Nooo!

Känner att motgångarna fortsätter... Kanske inte världens största grejer, men ändå. Som i morse, råkade visst stänga igen dörren till toaletten, där kattlådan står. Så stackars Bob fick lov att hitta en ny toalett, självklart valde hon min säng. Jippe, eller inte! Men jag antar att jag får skylla mig själv?! Så i natt ska jag sova i soffan, får se hur skön den är att sova i. Men vad sjutton gör man med den äckliga pisslukten??

Dessa bilar...

Jag och bilar har den senaste tiden inte varit någon bra kombination. Kanske skulle vara bra att kunna iaf liite om hur en bil fungerar, så man slipper stå som ett fån på en parkering så fort den börjar krångla. Gårdagen spenderades på coops parkering i centrum med att ringa runt till diverse kunniga personer när bilen helt plötsligt inte visade några som helst tecken på att vilja starta. Så nu har jag iaf lärt mig hur man startar en bil med startkablar. Så för framtida döda batterier har jag hyffsad koll.

Hmm

Nu har Bob gått och blivit så där konstig igen ”går och pratar och låter hela tiden”. Får ryck och hoppar upp på mina axlar. Så imorse stod jag och bredde min macka och gjorde mig i ordning med bob sittandes på axlarna. Eftersom jag inte har några tidigare erfarenheter av att ha katt vet jag ju inte om detta är ett normalt beteende, men lite charmigt är det allt. Förutom rivsåren jag får på halsen.


Lagom skoj att Sverige inte gick vidare till finalen av eurovision. Jag har i princip tagit för givet att vi alltid ska vara med. Men inte i år tydligen. Jobbigt för Anna som lär få en hel del skit. Men men, får väl titta på eurovision och se hur det går för övriga länder.


Silverdal

Idag är det dags för ett besök i Silverdal för att putsa till frisyren lite. Ja det blir ju som ett slags beroende, så fort håret växt ytte pytte lite så måste jag klippa mig för att inte frisyren ska tappa sin form.

På vägen hem ska jag köpa singstarskivan med kentlåtar, och en plattång. Har fått många frågande blickar när jag säger att jag använder plattång, men det är faktiskt en viktig pryl när man har kort hår, så det så!

Dagens låt: No Last Call – Johnossi

Helt superbra låt, hela skivan är bra, men just den här låten är snäppet bättre.


.....

Jag trodde att det skulle kännas bättre än så här vid det här laget. Men icke.

Fy fan vad jag kommer sparka och slås på Ida idag, tur att hon e stark!


Helgen

Helgen var späckad, vilket är precis vad jag behöver. Det blev balkonghäng både fredag och lördag med vänner, vin, cider, öl, sol, mat, tilltugg, spel, musik. :)

Eftersom jag själv e sämst på att ha kameran framme så snodde jag några bilder från Katta och Emmet för att få in lite liv i bloggen. Så sorry om jag norpade era bilder, men jag var tvungen ;)










Musik

Såg att det skulle komma ut en singstarskiva med bara Kentlåtar, så den måste ju självklart inhandlas. Får ta en sväng förbi elgiganten i veckan.

Har lyssnat lite på The Arks nya skiva, har hittat mig en låt som får äran att bli dagens låt. (inte för att det blir en låt varje dag, men ändå) Och för en gångs skull har jag faktiskt snappat upp vad texten handlar om.

Dagens låt: Stay with me – The Ark


Bad day

Idag känns det som att jag bara sprungit runt förvirrad och utan något riktigt mål. Allt ska göras och alla ropar på mig för att de behöver hjälp med diverse saker. Och jag fick bekräftat något jag redan visste sedan länge, jag hanterar inte stress speciellt bra. Kanske att min frustration gick ut över fel personer eller kanske lyckades jag rikta min frustration åt stolen som inte gick att bygga ihop, åt ramlösan jag glömde köpa, åt telefonen istället för personen som ringde, åt alla intyg som ska göras. Imorn blir troligtvis lugnare. 


Har nada motivation

Min motivation för det mesta är nere på noll nu. Min lägenhet förfaller, diskberget växer, kläder samlar damm på golvet, kattlådan borde rensas, använda tallrikar och glas står lite utspridda. Men hur kul är det att samla energin till att städa? Såg istället till att lägga in lite musik på nya ipoden, mycket roligare. Och sen la jag in lite räkningar, såg att en cdon faktura var några dagar sen, men nu är den betald iaf.




Dagens goda gärning

En stackars liten fågel hade på något sätt ramlat ner mellan min balkong och en plåtskiva. (Vet inte hur jag ska förklara det) I vilket fall så kunde den inte ta sig därifrån, så det fick helt enkelt bli mitt projekt att få fram den. Det dumma med djur i knipa är att de inte inser att man faktiskt försöker hjälpa till. Men efter en stund så var den fri och kunde flyga iväg. 


Ipod

Fick precis ett samtal om att min Ipod finns att hämtas i Täby. Hinner tyvärr inte dit idag, så får svänga förbi imorn tror jag. Ganska snabbt jobbat av dem ändå, med tanke på att jag var där i fredags. Men jag e fortfarande lite sur på dem!


Redhead...

Jag e riktigt nöjd med min nya färg. Mitt gamla vanliga råttfärgade hår har jag ju tröttnat på. Vad är det man säger om rödhåriga? Hetsigt humör?! Tror kanske inte att det stämmer in på mig. Humör/känslo-svägningar däremot skulle jag kunna godta.

    

Vet inte hur bra färgen syns, men det här var det bästa jag kunde åstakomma.

Trevliga människor

Visst e det underbart med trevliga och positiva människor. Var nere på gym och sim för att fixa så att vi kan komma dit och käka imorgon när vi ska hålla en utbildning på jobbet. Vilken skillnad på service sen de bytte ägare, den tidigare var rena tjurskallen, otrevlig och inte alls serviceminded. Men de nya var hur trevliga som helst, de ville verkligen att det skulle bli bra. De bjöd mig på te och kakor och så satt vi och snackade ett tag. Man blir så glad när någon annan är glad och trevlig. Så jag gick därifrån med lite lättare steg.


Långledigheten har inneburit...

Att jag har fyllt 22 år - att jag har städat och bakat för att släkten skulle komma över på fika - att släkten var över på fika - att jag har fått punka på bilen, jäkla klant! - att jag köpt en ipod som inte funkade, så nu är den inne på lagning, värdelöst. - att jag färgat mitt hår typ röd/brunt - att jag druckit den godaste smoothien ever - att det har varit världens bästa sommarväder - att det var grillning hemma hos Ida - att jag snackat av mig lite - att jag käkat tårta till frukost 4 dagar i rad - att jag ser fram emot mer ledighet.


Jag vill:

- Köpa en ny Ipod

- Bli av med den jobbiga känslan i magen

- Köpa ett läderarmband från Thomas Sabo som jag sett

- Tatuera mig

- Lära mig spela gitarr

- Lyckas med tårtan jag ska baka ikväll

- Sluta analysera så jäkla mycket

- Ha något att se fram emot


Boxing

Sitter här med min glass som jag tycker jag har gjort mig väl förtjänt av efter ett kickboxingpass. I dag hade jag dragit med mig en arbetskamrat att fightas mot, eftersom min vanliga fightingkompis hade personalmöte. Måste säga att det är rätt bra terapi att få stå där och slå och slå tills man är helt slut. Behövde verkligen det där passet tror jag!! 

Ibland orkar jag inte med mig själv.

Idag är en sån där dag då jag helst skulle stannat kvar i sängen hela dagen och bara käka en massa godis. Eller alternativt slå något hårt i huvudet på mig själv.


En bra person

Jag har verkligen världens underbaraste kund på jobbet. Han säger de mest roliga sakerna, precis som små barn, fast han är 65 år. Sen är han otroligt omtänksam, iaf när det gäller mig. Han ger mig goda råd så att jag ska klara mig i livet. Och förra gången han var på jobbet tog han med sig en "pirra" så jag skulle slippa bära tunga saker och få ont i ryggen. Idag förtydligade han att det var viktigt att ingen tog den, för det var meningen att jag skulle använda den. 

Idag frågade han mig om jag skulle till banken och ta lån, eftersom jag hade skjorta på mig.

Han kan verkligen lätta upp min dag. :)

Lördag kväll

Blev en bra kväll, som först spenderades i stan och sedan avslutades i Täby Kyrkby :)

Städa och göra fint

Gårdagen började med att jag plockade ner en massa gamla saker till källarförrådet, slängde kartonger och annat skräp, diskade, städade undan allt jag låtit legat och skräpat de senaste veckorna. Jag måste ju ha det någorlunda snyggt när släkten kommer på torsdag för att fira min födelsedag. Speciellt eftersom typ ingen varit här och sett hur jag har det. Så tanken är att de ska tro att jag alltid har det välstädat och prydligt här hemma. Så är det bara grundlig dammsugning kvar, sen är det fritt fram för släkten att komma.

 

Fredagens påtänkte middag....

... blev inte riktigt av, istället blev det Ben and Jerrys.

Emmet kanske har rätt i att någon måste styra upp mina matvanor :P


Mat

Hade planerat att faktiskt laga till lite mat idag. För en gångs skull. Kycklingfilé och ris, och sen höfta till på lite kryddor. Kan ju sluta hur som helst. Men nu känner jag mig inte alls sugen, inte på mat över huvudtaget. Så får se om det blir en pan pizza för 10 spänn eller om jag försöker mig på lite mer rejäl mat.

Gah!

Känner mig lite lättretlig idag. Hoppas att jag slipper samtal från konstiga personer som jag kan bli irriterad på. Pratade precis med en person som pratar så mesigt och tyst så det inte är sant. Jag får alltid en stark känsla av att säga åt henne att snacka så man hör. Men trevlig som jag är gör jag ju givetvis inte det.


Färdig!

Nu har jag hunnit med 5 intyg, tycker att det får räcka för idag faktiskt. Ska ta mitt pick och pack och svänga förbi "Lilla My Huset" för att inhandla en sallad. Gud vad nyttig jag känner mig. Sen att det troligtvis blir Ben and Jerry till Greys Anatomy är ju en annan femma! ;)


Jobba över

Sitter för en gångs skull och jobbar över. Hör inte till vanligheten. men eftersom jag idag inte fått ett skit gjort av det jag egentligen skulle göra kände jag att några extra timmar får det nog bli. Så här sitter jag själv och börjar få för mig att det spökar, tycker jag hör fotsteg i korridoren. Eftersom det förut har funnits en okänd tjuv som varit och snott smågrejer då och då så kanske det faktiskt är så att det finns ett kleptoman-spöke som svävar förbi här ibland.

Positivt med att vara ensam är att jag kan spela hur hög musik jag vill utan att grannen ska störa sig på det. Perfa!

Nä nu är det dags att sätta igång med intygen!

Tyckte precis jag hörde någon i korridoren igen :S



Dagens låt: Tegan and Sara - Where does the good go 


..

Föregående vecka spenderade jag med att rensa kyl, frys och skafferi på godis och andra onyttigheter. Med rensa menar jag så klart åt upp. Den här veckan tänkte jag istället sattsa på fruktsallader och smothies. Får se hur det går med det.

Idag dök iaf paketet från cdon upp. Så nu har jag böcker för flera månader framåt.

Dagens låt: Cervello - Stay and bleed

Bob

Nu har bob, eller boben som jag kallar henne, bott här i 3 veckor. Har börjat vänja mig vid att någon klöser på det mesta, leker med mina skosnören på morgonen när jag ska gå, lägger sig på datorn/boken/tidningen när jag är som mest uppslukad, gömmer sig på det mest udda ställena, sover på en kudde brevid min säng, är allmänt gosig när jag inte har tid, är supersöt när hon ligger ihopkurad i hörnet på soffan. Ja, det har varit trevligt med kattsällskap, blir lite tomt när hon ska tillbaka till sin ägare, när det nu blir.

.

Vad vore livet utan musik?

Dagens: Alicia Keys - Emoire State of mind (part II)

Samlare

Ytterliggare ett par chinos till min samling :)

RSS 2.0