Gubbskiva på tegel

Som sagt var det gubbskiva på tegel.. Var väl inte så där överdrivet taggad innan.. Men när vi kom dit och fick våran välkomstdrink så kändes det som att det nog kunde bli rätt skoj ändå.. Snodde en extra drink eftersom de var så goda :) Jag undrar vad de blandat i? smakade nästan som saft eller nåt sånt..

Vi satte oss till bords och allt började.. Det var stor rivalitet mellan några av klassborden, jag kan ju säga att vårat bord var i högsta grad inblandat. Dock var inte jag med i deras så kallade ramsor. Men det var skoj att se :P Vi sjöng några sånger och väntade på förrätten.. jag tyckte att den var aningen seg, men det kan man iofs förstå när man ska fixa mat till typ 160 pers.. När den väl dök upp så var den iaf väldigt god :) Förutom kaninmaten (såg iaf ut som maskrosblad :P)..

Sen hölls det tal med jämna mellanrum, folk som ville tacka sina underbara klasser och lärare, och gärna tracka ner de andra klasserna i slutet av talet..
 
Slutligen dök maten upp, dock hann potatisen bli kall innan man fick kycklingen eftersom potatisen typ delades ut 15 minuter förre kycklingen. Möjligtvis inte den smartaste lösningen.. Servetörerna var ju inte heller så mkt att hänga i gran, det tog typ 30-40 minuter innan malin fick vattnet hon bad om. Och hanna fick över huvudtaget inte nåt käk.. Dåligt dåligt..

Sen var det ju dags för överraskningen som alla i princip redan hade listat ut, lärarna skulle spela lite låtar.. :) Skolan har nämligen ett eget band, som heter "the teachers".. Väldigt påhittigt namn :P Det var iaf najs med lite livemusik.. Folk hoppade upp på dansgolvet och dansade loss ordentligt, dock inte jag.. Dans är inte riktgit min grej, jag sitter hellre och glor när de andra dansar.. Det kan vara mycket underhållande, vissa kan ju verkligen inte dansa, så jag skulle nog inte behöva känna mej som den enda utan taktkänsla om jag skulle dansa lite.. Men jag skulle ändå känna mej malplacerad och illa tillmods.. så jag står gärna över.. Sen tog tyvärr Dj-n över och musiken blev SKIIIT!

Så i slutändan var det lyckat :) Speciellt under middagen om man skulle fråga mej.. Sen var man ju lite smått uttråkad.. Jag skyller delar av det på musiken som spelas, sen tror jag inte att sånt där är min grej egentligen..

Här ned kommer lite bilder.. Dessa är då snodda från Katta.. Hoppas på att det är okej.. För bilder livar alltid upp lite extra i bloggen tycker jag.. Tyvärr så använder jag mej inte så mycket av bilder i vanliga fall :(


   


 

Det är läskigt men mycket sant....

Det är faktiskt imorgon jag tar studenten :) Nu har man verkligen kämpat i 3 år.. Känns därimot inte som så lång tid. Känns inte som att det var alls lång tid sen man satt där i teatern och hörde sitt namn ropas upp till Sp1d.. och det var ändå dryg 3 år sen.. Tiden går fort när man har roligt som man brukar säga.. Även de sista månaderna har gått enormt fort, man förstår lixom inte att snart smäller det.. Det är så overkligt på något sätt, men ändå så verkligt.. Tror inte att jag kommer förstå det helt förns på lördag morgon när man vaknar upp, då kommer det vara på riktigt..

Det är skönt att man är ledig så här dagen innan, så att man fixa och dona inför imorn.. Iofs så är det ju mestadels mamma och pappa som fixar.. Men man vet ju aldrig, de kan ju behöva lite hjälp.. Mamma verkar vara smått sönderstressad.. Jag tror inte att jag riktgit förstår hur mycket det är hon ska fixa.. För jag kan inte tänka mej att det är så himla mycket att göra.. men tydligen är det massvis!?

Just nu är de nere i lokalen och dukar och grejar, det gäller att börja i tid.. De har även varit och handlat de sista sakerna, som mat och sådant tjafs som inte kan köpas allt för tidigt.. Som tur var så kommer mormor imorn och hjälper till lite med förberedelserna..

Jag själv känner mej inte så värst stressad.. Jag har i princip bara två saker att göra idag.. och det ä att bestämma om jag ska ha mitt svarta linne eller vita t-shirt under kavajen.. Iofs är det ett stort projekt för mig eftersom jag ibland kan ha oerhörd beslutsångest.. Så jag lär ju testa hela outfiten typ 100 ggr och sedan kanske komma fram till vilken jag ska välja.. Men om jag inte har kommit fram till något då så kommer jag antingen lotta eller fråga mamma om råd :P
Andra grejen jag ska göra är att packa min lilla påse med extrakläder som man kan ha på flaket så mina fina studentkläder slipper bli alldeles äckliga av ägg och öl. Vet inte riktigt om jag ska sattsa på vitt då också, eller bara ta någon skittröja?!

Spännande, spännande det här alltså :)
 
Jag ska förska mej på ett inlägg om gubbskivan idag också.. Men det får bli lite senare.. Då kanske jag har fått tag på några bilder därifrån.. Katta har nämligen fått sig en cool rosa digitalkamera.. Så självklart togs det en del bilder som kunde föreviga denna kväll :)


image28I morgon tar jag studenten :) image28

2 dagar kvar

Nu är det ju bara två dagar kvar till den stora dagen :) Vilket gör att dagarna i skolan är väldigt meningslösa.. Som idag börjar vi runt 13.00. Det enda vi ska göra är att snacka med engelskaläraren om betyget (vilket känns smått meningslöst, eftersom jag e rätt så säker på vad jag ska få).. Och sen ska vi kolla när våran klass spöar lärarna i volleyboll.. Kan iofs vara väldigt underhållande :P

Jag gick upp redan klockan 9.30. Kände att det var bäst att gå upp någorlunda tidigt så att jag inte vänder på dygnet nu.. Man ska ju upp med tuppen på fredag.. Och som vanligt när jag har lång sovmorgon fick jag fixa morgondisken.. Det är ju typiskt! Men det var inte så mycket, så det var lungan..

Ikväll är det dags för gubbskiva. Kan ju säga att jag känner mej rätt så otaggad.. Vet inte varför... men nu har man ju betalat 290 spänn så det e bara att tvinga sig dit.. Det blir säkert nice när man kommer dit, får iaf hoppas att det bjuds på god mat och bra musik.. Plus lite flummiga lärare :P

Nedräkningen fortsätter...

image27 Bara 2 dagar kvar till studenten :) image27


Fix och trix med flak

Idag var det lite fix och trix med flakdekoration. Sprejade "sp3d" och annat smått och gott på lakan. Var dock dåligt med lakan, eller vi hade så det räckte, men man trodde ju att fler skulle tagit med sig.. Men men.. Det blev iaf väldigt bra till slut.. När man stod där och kände sprejlukten så blev det mer på riktigt det här med studenten, nu när man lixom börjat fixa de allra sista sakerna. Då vet man att det är nära nu.

Vi skulle egentligen ha tränat idag, men det var lite ont om bilar som vi kunde låna.. Typiskt! Så vi satte oss och slappade i Idas hammock. Så man blev ju så där helseg plus lite illamående efter allt gungande. Så när det väl dök upp en bil var man alldeles för seg för att åka iväg och träna. Så vi får ta det någon annan dag i stället..

Maria verkar ju ha förståt att innan man ska be om en tjänst så ska man säga en bra nyhet. Så hon kommer och berättar för mej att hon köpt en försenad födelsedagspresent, för att sedan fråga om hon fick låna min åkremsa. ;) Smart drag Marre! Tyvärr så genomskådade jag det där tricket på en gång, men var ändå snäll nog att låna ut remsan till henne :P Så nu sitter jag och funderar på vad hon kan ha köpt till mej.. Alltid kul med presenter :)

Oj, oj, oj, nu är det inte långt kvar..

image26Bara 3 dagar (lr ca 69 timmar) kvar till studenten :)image26


Snart smäller det

Nu är det nästan för kort tid kvar till studeten.. Bara 4 dagar, det känns så konstigt och overkligt.. Tror inte jag kommer inse det förns jag står där på flaket och känner stanken av öl runt omkring mej.. Om det inte är ett hav av öl där blir jag nästan förvånad.. Tror inte att man kan kliva av flaket utan att kläderna är skitiga och öliga.. Så det lär bara vara att slänga kläderna i tvätten så fort man kommer hem..

Så nu i sluttampen ska jag se till att använda min studentslips flitigt.. Det enda jobbiga är att den börjar bli i minsta laget.. När det bara är en dag kvar är det inte mycket kvar av min fina slips..

Dagen i skolan var ju inte mycket att komma med.. Började med att ge tillbax skåpnyckeln. Inkasserade en hundring som jag sedan handlade lite mat för.. Skulle egentligen ha köpt det på hemvägen, men det måste varit något som distraherade mej för jag glömde totalt bort det.. Jag var nog i mina egna tankar helt enkelt.. Så det vara bar att springa ner till centrum igen..
Sen var det bara lite betygssnack.. Dock inget seriöst, man fick bara veta vad man skulle få.. Ingen förklaring till varför.. Fast det kanske inte behövs.. Tyvärr så fick vi inte veta UF-betyget, men det får bli imorn istället.. det går ju lika bra det..

Nä fasen vad dagen går segt.. Nu när man inte ha läxor eller nåt sånt där vet man ju inte alls vad man ska syssla med.. Tragiskt men sant :P Fast samtidigt e jag oerhört glad att det e slut med läxor.. Men om ett tag ska jag iaf sätta i gång med maten.. Blir wok :) Mums.. Ska göra extra mycket så att vi kanske kan käka det imorn också istället för att makaroner och köttbullar.. Har så tröttnat på typ all så kallad husmanskost..

Snart är det fredag :)

image244 dagar kvar till studenten :)image24

En "kort" helg

Det är nästan så att man har gått och blivit lite bortskämd med långa helger.. De senaste helgerna har man ju varit ledig typ på fredagen eller måndagen också.. Så denna helg känns väldigt kort, men det gör ju egentligen inte så mycket.. Vi har ju ändå inga riktiga skoldagar kvar.. Nu är det ju bara väntan inför studenten.

I går morse vaknade jag upp och kände "fan, det skulle ju vara nice att städa rummet".. Sagt och gjort, trotts att det var skitbra väder ute bestämde jag mej för att stanna inne och fina till mitt rum lite.. Jag slet i flera timmar, rensade lådorm bokhyllor, garderoben och allt möjligt.. Var ju dammit som sjutton på vissa ställen asså.. Tur att man inte är dammalergiker.. Det som kändes bäst var ju att man kunde städa undan alla böcker och papper som har med skolan att göra.. Innan har jag inte vågat slänga nåt för man vet ju aldrig om man kan tänkas behöva det på någon lektion.. Men nu vet jag att det bara är att slänga allt.. Jag kommer aldrig någonsin igen behöva dessa papper och böcker :) Jag är iaf väldigt nöjd med städningen, rummet ser renare ut än vad det har gjort på riktigt länge.. Jag har även fixat en fin plats i bokhyllan till diplomet från Rotary.. Ser riktigt proffsigt ut måste jag säga..

Sen på kvällen drog jag och Ida till stan för att gå på bio. För en gångs skull tyckte vi att vi kunde skita i att ha så där överdrivet stor marginal tidsmässigt.. Vi såg till att ta ett tåg så att vi skulle slippa och vänat i typ 1 timme.. Men det var väl lite dumt gjort, tåget vi åkte stod typ stilla i 10 minuter.. Så fasen vad vi fick springa sen asså.. Jag var helt slut.. Konditionen har iaf inte förbättrats något märkvärt sen jag började gå på gym.. Tyvärr! Det hela slutade iaf lyckligt, vi hann i tid till filmen, enda minuset var väl att vi skippade popcornen för att vi inte trodde att vi skulel hinna det.. men eftersom reklamen var så lång hade vi kunnat gått och köpt popcorn 3 ggr utan några som helst problem.. Sen på hemvägen shoppade vi i vinst-varje-gång-maskinen.. Lite chips satt verkligen perfus då.. Ida hade ju turen att få-2-betala-för-1.. Men jag tror på att det berodde på att hon var väl våldsam där ett tag :P

Idag var det träninsgdags igen, som det är typ varje söndag.. Fast tyvärr kommer dte inte kunna bli så under sommaren eftersom de har stängt på söndagar då :( I fredags hade jag och Ida bokat ett träningspass med instruktör till idag.. Så vi fick hjälp med lite nya maskiner.. Vilket känns väldigt skoj, kul med lite förändring. Så nu ett tag fram över kommer man vara lite mer taggad för att träna..

Det var väl i princip så min sista helg innan studenten såg ut.. :) Imorn är det i princip bara att lämna tillbaka skåpsnyckeln (vilket kommer göra mej 100 spänn rikare). Plus lite betygsnack.. Vilket är riktigt spännande måste jag säga.. 

Inte långt kvar nu..

 image215 dagar kvar till studenten :) image21

5-kamp på flygfältet

Idag skulle vara en sån där dag som klassen ska umågs lite.. En överskattad dag tycker jag.. Visst låter det trevligt att umgås lite med klassen.. Men det blir ändå bara att alla sitter var för sig.. Så dagen har väl egentligen inte allt för mycket betydelse..

Vi hade iaf en 5-kamp som några i klassen hade fixat.. Kul att de hade kommit på lite annorlunda grenar iaf.. Var ju inga såna där trditionella kasta-boll-i-hink. Men satan så det blåste där ett tag.. Och solen stekte på ordentligt.. Kändes nästan som man fick solsting där, man blev helt matt och slut i skallen.. Och när jag kom hem såg jag att jag hade blivit alldeles solbrännd på kinderna.. :P Ser rätt underhållande ut..

Under dagen hann vi även med att snacka med Birgitta om företaget. Hon har just nu stora problem med hur hon ska sätta betygen.. Måste vara grymt svårt att sätta betyg på en enskild individ när vi har jobbat i grupp. Och jag förstår ju att man inte kan ge alla samma betyg bara för att det var ett grupparbete.. Det mest rättvisa är ju om alla får betyg efter sin egen prestation.. Men saken är ju den att det är rätt svårt för henne att se vem som har gjort vad.. och dessutom har man lixom gjort olika saker..så ja, svårt svårt.. Så det är lite spännande att se hur hon slutligen gör.. Det får vi väl antagligen reda på någon gång nästa vecka.. Kan tänka mej att det kommer bli lite dramatik då asså!

Känner smått ångest inför imorgon.. bara massa saker man måste prestera.. Först är det bokredovisning på engelskan.. Så idag har jag suttit och slitit med min affish.. Ser väl okej ut.. kanske inte den roligaste.. Efter det är det prov i databaserad redovisning :S Måste plugga lite till det strax.. Sen kl 12.00 är det lunch på Lindö resturang.. Att käka lunchen i sig är ju självklart ingem fara, och inte att hämta priset på 3000 kr heller.. Utan det är det att vi måste göra en presentation där.. Jag pallar inte det asså.. Jag hade laggt företaget bakom mej nu.. trodde att det var över.. Men icke!!!!

Endast....      

image198 dagar kvar till studenten :) image19


Ständigt 2:a

Idag hade vi den hemska företagspresentationen inför massa viktigt folk.. Gillar inte redovisningar överhuvudtaget. Och att det sitter massa folk som verkligen granskar minsta lilla sak gör ju inte saken bättre.. Men tycker ändå att det gick helt okej för oss. Var iaf skönt att vi var först ut, då har man ingen man behöver jämföra sig med. Så sen kunde vi helt lungt sitta och lyssna och granska de andra presentationerna.. 

I samband med detta skulle vinnarna av stipendiet utses.. Jag hade nog aldrig siktat in mej på vinst. men visst hade det varit trevligt.. 7000 spänn till oss i företaget hade ju inte varit helt fel.. Men som sagt fick vi nöja oss med en 2:a plats och 3000 kr.. Det är ju inte fy skam det heller :) Så jag är helnöjd.. Dessutom kommer vi som tävlade om stipendiet bli bjudna på Lunch på fredag av de som håller i utdelandet av stipendiet.. Så det ska bli gott.. Gratis resturangbesök är ju inte helt fel..:) 

När jag kom hem idag så låg det för en gång skull ett brev till mej på bordet.. Det var från Nära assistans,där jag skulle fylla i något slags kontrakt inför sommarjobbet.. Artbetstider är fortfarande väldigt ludigt, kommer bero lite på hur mycket det finns att göra.. Men det kan faktiskt vara skönt att inte jobba 9 till 5 varje dag.. Det känns som att de flesta precis som jag fått ett sommarjobb till slut.. Lixom glidit in lite snyggt på en räkmacka.. ¨Sånt är nice, när man själv sliper anstränga sig allt för mycket.. :P

Dagarna går fort och nu är det bara...   


                                                 image179 dagar kvar till studenten :) image18

Jag vet egentligen inte vad svenska flaggan har med studenten att göra.. Men det e tydligen poppis just till studenttider.. Och ja varför inte.. Den gör sig ju rätt så bra där med sina relativt färgglada färger.. 



Massa spring på banken..

Idag var det en massa spring på banken för mej, Mall och katta.. Vi skulle avsluta företagets bankkonto.. Självklart så hade vi glömt den lilla dosan som man var tvungen att ge tillbax för att man skulle få avsluta företaget.. Så det var bara att åka hem och hämta det.. Men i slutändan var det värt allt besvär.. Vi plockade nämligen ut en hel massa pengar som var våran vinst :) Vilket inte känns helt fel.. Så man kommer hem lycklig över att fått lite oväntade pengar, men den lyckan varar ju inte allt för länge. mamma påminner mej nämligen om att jag ska betala lite kläder som jag skickat efter..Så större delen av pengarna försvinner på 5 minuter.. Mindre kul..

Egentligen ska jag göra engelska nu. Men jag har verkligen ingen motivation för det.. Känns som att i princip allt annat är roligare än det.. så därför har jag bara kommit 3 rader.. :P Inte mycket att hänga i gran. Jag hoppas på att dte blir lite mer gjort iaf.. Annars får jag se till att vara lite flitig imorn på lektionen.. Vilket i princip aldrig händer på engelskalektionerna.. Det är lixom dåligt upplägg, man springer iväg och sätter sig i biblan.. Och självklart börjar man babbla en massa då.. det vore nästan konstigt om man inte gjorde det..

Något jag starkt ogillar är att vara den onda budbäraren.. Som idag när jag och mitt moraliska stöd Ida skulle säga att klassen inte ville att några fler ska åka med på vårat flak.. Känns inte så kul att behöva ge det svaret till en person.. Iofs så skickade vi det vidare till en annan budbärare.. :P men ändå.

Studenten närmar sig med stora steg och de flesta freakar ut totalt. Det är så mixad känslor så man inte vet vad man ska tycka och tänka.. Samtidigt som det är läskigt så ska det bli så oerhört skoj :) Ett år till i skolan skulle verkligen inte gå asså! Jag skulle bli hur deppig som helst och få IG i alla ämnen.. Så det är på tiden att man slipper allt som har med skolan att göra..

Nu är det bara......
                                                                     
image1510 dagar kvar till studenten :)image15



Måndag och ledig

Ja, nu sitter jag här på min lediga dag. Vi har nämligen upphämtningsdag i skolan idag. Så om man inte har massa gamla prov som hänger över en så e man ledig :) Yeah! Men så ledig blir man inte, har några sista skoluppgifter att göra.. Har precis gjort färdigt religionsarbetet och skickat in det till Mia. Blev relativt nöjd, men orkade inte anstränga mej mer nu så här i slutspurten. Det får bli som det blir helt enkelt..

Snart ska jag ta tag i pluggandet inför databaserad redovisningsprovet.. Känns ju mindre skoj.. Kommer aldrig få in allt det där i skallen. men jag ska iaf göra ett försök.. Men jag skyller på att det har varit dåligt upplägg på lektionera.. Så man har typ inte lärt sig någonting alls under den här kursen.. Eller, kanske lite.. Men inte mycket..

Ikväll är det min tur att laga mat. Ska göra potatisgratäng med körv.. :) Ganksa gott.. iaf när jag lyckas.. Har ju misslyckats en gång då smakade allt typ bara vatten :P Får hoppas på bättre resultat idag.. :) Men matlagningen kommer bli lite problematiskt om inte vattnet kommer tillbax snart.. Lite jobbigt att skala potatis utan vatten.. Vet i sjutton varför vattnet är avstängt.. Men något jag vet är att det e jobbigt att man inte kan diska, borsta tänderna, gå på toa och allt annats sånt där vardagsbestyr..


image911 dagar kvar till studenten :) image10


Promenad genom stan

Hanna hade fått nys om att Takida skulle spela på Bengans igår, så dit begav vi oss.. Lite besviken blev man ju när de bara spelade 2 låtar, väldigt snålt tycker jag. Man hade ju inte förväntat sig en hel konsert, men någon låt till trodde man. Jag och Ida gjorde ett desperat försök att spela in låtarna på våra mobiler, men jag kan ju säga att min mobil inte var så värst¨bra på det.. Det bara knastrade och förde massa oväsen..

När vi ändå var inne stan passade vi för att gå på bio. Blidde spiderman 3.. Inte den bästa filmen man sätt, men heller inte den sämsta.. Vet inte riktigt om den var värd 100 spänn.. Men men, nu har man ju sett den också..

Efter bion begav vi oss till Kungsträdgården eftersom NRJ skulle ha någon tillställning där.. När vi kom dit var det ju ingen höjdare.. Bara en massa weard musik.. Rapp och grejer.. Nä usch! det är verkligen inget i min smak.. Men vi satte oss där och hoppades på att det kanske skulle komma någon bättre artist.. Men icke, så istället satt vi där och stirrade ut i folkhavet.. Så Ida kom på en rolig lek ;) Vi spanade efter hur många som hade likadan jacka som henne, och det var ju ett antal asså.. Poppis Jacka hon har.. Rätt underhållande lek iaf.. 

Sen var det snack om at ge blod. Ida fick över Hanna på sin sida. Så om de inte bangar ska de förmodligen ge sig av och dela med sig lite av sitt blod snart.. Själv är jag inte med i deras överrenskommelse då jag e alldeles för känslig för sånt där grejs.. Men det är ju verkligen en bra grej att göra.. Fler personer borde ge blod.. Man förstår nog inte hur mycket nytta man kan göra.. Men det finns väl antagligen fler personer som jag som inte är så mycket för sånt där. Plus att folk kanske tycker att det är för jobbigt att hålla på och åka till sjukhuset och grejer..

Nedräkningen fortsätter.....

image712 dagar kvar till studenten :) image8

Baka baka

I går när jag satt och kollade på "du är vad du äter" så blev jag helt plötsligt väldigt sugen på chokladbollar. Så jag beslöt mej för att jag skulle göra det idag.. Sagt och gjort.. Jag kliver upp på morgonen, käkar frukost. Sen sätter jag igång med bakandet. Häller i alla som står på receptet, sen e det bara att blanda ihop allt till en stor klump. Vilket inte är så kul, jag gillar verkligen inte att bli alldeles kladdig och fettig, men vad ska man göra.. Slutresultatet blev väl ändå helt okej tror jag, man stötte ju på en del hinder på vägen men jag tror det löste sig till slut.. Har dock inte smakat än, de står på kylning i kylen.. Men ska väl snart fika lite, då får vi se om de blir godkända eller inte..

Under kylningstiden har jag försökt mej på religionarbetet. Men jag har typ beslutsångest över vad jag ska skriva om. Jag har en på g som jag börjat lite med, men jag känner mej inte så nöjd.. Funderar på att byta ämne, men till vad? Troligen kommer jag inte komma på något bättre ämne så jag får lov att ta det jag har nu.. Egentligen orkar jag inte bry mej allt för mkt.. det får bli som det blir..

Pappa kom hem med plakatet till studenten nyss. Och självklart ville man ju se resultatet, så det blir inte mycket till överraskning för mej på studenten.. Men det gör inte så mkt.. Man måste ju lixom spana in om man kan godkänna bilden och så.. Och om jag får säga det själv så var jag ganska söt på den tiden :P

Nedräkningen kan börja nu!


                                                   image514 dagar kvar till studenten :) image6


Kristi flygare

Idag är det ju Kristi flygare eller vad man nu väljer att säga om denna helg. Det är ju en sån där helg som man typ inte firar, men man är väldigt glad att den finns så att man får ledigt från skolan. :) Så för mej är det här en riktig långhelg, börjar inte i skolan förns på tisdag.. Och det är ju inte helt fel.

Men tyvärr så blir det inte bara slappa hela långa helgen, jag måste nämligen fixa till det sista skolarbete. Vilket är ett religionsarbete, engelska och slutligen plugga inför provet på databaserad redovisning. När allt det är gjort så är det i princip inget mer som behövs göras i skolan.. Så då är det bara att sitta och vänta in den 1:a Juni.. Det känns nästan overkligt att det bara är typ 2 veckor kvar i skolan, jag har inte riktigt fått in i skallen att det verkligen kommer ske.. Tänk att kanske aldrig mer sätta sin fot där igen.. Om jag inte smiter in någon gång och köper en sån där grymt god macka de har i cafeterian :P De har blviit som ett litet beroende för mej.. En stor och grymt god baguette för endast 12 kr, det är ju nästan för bra för att vara sant..

Ska bli grymt intressant att se vad som händer med en efter studenten. Vad ska man pyssla med? Kommer man få en massa ströjobb lite här och där, eller får man kanske ett jobb som man fastnar på en längre stund? Eller så blir man kanske en soffliggare... Grymt spännande.. Men samtidigt läskigt.. All den där tryggheten man har haft när man går i skolan kommer helt plötligt vara borta. USch! Men samtidigt är det faktiskt på tiden att det blir en förändring i tillvaron.. Att tjäna pengar är ju inte helt fel.. Förhoppningsvis får man lite mer än 1050 kr som studeiebidraget ligger på.. Och med pengar kommer möjligheter.. Men vi får väl se vad som händer med mej och alla andra..


Länge sedan

Ja, nu var det ett tag sen jag bloggade sist, har helt enkelt inte varit tillräckligt motiverad. Man kommer väl i såna där bloggsvackor när bloggandet bara känns som ett måste. Det är ju inte bra, men förhoppningsvis är jag ute ur den svackan nu..

Vi är uppe på slutspurten när det gäller att håva in pengar till studentflaket. Vårat första slutdatum var för över 2 veckor sedan, och det finns fortfarande dem som inte har betalat än.. Det är vid såna tillfällen det är tråkigt att annordna saker.. Tänk vad mycket lättare det skulle vara om alla bara betalade när de skulle.. Inte för att det egentligen är jag som anordnar grejer här.. Jag är bara Idas Högra Hand..

På tal om studentflak så är det ju faktiskt väldigt snart studenten.. Endast 17 dagar, varav 4 är riktiga skoldagar. Sen är det lite olika aktiviteter som tältning och sånt där.. Och den traditionella gubbskivan äger rum lite i senaste laget, 30 Maj.. Vi får hoppas att folk har köpt biljetter nu så att det kommer lite folk iaf.. 

 

Torsdag

Jag hade egentligen planerat att kolla lite tv nu, men så insåg jag att det bara gick en massa skitprogram. Så det får bli några rader här istället..

Den här dagen har väl i princip bara varit slitsam. En hel dag med Socialpsykologi är inte direkt en drömdag. Desutom skulle vi hålla i en egen lite lektion.. Kan väl inte säga att våran blev så där överdrivet bra. Allt kändes så oorganiserat. Men det är faktiskt inte vårat fel. Jag skyller allt på våran lärare som förstörde våran organiserade lektion helt. Hon typ gjorde om i princip allt vi hade tänkt oss, vilket leder till oordning.. Nä Usch! Men nu är det över iaf.. Ingen mer socialpsykologi för oss!

Sen bar det av hem till Ida för att hämta bilen så vi kunde ta oss till gymmet. Vilket ledde till en träff med hundarna :) Var riktigt länge sen man träffade dem asså... Ingen av oss var väl så där överdrivet taggade för träning egentligen, man kände väl mer att man var tvungen.. Man har ju betalat massa pengar för gymkortet, då måste man ju utnyttja det. När träningen väl var över kändes det iaf ganska skönt, på något konstigt sätt kan man faktiskt bli piggare efter träningen..

Well Well, så mycket har ju inte hänt i dag som sagt. Desto händelserikare blir helgen då jag fyller :) Yippi! 

Händelserika dagar

Ja, speciellt igår då.. Då hände det grejer asså.. Jag inhandlade en mobil, eller ja, det var ju inte jag som betalade den.. Men ändå :) Riktigt snygg.. Har ännu inte hunnit fixa så värst mycket med den.. Den skulle ju ladda hela natten typ.. Så igår läste jag bara en massa brucksanvisningar. Och idag har jag bara fixat och trixat med de där vanliga grejerna.. Inget avancerat som att lägga in musik och så.. Det får jag ta någon annan dag, men enligt maria ska det inte vara allt för krångligt..

                                                   
Om jag får säga det själv så tycker jag att den är grymt snygg. Det var typ kärlek vid första ögonkastet.. Men trots det hann jag nästan göra bort mig genom att köpa en ful Sone Ericsson som såg mycket snyggare ut på bild än pcå riktigt..

Sen så fick jag ett erbjudande om att komma på jobbintervju på ett ställe som ligger i Tellusområdet.. Nära och bra hem.. Jag var där idag 10.30.. Var ju lite nervöst, har inte vart på någon sån där intervju innan.. Men hon var shysst och ställde inte allt för jobbiga frågor. men att beskriva mej själv är fan svårt.. Känns så fel att beskriva sig själv.. Men på något sätt så fick jag iaf fram några egenskaper.. Men själva intervjun måste ha gått bra.. För hon ringde precis och sa att jag skulle få sommarjobbet där.. :) Riktigt nice.. så skönt att det är så nära och bra.. Plus att man slipper FLIR! Mina år där är förhoppningsvis över.. Och det här sommarjobbet kan möjligtvis leda till ytterligare jobb till hösten, men det lät mer som inhoppningsjobb lite då och då..  Så vi får väl se vad som händer.. Jobbet är väl lite allt i allo, jag får göra de lättare sakerna som behövs göras.. Lite kontorsjobb typ...

Nu när jag äntligen fått beskedet att jag får jobba där kan jag börja göra lite nytta.. Typ läxor.. Var nog lite för smånervig innan för att kunna tänka klart.. men nu så sättr jag igång..


Traska runt i Sthlm i regnet..

8.20 hoppade vi på tåget in mot stan. Och smart som jag var hade jag glömt mina tågbiljetter hemma.. Inte bra det asså, jag hade verkligen inte en tanke på att jag kunde tänkas behöva ta med det.. Men som tur var löste det sig finfint då jag fick låna biljetter av Ida.. I gengälld för det fick hon gå under mitt parply så hon slapp bli blöt i regnet..  Så jag måste säga att det var en riktigt bra deal :P

På en skala hur trevlig våran stadsvandring var så får den inte så jättehöga poäng av mej.. Stockholm kan vara mysigt att vandra omkring i ibland.. Men inte när regnet öser ner, eller ja, kankse inte öste, men var ju inte direkt mysigt iaf.. Alla ville bara dra igenom redovisningarna så fort som möjligt.. Och kan ju inte direkt påstå att man lärde sig så mycket av vad alla sa eftersom det var så mycket oväsen runt om, så det var nästan omöjligt att snappa upp vad folk sa.. 

Men i det stora hela var det iaf en slapp dag. Man kom hem tidigare än vanligt och man behövde inte använda allt för många hjärnceller under vandringen.

Shoppingrunda i Täby centrum..

Som sagt bar det iväg till täby för att handla lite kläder.. Var väl mestadels ute efter ett par skor eftersom Vansen är spårlöst borta.. Efter mycket spring så hittade jag iaf ett par vita gympadojjor typ.. Inga Vans alltså.. Jag känner att de bara för otur med sig ändå.. Så får man väl hoppas att de håller sig vita i mer än 1 vecka..

Men segare gick det att hitta kläder.. jag kom typ in i en kris när jag inte hittade nåt.. Så fick jag för mej att det kunde vara skoj att köpa något lite ovanligt plagg.. Eller kanske vanligt egentligen, sånt som typ alla andra har men inte jag.. Så försökte leta upp lite mer "gulliga" t-shirtar och linnen.. Men gulligt är verkligen inte min grej, jag förskte verkligen ge det en chans.. Men icke.. Jag kände mej bara mer och mer illa till mods för varje nytt plagg som åkte på.. Så jag beslutade ganska snabbt för att ge upp det "gulliga" och gå tillbax till mitt gamla vanliga.. Så det blidde en t-shirt från carlings, inte det minsta gullig, helt i min smak.. :) Plus värsta billiga jeansen på Vero Moda.. 
 
Sen sprang vi förbi The phone house en vända.. Maria har nämligen dränkt sin mobil i vatten, och självklart så funkar den inte nu.. Så en ny mobil måste inhandlas för hennes del.. Men snälla som mina föräldrar är kanske det kan bli en ny mobil för mej med.. Ibland kan det vara bra att ha en klumpig syrra :P Dessutom hade min mobil en dålig period för några dagar sen, sms:en bara muppade sig.. Tror fan inte att mobilen tog emot vissa sms eller nåt sånt, och de sms;en som kom fram dök typ upp efter någon timme eller två.. Så min kanske håller på att falla ihop, vem vet.. Men troligtvis var det bara något ryck den fick..
Har inte riktigt kollat upp så många mobiler än, men förhoppningsvis åker vi in en sväng till täby nästa lördag när mormor kommer hit för att fira mej.. Av någon andledning åker vi alltid och handlar när de hälsar på.. De har väl ont om klädbutiker i sina hemtrakter.. Då kan man ju iaf passa på att springa in en snabbis och kolla läget bland alla mobiler.. :)

Efter allt spring i täby lutar det åt en tv-kväll för mej.. Med massa onyttigt godis och så :) Härligt värre

Tjuv i trappuppgången

Ja, nu har även brotsligheten kommit till våran port.. Det hela började med att det var någon som klottrade i trappuppgången.. Vet inte vad det kan tänkas vara för folk, men säkert några småglin som inte har bättre saker för sig.. Och nu är mina Vans stulna.. Mina slitna, smutsiga, gammla men ändå älskade vans. Jag kan inte riktigt förstå vem som skulle vilja ha dem.. Om man ska sno skor ska man väl ändå försöka sig på några hela och rena?! Men antagligen så är det bara oerhört uttråkade ungar som bara vill jävlas, kan tänka mej att de slängde skorna i första bästa buske... Så från och med nu ska jag inte ställa mina skor utanför dörren, så det är bäst att inte några besökande heller gör det.. För då vet man aldrig om man får vandra hem på strumporna eller inte..

Det finns dock teorier att skorna inte är snodda utan att jag har glömt dem någonstans.. Men vem glömmer sina skor? Enda möjligheten är att jag glömde dem när jag var och tränade i såna fall... Att jag då vandrade hem i mina träniskor.. Men jag har ändå uteslutet den teorin då jag nästan säkert kan komma ihåg att jag vandrade hem i mina vans.. Och dessutom har jag letat igenom "upphittat-högen" där..

Imorn bär det iaf iväg till täby, får se om jag kanske inhandlar några nya skor då.. Måste ha ett par som man inte behöver knyta, för det är så enormt jobbigt att varje morgon hålla på och fixa med det.. Men just nu ser det inte ut som att jag kommer köpa några nya vans.. Jag vill nog hellre hitta nåt nytt för omväxlingens skull..

Inte långt kvar nu..

Mindre än 1 måndag kvar till studenten.. Det känns overkligt, jag tror inte riktgit att jag har förståt att det är sista månaden i skolan.. Sen är det bara slut och man ska förhoppningsvis börja jobba.. Så det vore nog på tiden att jag tar på mej studentslipsen. Lika bra att passa på medan man har chansen, för efter studenten är den inte direkt användbar :P

Måste säga att skolan är rätt så soft den här veckan. Måndag och tisdag var man ju ledig, det var väl de flesta.. Idag hade vi skola, men imorn och fredag e vi lediga igen :) ritkigt nice..

Idag hade vi satt slutdatum för att håva in pengarna till studentflaket.. Gick väl kanske inte överdrivet bra.. Hela 5 personer betalade.. Bra gjort av dem.. Mindre bra gjort av de andra.. Men förhoppningsvis får vi in resten nästa vecka.. Om inet blir det väl att ta till med hårdhandskarna.. Lite tjat och hot funkar väl förhoppningsvis..  

RSS 2.0