En liten bit på vägen



image82

Idag har jag bara spenderat tid med kameran och photoshop. Har än så länge kanske lärt mig 0.01 % av alla olika funktioner och trix som finns. Så det är bara att kämpa på för att lära mig återstående 99.99%. Så det är mycket kvar att lära, inte för att jag tror att man någonsin kan bli helt fullärd. Men jag funderar iaf på att köpa lite foto & redigerings böcker, där kan det nog stå en hel del användbar information. Men det gör jag nog när nästa lön kommer in på kontot.

Today

Dagen började med att vi skulle åka till kusinerna och fira lilla julafton. Det blev den sista julaftonen för det här året. Jag fick sista Harry Potter boken, ska bli kul att se hur hela historien slutar.. Sen blev det lite pengar också, vilket inte sitter helt fel efter att jag har gjort av med en massa pengar..

Kvällen blev en sån där lugn och skön kväll med bad och tv-tittande och meckande med kameran, lite klockare har jag väl hunni bli. Men det kommer ta lång tid och mycket engagemang för att få rätsida på alla funktioner. Och i och med brist på föremål att fota har det blivit typ 70 bilder på en bukett vita/gula rosor som Maria fick när hon fyllde år. Det har också hunnit bli några enstaka kort på mig själv.


   image78         image80

Som ni kanske se har jag för tillfället hamnat i mössfällan. Så nu används den flitigt både inomhus och utomhus. Nu för tiden är ju inte mössans enda funktion att hålla skallen varm. Nej, nu är det en accesoar och jag har även kommit fram till att det är ett superbra tricks när alla bad-hair-days dyker upp.

Omöjligt?!

Vad har jag gett mig in på? Köpt en kamera som jag inte förstår mej på, men det ska nog gå att få ordning på. Så än så länge har jag bara kört på "idiotläget" (automatiskt där kameran ställer in allt själv) som de sa i fotoaffären. Och sen har jag bara spungit och plåtat prylar här hemma, så det har inte hunnit bli så mycket skojiskt än. Men jag tnäkte slänga in en bild på mitt rum iaf, bara för att liva upp bloggen lite. För nu kan jag ju inte skylla på att jag inte har någon kamera längre.

image76

Så här ser det ut när mitt rum är städat, vilket det absolut inte är nu. Jag har verkligen hunnit stöka ner ordentligt sen igår. Man kan knappt vistas här längre. jag får nog ta och städa lite imorn eller nåt.

Att göra av med pengar

Dagen började med att fira marre-mask (maria) på hennes 17-årsdag. Av mig fick hon bl.a. en sladd så man kan koppla in ipoden till sin sterio, eftersom hon alltid snor min tog jag tillfället i akt att se till att hon fick en egen. Hoppas att den kommer till användning lika mycket som min har gjort..

Sen tog jag och pappa bilen till arninge för att se vad alla elektronikbutiker hade att erbjuda, PC-city hade en bärbar dator som föll mig i smaken, så den inhandlades och det är också den jag sitter vid nu.. Men någon kamera till bra pris fanns inte. Så vi körde vidare in till stan, pappa hade nämligen hört tallas om en butik som heter "kameradoktorn" och de skulle tydligen ha ett bra erbjudane på just den kameran jag hade spanat in. Så det blev min första tur i stan med bilen. Det var lite svettigt och läskigt, bilarna kom ju från alla håll och kanter. Men det gick bra, och pappa hittade ju där så det var inga problem. Men parkeringen blev ingen rolig historia, svindyrt. Tror att det gick på 10 spänn för 13 minuter, så det är inget ställe man parkerar på om man ska på en riktig shoppingrunda. Som tur var så var det värt det, vi hittade butiken och allt gick som det skulle där. Så nu är jag en kamera rikare, en Nikon D80. Som jag har längtat. Men än så länge fattar jag inte mycket, det är en hel del bruksanvisningar jag måste läsa i nu.

Det var allt för idag, det skulle inte förvåna mej om mer info om mina nyinköpa prylar kommer dyka upp i kommande inlägg. God natt! Nu ska jag läsa expressen, eller kankse någon rolig bruksanvisning.

Hem ljuva hem

Nu är jag äntligen hemkommen från en minst sagt seg vistelse i lilla åtvidaberg. Det tar verkligen på psyket att befinna sig där allt för länge.. Det finns typ nada att göra, så man bara sitter typ. Nu dröjer det förhoppningsvis ett tag innan vi åker dit igen.

Väl hemma så tog jag och Ida en promenix med hundarna, och min dåliga konditon gjorde sig åter igen påmind. Nu på kvällen har jag suttit och läst in så mycket information som möjligt om alla möjliga sorters kameror, för imorn bär det av till alla underbara teknikbutiker här i trakterna. Mitt mål är att komma hem med en kamera, och kankse kanske en bärbar dator.. Datorn är dock lite tveksam, lite småsnål blir man allt. Men jag får se, det är ju ändå bra att passa på nu när det är mellandagsrea och allt..

Åtvidaberg

Ja, nu är vi här igen, som vi är varannan jul. Just nu har vi åkt upp till min kusin, för dte finns typ inte ett skit at göra hos mormor. Så nu är det alldeles perfekt med körkort så man bara kan köra hit en sväng för att komma in lite i den moderna världen igen. Maria och Jessica sitter och kollar på Beck "i guds namn", som jag redan har sett. Jag klarar verkligen inte av att se filmer som jag redan har sett, speciellt inte en som jag har sett så pass nyligen. Så jag fick låna Jessicas bärbara dator istället, så nu kan jag få min dagliga dos av internet. När filmen är slut så blir det till att åka tillbax till mormor för att käka kräftor, och det tackar man ju inte direkt nej till. Tyvärr är jag fortfarande mätt sedan middagen, men några kräftor ska nog gå i.

Jag får se om det blir några tillfällen över resten av tiden som vi är här för lite bloggande och internetspaning. Troligtvis blir det väl det, men man vet aldrig. Annars blir det ingen uppdatering föräns tidigast Onsdag kväll, då vi kommer hem här ifrån.

Lördag

Det var ett tag sen jag uppdaterade känner jag. Men jag har inte haft för mycket att säga. Det händer ju inte allt för mycket när man e hemma och är sjuk.. Det blir ju mestadels tv och datorn, vilket jag inte tycker är allt för hemskt. Men att ligga inne framför tv:n flera dagar sätter ju sina spår det med, man får ingen frisk luft, och huvudet blir bara alldeles grötigt av allt tv-tittande..

Idag börjar min jul, det ska nämligen firas lilla julafton hemma hos Farmor. Sen firas det riktiga julafton hemma hos mormor. Och nästa lördag är det ytterliggare en lilla julafton med flera släktingar. Så det blir en hel massa julfirande för oss.. Det som egentligen är komsikt är att vi har inte så stor släkt, så man tycker ju att man ska kunna få ihop det till iaf 2 julaftonar. Men icke, det blir väl så när det är skilsmässor och hela skiten, och folk inte vill beblanda sig. Fast det är ju iofs rätt trevligt med mycket att fira, då är ju inte julen över lika snabbt..

Nu e dags för fika och lite julgodis som vi har bakat.

..

Inget lunchinlägg igår, inget lunchinlägg idag. Jag har dragit på mig en blandning av lite allt möjligt känns det som, förkylning, huvudvärk som inte vill försvinna och lite sånt där. Jag har i princip aldrig haft huvudvärk som inte försvinner efter att man har sovit.. Förut har det alltid funkar perfus med att ta en alvedon sen  gå och lägga sig för natten, för att sedan på morgonen vara helt återställd på morgonen.. Så nu sitter jag hemma och försöker bli frisk, det blir en hel del tv- och filmtittande..

1 vecka kvar

Nu börjar det verkligen närma sig, bara 1 vecka kvar tills självaste julafton. Och bara 5 dagar kvar tills det blir ett välförtjänt lov eller vad det nu kallas när man jobbar. Det kanske kallas semester. Jag hoppas att den här veckan går riktigt fort nu, jag vill att det ska vara helg och ledighet.. Jag vill käka julmat och julgodis. 


                                                        

Photoshop

Nu har jag, med hjälp av Chrille fixat photoshop. Men nu gäller det bara att fatta hur allting går till, hur man redigerar bilder och så där.. Det finns ju hur mycket knappar som helst att trycka på, så det är princip omöjligt att lära sig allt själv. Som tur är finns det ju en del hemsidor där det finns en massa tips om hur man ska gå till väga. Så nu har jag lärt mig lite grejer, t.ex. hur man kan göra en detalj i färg på en svartvit bild.. 
image74 

Så här blidde en av mina första bilder.. Sen ska jag försöka mej på lite andra funktioner också.. Men det lär ju ta tid innan man får in snitsen på det. Det är vid såna tillfällen en bärbar dator skulle sitta bra, då kan man sitta och fixa och trixa medans man tittar på tv eller något sånt..

Julshopping

Igår var det dags för det årliga julshoppandet. Så jag och Ida begav oss in till stan för att hitta de perfekta klapparna.. Jag trodde att hela stan skulle vara proppfull med julstressande människor, men tydligen har inte den stressen hunnit börja riktigt än. För så hemkst mycket folk var det inte, det var lite mer än vanligt. Men man e ju så van att det alltid är mycket folk som springer omkring där.. Efter att ha vandrat runt lite på drottninggatan och i gamla stan begav vi oss hemåt för att sedan åka vidare till kista för lite Bio, Leo blidde det.. Den här gången tyckte jag att vi lyckades välja en bra film, jag har kännt att vi har kommit in ett dåligt spår den senaste tiden när det gäller val av filmer.. Men som det ser ut nu har vi fått ordning på det där nu..

Så kan det gå

Nu sitter jag här alldeles själv, det är så där läskigt tomt och tyst. De flesta är ute och käkar lunch på Lilla My, andra är sjuka, lediga eller iväg på andra ärenden. Men ekonomisk som jag är stannar jag här, för här kan det inte spenaderas några pengar inte. Fast det skulle suttit bra med lite kinamat eller pizza idag, för min matlåda var inte så himla rolig, potatis och köttbullar :S Det är verkligen ingen höjdare.

Nu har vi kollat upp mer exakta priser för att sätta in en porslinstand i mitt lilla tomrum efter den utdragna tanden. Det skulle gå på cirka 10.000 kr. What a fuck lixom?! Hur dyrt kan det vara att peta dit en liten jäkla porslinstand? Det är helt sjukt, det måste sitta någon riktigt rik gubbe någonstans och bara hånskratta åt alla som betalar skjortan för ett litet tandläkarbesök. Och vad jag vet så tjänar man inte en förmögenhet som tandläkare, eller har jag fel?

Jag känner att jag måste passa på att göra lite reklam för den fina utsikten jag har från min fönster... not.. Det är som en lite skogsdunge som för tillfället ser rätt så död ut eftersom alla löv är borta för länge sen. Det är egentligen inte det som är det hemska, utan det är alla människor som känner för att ställa sig där och pissa. Det känns lite olustigt på något sätt att man sitter här i lugn och ro, men sen när man tittar ut så står någon där ute och pissar. Men det som egentligen är mest olustigt med det här är att samma man som precis stog där ute och pissade precis ringde på dörren här och skulle tydligen på intervju :P Haha.

Lucia

Som jag trodde så kom man inte undan luciafirandet även fast man har slutat skolan. Men därimot så slapp jag sjunga den där pepparkakssången. Jag vägrade helt enkelt.. Det var lite spridda ansträngningar gällande utklädnaden, vi hade en Tomte och en Lucia. Resten var vardagsklädda.. Lucians fina klänning var hemmagjord med en massa påsar.. Påhittigt och skoj..

                                         
            
Jag fick igår höra den dåliga nyheten att min dator är riktigt risig för tillfället.. Till en början trodde vi att det skulle funka att bara ominstallera allt, men det ser tyvärr mycket sämre ut.. Så det återstår att se om den går att fixa, och i såna fall när den är fixad.. Jag känner mej oerhört naken utan min dator, det är ju en vana att kunna gå och sätta sig vid datorn när jag kommer hem från jobbet, och sen kunna sitta där hur länge jag vill utan att behöva bråka med någon annan. Men nu när hela familjen (eller vi kan nog räkna bort mamma, hon använder typ datorn när räkningarna ska betalas, inte mer) ska sammsas om en dator måste man hitta små luckor för att kunna få sitt databehov stillat.

Well well, är väl ingen idé att hänga läpp över datorn, det är inte mycket jag kan göra åt det i nuläget. Jag får istället fokusera på att den snart är jul.. Dock måste jag inhandla julklappar tror jag?! Jag vet fasen inte längre, mamma och pappa säger att de inte vill ha några julklappar, konstiga människor det där.. På ett sätt känns det skönt att slippa köpa julklappar, eftersom jag är så himla dålig på det. Men samtidigt känns det oerhört tråkigt att de ska sitta där utan klappar.. Om jag springer på något klockrent till dem på lördag när jag ska ut i julruschen så köper jag ju givetvis det..

....

Nu är det inte alls långt kvar till julen, det ska bli riktigt skönt med ett långt härligt lov på cirka 1 1/2 vecka. Det känns väldigt välbehövligt, man kan inte jobba och jobba hela tiden. Samtidigt kanske jag ska passa på att säga att jag har fått fortsatt anställning här, ungefär ett halvår till.. Det måste ju betyda att jag inte är helt kass iaf. Så det är oerhört skönt, för jag känner inte alls för att ge mej ut och leta nytt jobb, nu har jag ju kommit in i det här. Då känns det inte så kul att behöva börja om från rutta ett någon annanstans..

Imorgon är det Lucia, vilket jag trodde att jag skulle slippa nu när skolan e slut.. Men jag vet inte riktigt hur det blev med det.. Någonting verkar det som vi ska ha imorn.. Jag fick en lapp att jag skulle vara brunklädd och sjunga den där pepparkakssången.. Men att stå och sjunga solo är inget för mig.. Så jag bangar det där, jag vet iofs inte hur seriöst de andra har tänkt att ta detta.. 

Helgen

Nu har ytterliggare en helg passerat. I fredags var Ida, Hanna och Cissi hemma hos mig och kollade på Idol-finalen. Ida försökte få igång lite reseplaner. Vet dock inte om det gick så bra, så mycket olika viljor och åsikter.. Men förhoppningsvis får vi ordning på alla åsikter någon gång. Så resa ska vi göra, tycker jag. Men när och vart är frågan.. Jag är ju väldigt inne på Thailand. Det verkar så där supermysigt. Sen att det är så himla billigt där lockar ju också, så man bara kan shoppa och käka i princip hur mycket man vill utan att behöva tänka på att man gör av med en massa pengar..

Resten av helgen var det bara en massa slappande för min del.. Inte helt fel det heller.. ibland kan det vara riktigt skönt att inte göra någonting, ibland kan det vara urtråkigt. Den här helgen var det nice, bara sitta vid datorn och glo på tv..

Min dator är på bättringsvägen. Eller åtminstonde snart, enligt dataproffset vi jämt ringer skulle det inte vara några stora problem med att få den helt frisk.. Iaf så frisk den var innan felet uppstod.

Nä nu ska här arbetas..

Stackars min dator

Helt plötsligt utan någon som helst förvarning har min dator nu mera gått sönder. Jag förstår verkligen inte vad som skulle kunna vara felt. Så det blir för pappa att ringa till sin arbetskamrat som alltid får fixa våra datorer när de krånglar. Förhoppningsvis kan han ställa allt till rätta igen, men man vet ju aldrig. Så jag har redan spanat runt efter någon trevlig bärbar dator.. Jag hade ändå tänkt att köpa en någon gång, men kanske inte nu på studds. Och med tanke på att jag inte är något geni när det gäller dator (även om jag skulle vilja) så är det ju lite svårt att veta vad man ska fokusera på för egenskaper hos datorn. Men jag kan ju tycka att det viktigaste är hårddisken, sen alla andra funktioner är överkurs. Trots att jag ändå tänker köpa en bärbar om ett tag så vore det ju kul om vi kunde få igång min dator, så man kan rädda bilder och så. Plus att jag nog hade tänkt att köra dubbelt, ha kvar den stationära datorn plus att köpa en bärbar.

Julejul

Den här veckan har jag haft en hel del att göra på jobbet hela tiden. Kankse beror på att det är juletider.. Då är det ju en hel del som ska fixas.. Så jag får agera en liten tomtenisse som hjälper tomten.  Det är också därför det inte blev något inlägg igår, för då skulle jag packa ihop lite tomtesäckar med julklappar... Det är också därför det inte blir något längre inlägg idag. Eller mestadels beror det nog på att jag inte vet vad jag ska skriva..


En helt vanlig onsdag

Jag känner insperationen flöda....not.. Vad finns det att skriva en helt vanlig onsdag? Inte mycket alls.  Jag kan ju kanske klaga lite över att Greys Anatomy är slut. För säsongen hoppas jag, för inte var det väl sista någonsin i onsdags? Ida, du som är ett kanal 5 freak kanske redan har kollat upp det där?

Jag tycker att dagarna börjar gå segare nu, har en känsla att det beror på att det börjar närma sig jul. Och man bara längtar efter ledighet. Men samtidigt är det ju inte helt fel att jobba, iaf inte när lönen ramlar in på kontot. Just nu har jag kommit in i något slags spenderarhumör. Eller kanske inte just nu i det här ögonblicket, utan jag mer planerar att spendera en hel jäkla massa pengar någon gång efter jul där. Kanske i mellandagarna när butikerna förhoppningsvis rear ut riktigt ordetnligt.. Jag känner iaf att det är lika bra att passa på att kasta pengarna åt höger och vänster medans man bor hemma och inte betalar mer än en liten slant till föräldrarna. Andra bullar blir det den dagen man flyttar. Då får man hålla hårt i varenda liten krona.. Sorgligt men sant!

En tand mindre att borsta

Nu har jag hunnit hämta mej lite från tandläkarbesöket. Jag var grymt nervös, darrade som ett asplös.. Jag har stor fobi för allt sånt där läkaraktigt.. Iofs så är det väl inte allt för många som tycker att det är underhållande att dra ut en tand. Om det fanns en skala mellan 1 och 10 där 10 är superrädd så att man typ svimmer, så skulle jag nog lägga mej själv på 7, lite mer än medel.. Oftast så bygger jag upp en oerhörd rädsla innan, fantiserar ihop det värsta man kan tänka sig. Men sen när man väl är där så brukar det inte vara så farligt..

Så med andra ord så var det inte så farligt som jag hae föreställt mig. Det som gjorde ondast var sprutorna för bedövningen, men det är en jäkla tur att de finns. Annars så skulle det nog inte varit ett trevligt besök. Tanden drogs ut smärtlöst, det värsta var att man hörde hur det knakade när hon drog ut den.. Men som sagt tandläkarbesöket slutade lyckligt, jag tog med mej tanden hem som sovenir.

Tandläkaren

Idag är dagen då min ena tand ska dras ut.. :S Det känns inte alls bra. Det låter så brutalt att dra ut en tand, de sitter ju ändå rätt så hårt. Jag får hålla tummarna för att min tandläkare kan det hon gör så att det inte blir en massa komplikationer.. Typ att tanden går sönder och den måste plockas ut i smådelar. Jag ska iaf se till så att jag får bedövning, enda nackdelen med det är att man känns som ett mongo sen. Nä nu ska jag gå och borsta tänder, och det kan dröja ett tag.. Jag är väldigt noggrann med det i vanliga fall, men ännu noggrannare blir det när jag ska till tandläkaren. Men jag brukar ändå alltid få bakläxa för att jag inte använder tandtråd..

3/12

Idag är det verkligen risigt väder, inte alls det decemberväder jag vill ha.. Det ska vara en massa snö, gärna flera decimeter. Istället har det blivit en massa regn.. Inte vidare mysigt, det är såna här dagar man verkligen uppskattar den briljanta uppfinningen paraplyet. Sen uppskattar jag även att jag inte är brevbärare eller någon annan utomhusarbetare..

Något som är grymt positivt är att det nu bara är 15 arbetsdagar kvar tills det är dags för julledigt.. 15 dagar kan ibland kännas mycket, men tiden kan även springa fram.. Jag hoppas på det sistnämda.. Men när man räknar ner dagarna brukar det ju gå aningen saktare än vanligt..

Jag känner att mina rubriker varierar i intressegrad, inte för att de så ofta blir intressanta över huvud taget. Men ibland har jag verkligen noll insperation att komma på något klyftigt, då blir det som idag, bara dagens datum.. Sen kan jag ha någon bra dag då jag kan komma på ett ord eller två, vilket kanske är lite intressantare.. Om jag har en riktigt bra dag kan jag komma på en hel mening som rubrik, men det händer som sagt inte ofta..

2/12

                                        Martin Stenmarck + Rock + Svenska = Skitbra


                                                             

Jag tyckte till en början att den kombinationen kanske inte lätt som den bästa.. Martin Stenmarck känns inte så värst rockig av sig, och dessutom är jag lite smått tveksam till rock på Svenksa.. Men sen hörde jag låten "som en sten" och mina förutfattade åsikter var nu som bortblåsta.. Inledningen med en massa snack är kanske inte så mycket att hurra för, och samma sak när det gäller inslagg mitt i låten med ytterliggare en massa snack. Men när han sjunger så är den ritkigt bra.. Resten av låtarna på skivan är tyvärr inte lika rockiga, men om jag får lyssna några gånger på dem så ska jag nog kunna acceptera dem också.. 

Förutom att lyssna på Martin Stenmarck har jag idag hunnit med att städa på mitt rum. Så nu blev mamma glad iaf, hon har tjatat och tjatat. Jag har tidigare inte kännt mig så motiverad för städning, men idag hade jag så pass mycket dötid så då kändes det helt okej att ta tag i det.. Sen har jag även suttit och letat fram lite bilder från studenten som vi ska föstora och ge till mormor i julklapp.. Tydligen var det det enda hon önskade sig i julklapp.. Det är dock inte det lättaste att hitta bra bilder. De finns ju en del kriterier bilden ska uppfylla. Först och främst ska jag se någorlunda normal ut, sen är det ju ett plus om jag skrattar och är glad. Och helst ska det inte vara en massa andra människor med på bilden, vilket kan vara lite småsvårt eftersom det var proppat med folk på skolgården. Förhoppningsvis kan jag hitta någon bild som uppfyller de där kriterierna någorlunda..  

                                                                                



1:a december

Snacka om att tiden springer fram fort som sjutton.. Idag är det första december, vilket betyder att det var hela 6 månader sen vi tog studenten.. Vilket också betyder att jag har jobbat på ett och samma jobb i snart 6 månader.. Från början var det tänkt att bli cirkus 6-7 veckor.. De första dagarna var riktigt plågsamma.. Tiden gick långsamt och jag ville bara att de där 6-7 veckorna skulle vara över.. Men sen började jag komma in i det allt mer och lärde känna de andra bättre så då kändes det helt okej.. Och nu har jag jobbat där i ett halvår, det känns verkligen inte alls som så lång tid.. Läskigt hur snabbt tiden kan gå ibland..

Men som sagt, första december idag.. Endast 24 dagar kvar till julafton med julmat, julklappar, julgodis, Kalle Anka, familj och släkt. Men tomten får vi någ tyvärr klara oss utan.. Han har hoppat över vårat hus de senaste åren, så varför skulle han kika in till hos det här året.. Det är väl bara att inse att vi kanske är lite för stora för det nu.. 

Men endast 24 dagar kvar så måste jag snart ge mej ut för att leta upp de perfekta julklapparna.. Något som jag tyvärr är grymt dålig på.. Min fantasi är lika med noll, så det e svårt. Förhoppningsvis kan jag hitta något som faller folket i smaken.. Sen har jag ju faktiskt ett till stort problem, att skriva min egen önskelista.. Jag har typ ingen aning om vad jag skulle kunna tänkas önska mej.. Jag får sitta och klura på det ett tag..

RSS 2.0