Tisdag

Jag tänkte passa på att slänga in ett lite inlägg nu när jag har lite dötid över innan Idolutröstningen börjar. Konstigt hur man kan ha så fullt upp efter jobbet utan att riktigt kunna sätta fingret på vad man sysslat med. Så med andra ord har jag egentligen inte pysslat med så mkt spec idag.

Jag hade iaf fått lite bilder framkallade från fujidirek. Så de låg och väntade på mig när jag kom hem från jobbet. Tyvärr var det cirkus bara hälften av bilderna. Resterande dyker väl upp i slutet av veckan.. Jag blev dock lite irriterad över att de var lite småprickar på vissa bilder, prickar som inte hör hemma där. Maria lyckades t.ex. få en lite prick i pannan som Kishti från idoljuryn jämt envisades med att ha. Så lite besviken e jag.

Nu e det Idol-utröstning, hoppas att den tråkiga, blonda snubben åker ut.

Måndag

Dåligt upplägg att uttröstningen av Idol inte sker förns 22.40. Då har jag egentligen laggt mig förlänge sen. Hade egentligen tänkt att skita i att se uttröstningen eftersom det egentligen kvittar vem som åker ut. Alla var så tråkiga ändå. Känns inte som att en enda hade någon personlighet, dessutom valde de inte några roliga låtar. förhoppningsvis blir det lite bättre imorn när det är killarnas tur, de brukar oftast ha vett nog att välja coolare låtar.

Dagen har i övrigt erbjudit jobb, promenix med Ida och hundarna sen har jag även försökt lära mig några accord på en ostämd gitarr. Går väl så där, mina fingrar sammarbetar inte riktigt. Så för det mesta låter det föräkligt, till störst del på grund av att jag e sjukt dålig, men några procent beror nog på att gitarren e lite smått ostämd.

ARG!!!

Som sagt var min Ipod stendöd, (trodde jag iaf). Jag och pappa åkte till Elgiganten för att lämna in den för lagning eller få en ny. Men inget av de två alternativen blev det. När vi står där i kön till reklamationsdisken börjar den helt plötsligt funka. Mycket underligt, och typiskt. Men iaf, något fel måste det ju vara. Något glapp typ. Han som tog emot Ipoden sa att så kunde det vara för ipods ibland. Det kan hända lite då och då. Så han tyckte inte att vi skulle skicka in den för laggning. För om de inte hittar något fel så får jag betala 500-600 kr på grund av att jag skickat in en Ipod som funkar. Men va fan, den gick inte att få igång på 2 dagar. Så han sa att han skulle ha den vid disken några dagar för att se hur den betede sig.. Men troligtvis kommer det inte vara någon idé att skicka in den., 

Sjukt dåligt. Om den inte går att ladda eller få igång på 2 dagar är det väl iaf något fel på den? Men sånt kan hända lite då och då. Är det okej att sakerna inte funkar lite då och då..?? Jag vet inte, jag e iaf sjukt irriterad på dem. Vi får se hur det slutar. Kanske upptäcker han också att den typ glappar och har sig. Så under tiden får jag klara mig med pappas gamla MP3.   

Stackars min Ipod

När jag kom hem igår så försökte jag återuppliva med Ipod, men den e rätt så stendöd. Som tur var har det inte hunnit gå 1 år sen jag köpte den. Så det går på garantin. Jag hoppas att de är schyssta säger att det bara är att välja en ny ipod för samma summa som min döda ipod kostade. För som det ser ut på elgigantens hemsida verkar inte min sort finnas längre. Så i helgen blir det ett besök på elgiganten för mig. Förhoppningsvis kommer jag hem med en ny Ipod. Men det kan ju lika gärna vara så att de skickar iväg den för lagning. Men har av tidigare erfarenheter märkt att de större kjedjorna är rätt på så sätt att de bara låter en få en ny. Det är ju inte så jättedyra prylar, så det kanske blir ungefär lika dyrt att ge en ny som att laga den gamla.

Inte min turdag

Jag e nog världshistoriens sämsta bloggare. Jag finner lixom inget att skriva om, så fort jag försöker tar det stopp. Tanken var att jag skulle ha bloggat lite tidigare idag om mitt superduperklipp av digitalkamera. Jag hade nämligen sett reklam om att ett företag i Täby skulle ha ett lite trevligt erbjudande just idag, halva priset på en digitalkamera som jag faktiskt spanat in lite förut. Så det var ju nästan för bra för att vara sant. 1000 spänn istället för 2000. Och turligt nog låg denna butik precis bredvid mammas jobb. Kl 10.00 skulle kameran "släppas" eller vad man ska säga. Så mamma såg till att vara där redan 9.50 för att vara på den säkra sidan. Men tydligen så hade de inte hållit så hårt på att släppa den kl 10.00. För när mamma kom var det redan slutsålt. E inte det lite fräckt? Står det 10.00 ska det vara 10.00. Så ingen kamera blev det för mej. Så jag e lite deppad. Dessutom tror jag att min Ipod pajat. Den gick iaf inte att få igång i morse, ska testa lite mer sen ikväll när jag kommer hem.

Today

Fram emot lunch hade vädret skiftat och blivit riktigt sommarväder. Jag såg till och med de som gick i linne ute. Så efter jobbet tog jag och Ida en promenix med hundarna i det fina vädret. Det gäller ju att passa på när det för en gångs skull är riktigt fint väder,

Sen när jag kom hem så fixade jag en liten minifotostudio i vardagsrummet. Jag använde mig av vita A4-papper, pärmar och en läslampa. Funkade helt ok. Som fotoobjekt fick det bli blommorna som mamma fick från jobbet igår.






Lite sjuk

Inte alltid bra att ha ett´jobb när man sitter mycket i telefon. Är hes och hostig, låter i perioder som en anka. Så jag håller tummarna för att idag är en lugn telefondag. Vissa dagar kan det ringa folk hela tiden, medans andra dagar är det typ helt dött.. Men dåligt väder i början av veckan brukar betyda att folk tar sig tid att uträtta alla telefonärenden de har. Hade det därimot varit solsken och fredag hade det inte varit många telefonsamtal.


Mycket släkt

Den här helgen är någon slags träffa-släkten-helg. Idag kom mormor och Gunnar hit för att i försökt gratta mamma. Vi drog en sväng till Täby, vilket vi i princip alltid gör när de är på besök. Inhandade lite hårfärg, så imorn ska förhoppningsvis Maria hjälpa mig att färga håret. Efter middagen gick jag en sväng till sjön för att fota lite. När folk går förbi när jag står där med mitt stativ och kamera känns det alltid som att det stirrar på mig och undrar vad sjutton jag pysslar med. Så jag känner mig alltid så fånig när jag står där. 

Och imorn bär det av till Akall för att fira min kusin Nathalia, farmor och mamma. Mamma och Nathalia har båda lyckats fylla år 22:a sptember  och famor den 21:a. Så vi passar på att ta allt på en gång, så slipper vi träffas allt för många ggr på kort tid ;)    

                                         
3 bilder från min fotorunda ikväll. Kanske inte de roligaste eller bästa bilderna, men nåt måste jag ju lägga upp för att få lite mer färg här..


Fredag

Toppenväder idag, perfekt så här på fredagar när jag får sluta 15.00 om jag vill. Ska nog ta en sväng med kameran tror jag. Var ett tag sen nu, så det är bäst att borsta bort allt damm och sätta igång ordentligt med det där. Så jag hoppas att vädret håller i sig hela helgen.


Ledighet

Nu fick jag precis godkänt på min ledighetsansökan den 4.e och 5:e december. Så nu är det verkligen coollungt för min del att boka Londonresan. Jag var iofs ganska säker på att jag skulle få ledigt, så det var aldrig några problem. Tanken är att vi i helgen ska ta tag i det där och boka resan. Spännande :) Får se vad det blir för hotell. Vi hade ju några olika val, fast jag fastnade för 2 st som verkade ligga väldigt centralt, det var ju några hundralappar dyrare än de andra vi såg. men jag tror att det kan vara värt det..

Bandit Göteborg eller Bandit Stockholm?

När jag är på jobbet har jag alltid radion igång, eller jag lyssnar över datorn. Det blir ju så himla trist och tråkigt utan musik. Jag växlar mellan Rockklassiker, bandit och Mix megapol. Mix megapol gäller på morgonen för att lyssna på Adam och Gry, sen efter det slår jag över till någon av rockkanalerna. Men den senaste tiden har bandit stockholm krånglat en massa. Börjar buffra och hacka. Så jag testade mig på Göteborgs veriation istället. Den funkar prima, lite konstigt, för det är ju bara någon ny lillebrors variant av bandit stockholm vad jag förstått. Förutom att GBG:s bandit inte har några störningar har den lite lugnare stuk. Inte en massa skrikrock, utan lite mer lagom rockigt. Jag vet inte om jag inbillar mig detta, eller om det kanske beror på att jag inte har lyssnat så länge på den här kanalen, så jag kanske har lyckats missa allt detta gap. Eller så är de helt enkelt lite lugnare i GBG.


Bland det värsta som finns..

.. är när klockan ringer på morgonen. I den stunden i frågasätter jag typ allt, men den största och oftast förekommande frågan i detta skede är "varför måste man jobba? ska livet verkligen handla om att gå upp och gå till jobbet?". Så ett tag funderar jag på att livet ut bli arbetslös, så att jag kan sova hur länge jag vill, vända på dygnet hur mycket som helst. Inte ha några måsten alls, bara ligga och sova på soffan framför tv:n. Men med lite eftertanke låter det inte heller så skoj. Så efter att ha vaknat till liv efter sisådär 15 minuter brukar dessa tankar oftast försvinna. Och nu sitter jag på jobbet och accepterar svenssonlivet när man 5 dagar i veckan går iväg till jobbet.

Oops

Nu var det ganska länge sen jag uppdaterade senast.. Vilket Ida så fint kommenterade.. Allt för att få mig att få dåligt samvete ;).Känns som att jag inte är född till bloggare som vissa andra är. Men jag får väl göra mitt bästa helt enkelt.. Fast jag vet ju hur trist det e med bloggar som uppdateras sällan..

Halva veckan har redan gott.. Härligt. Ikväll blir det idol och vem kan slå filip och fredrik. Dessa två program är nog mina favoriter för tillfället. Kanske blir lite godis eller något annat gott till det, alla program känns så mycket bättre om man får äta något med en massa socker.

För övrigt händer inte allt för mycket för tillfället.. dagarna rullar på som vanligt. Jag spanar runt lite på olika mäklarsidor för att se vad priset för en lägenhet ligger på nu för tiden. Ganska dyrt, men har hört att det ska gå ner nu den närmaste tiden. Men jag tror inte att det är någonting som kommer märkas.. Jag har iaf sett några finfina lägenheter som jag lätt skulle kunnat lägga bud på, men det får dröja till nästa höst. Jag måste ju följa min 1 årsplan..

Patrik 1,5

Idag är det äntligen dags för filmen Patrik 1,5 på bio. Jag har gått och väntat på att den ska ha premiär i flera månader nu. Jag har väääldigt höga förväntningar på den. Vilket oftast brukar vara dumt, för då får den verkligen jobba i motvind eftersom förväntningarna oftast är omöjliga att uppnå. Men jag tror och hoppas att det här är den första filmen som till och med överstiger mina höga förväntningar.

Hmm

Jag hade tänkt att inleda med en liten introduktion om att hösten är här, men precis innan jag skulle sätta igång med dagens inlägg spanar jag in Idas blogg. Där hade hon redan dragit höstsnacket, så för att inte härmas hoppar jag över det ;)

Något jag där emot kan nämna som har med hösten att göra är att nu börjar en hela massa grejer på TV. Eftersom jag har väldigt lätt för att fastna för olika program blir vissa dagar väldigt fullspäckade. Ingen stund över för annat. Som idag till exempel, då såg min dag ut så här:

06.50 - vaknar (skittrött som vanligt)
06.55 - 07.30 käkar frukost och gör mej i ordning
07.30 - 08.30 skjutsar mamma och pappa till jobbet
08.30 - 16.45 jobbar
17.00 - 18.00 käkar och diskuterar vad vi ska köpa till mamma i present
18.00 - 19.30 Badar
19.30 - 20.00 sitter här
20.00 - 21.00 IDOL (absolut förbjudet att missa)
21.00 - 22.30 Vem kan slå Filip och Fredrik (nästan absolut förbjudet att missa)
22.45 ...... SOVA

Jag vet egentligen inte varför jag skulle stapla upp det här. Så fort jag gjort det insåg jag att det var en mycket dålig idé. Men på grund av tidsbrist (endast 5 minuter kvar till Idol) och Idétorka så låter jag det stå kvar. För minst ett inlägg om dagen e ju i princip ett måste.

London

Som allt ser ut i nuläget blir det en liten tripp till London mitt i julruschen, 4-7 december. Så då blir det till att gå till vaxmuseét, kolla in Big Ben, åka the eye, åka deras dubbeldäckare, spana in deras coola telefonkioskar, besöka buckingham palace (för det är väl där de roliga vakterna finns med stora hatar/mössor?!) och spana in deras juldekorationer. Om dekorationen är som den typ är i alla engelska filmer så kommer det stå tomtar i varje hörn, skyltfönsterna kommer vara täckta av krimskrams, butiksbeträderna kommer ha tomtemässor, det kommer finnas mysiga isrinkar där man kan åka skridskor, julgranar stora som hus kommer att stå lite här och där. Möjligtvis är det så att de överdriver lite i alla filmer, det återstår att se. Självklart följer kameran med för att föreviga våran tripp, tyvärr brukar jag ibland bli lite för slö för att orka ta upp kameran. Där måste det bli bättringar från min sida!

                                                                         
Visste ni att deras fina huvudbonader är gjorda av björnpäls.? Och vad jag har hört går det åt en björn per mössa.

Den kalla sidan.

Det kanske kan låta lite negativt, den kalla sidan. Det är nu mera där jag har mitt rum på jobbet. Det är precis som det låter, det är mycket kallare på ena sidan. Där kan man sitta i tjocktröja medans man sitter med t-shirt på andra sidan. Konstigt med sant. Iaf så blev jag igår förpassade till den sidan igår, så nu måste jag vänja mig vid mitt nya rum. Jag springer numera och irrar runt lite i korridoren då jag hela tiden är på väg till mitt gamla rum, men sen i sista sekund, precis innan jag är på väg att gå in och sätta mig där kommer jag på mig själv. Ja ja, kort och gott, jag har fått nytt rum, kanske en liten försmak inför mitt flyttande som förhoppningsvis sker om ett år.


Jag har en plan

Precis som Sickan i Jönssonligan har jag en genialisk plan. Den är dock inte så vattentät som hans planer brukar vara. Men den är väl genomtänkt, här har kalkulerats och gjorts budgetar. Så den är absolut genomförbar.

Det är en 1-årsplan. Så allt ska ha satts i verket inom 1 år är tanken. I det stora hela går planen ut på att jag nästa höst ska köpa mig en liten 1:a eller 2:a här i Vallentuna. Men för att uppnå detta finns det lite delmål som måste fixas, te.x. få godkänt för att ta lån, vilket oftast brukar innebära att man måste ha ett fast jobb. Sen kan det även vara bra att ha en slant ihopsparad. Så det är bara att fortsätta med mitt snålande, har även tänkt att börja föra kassabok, så jag ser vart pengarna tar vägen.  

Jag har ju insett att den dagen man flyttar hemifrån får man leva snålt. Så nu har jag ett år på mig att köpa saker som kan bli svårt att köpa när man sitter där med hyra och räkningar. Här nedan följer min tänka shoppinglista över saker jag ska shoppa medans jag kan.

- Teleobjektiv
- Vidvinkelobjektiv
- Stationär dator
- Resa till London
- Resa till USA


Efter att ha gott igenom min plan i huvudet typ massa gånger så känns allt positivt. Så länge allt går enligt planen tänker jag inte backa ur. Men om vissa av delmålen inte uppfylls så får jag givetvis skjuta lite på planerna. Men det är iaf skönt att ha ett mål att jobba emot.

Höjden av lathet...

.. är när man är mycket väl medveten om att mobilen är totaldöd på grund av urladdat batterier men krafterna räcker lixom inte till för att sätta mobilen på laddning.

Comeback efter 6 månader och 3 veckor

Ja, det är väl alldeles utmärkt att ta upp bloggandet igen efter cirka ett 1/2 års paus. Jag känner dock en viss prestationsångest över det här inlägget. Efter ett så här långt uppehåll borde det ju vara extra bra, jag borde ha samlat på mig en massa roligt att dela med mig av. Men tyvärr är inte fallet så.

Jag skulle vilja kunna skriva så där underbart roligt om helt vanliga varddagsaker som Martina Haag kan göra. Hon kan få veckans storshopping på ICA att låta hur underbart kul som helst. Förtsår inte hur hon bär sig åt. Så mitt mål är helt enkelt att att bli lite mer som henne. MEN, jag har inte bra på att uttrycka mig i skrift, inte i tal heller för den delen. Men när jag tänker alltting som ska skrivas så låter allt jättebra i huvudet, men så fort det kommer ut i text blir det bara blaha blaha. Jag får aldrig till den där knorren som behövs för att det ska bli något utöver det vanliga.

Det jag egentligen vill säga med den här texten är att jag inte har det bästa själförtroendet när det gäller sånt här, och så vill jag lägga ribban så lågt som möjligt för att inte folk (mestadels jag själv) ska ha allt för stora förväntningar.

När jag ändå är i farten med något slags hyllningstal så vill jag rekommendera Martina Haags böcker. Perfekt om man vill ha sig ett gott skratt, och är ute efter något lite mer okomplicerat. Man slipper sätta sig in i ett drama med 20 stycken olika karaktärer man måste hålla koll på, och precis när man börjat få grepp om alla, då är boken slut.

(Ida, hoppas att du är nöjd nu efter min comeback?!)

RSS 2.0