort jag går in på internet och kollar i "rullgardinen" och ser malinbjorn.blogg.se så får jag en sån där riktigt-dåligt-samvete-attack. Helt sjukt att man kan få det över en blogg. Men så är det. Jag har inte riktigt ro att helt släppa det. Därför kommer det några inlägg lite stötvis. Vi får väl se hur länge den här "stöten" håller i sig. Jag skulle väl tippa på ca 2 veckor.

Anledningen till att jag satte in stöten just idag var på grund av att Ida säger att hon varje dag sitter och hoppas "kanske har Malin haft tid att slänga in ett inlägg idag" ;) Så jag kände att jag helt enkelt vara tvungen att förgylla hennes dag imorn på jobbet. Så bäst för dej att du inte går in läser det här ikväll.

Sen vill jag slänga in en liten förklaring till varför jag är sämst på att uppdatera:
* Min insperation är lika med noll, orden lixom försvinner för mig
* Om jag någon gång mot all förmodan skulle få en snilleblixt på något att skriva, och har fantiserat ihop ett bra inlägg i mitt huvud så blir det ändå bara pankaka när jag ska skriva ner allt. Vilket medför att jag ger upp och struntar i att uppdatera
* Förut hade jag tid att slänga in lite inlägg på jobbet, men nu för tiden har jag så pass mycket att göra att jag inte har någon ro att sitta och diktera ihop något.
* Jag har fått en ny hobby, så när jag kommer hem efter jobbet så sätter jag mig framför datorn och spelar "age of empires". Ett gammalt spel som jag spelade för typ 10 år sen som jag nu fått upp ögonen för igen. Så där spenderar jag väl någon timme. Och efter det är det dags för alla tv-program. Så jag är en väldigt upptagen människa helt enkelt ;)

Det var allt för idag, för se när nästa inlägg dyker upp.

RSS 2.0