Promenix

Hoppas att det fina vädret som infinner sig nu håller sig kvar till eftermiddagen/kvällen. Då är det nämligen dags för promenad med Ida och hundarna :) Vad skulle jag göra utan dessa promenader? Jag skulle definitivt aldrig komma utanför dörren, förutom när jag ska till och från jobbet.

Mäklaren

Idag kommer min mobil vara klistrad vid mig, jag tänker inte gå 1 meter utan den. Nu väntar jag nämligen på att mäklaren ska ringa. Som det ser ut nu så är det jag och en till som är intresserade av lägenheten. Hoppas att han inte är en seg rik jävel som aldrig ger upp.

Frankrike, Antibe

Sprang på den här bilden. Jag skulle kalla detta det optimala resmålet, Antibe, det finns tillgång till det mesta man kan tänkas behöva på en semester. Det fanns en liten by uppe i bergen, riktigt mysigt gammeldags. Fina stränder, och en storstad. Enda nackdelen var väl att det är ganska dyrt i Frankrike. Eller ja, kanske inte så mycket dyrare än i större delen av europa.




En mysig liten gränd i Biot, Frankrike


Lägenhetsköp

Det här med att köpa lägenhet är inte speciellt bra för hälsan. Man fåt ont i magen, blir tankspridd, rastlös och klummpig. Dessutom så får man typ panik när mobilen ringer. Men förhoppningsvis är det snart över, antingen med en lägenhetet rikare, eller så står jag fortfarande utan. Just nu bollar jag lite med två lägenheter, har en favorit, får se om jag får den.. Hoppas hoppas... 

Hjärnspöken

Idag blev det fisk till lunch, hör och hämpna, det var faktiskt ganska gott. Jag kanske håller på att bli vuxen, lär mig att äta sånt som jag tidigare har haft väldigt starka ogillande åsikter om. Jag har ju vissa saker som jag helst inte äter. Ida säger att det bara är dumma idéer. Hon kanske har rätt............
Mat som jag bestämmt mig för redan i tidíga år att jag inte ska tycka om:
- Fisk
- Grönsaker
- Soppa
- Såser
Och troligtvis lite fler saker som jag inte kan komma på nu. Jag måste ändå säga att jag har blivit lite bättre när det gäller dessa saker iaf. Som sagt så erkände jag precis att fisken jag åt idag var ganska god. Men det gör inte att jag kommer välja fisk när jag är ute på restaurang, däremot kan jag kanske äta fisk när det serveras hemma eller så. Grönsaker äter jag inte så varierat av, men gurka, tomat och sallad funkar. Dessutom åt jag köttgryta med morötter hemma hos Ida för ett tag sen, och då vågade jag mej faktiskt på en morot, det var faktsikt helt okej. När det gäller soppa kan jag nog säga att mina ogillande åsikter finns kvar. Såser däremot har jag hittat några som är okej, inte allt men vissa. Dessutom är det ganska gott när inte maten är torr som snus. Så för att sammanfatta det så kanske mina hjärnspöken håller på att försvinna, iaf lite grann.  

Fredag

Blev inte så mycket kul på rusta igår, när vi kom dit så kunde vi först knappt inte hitta det vi sökte. Efter mycket letande hittade vi en liten korg med lite småskit i. Men för att inte känna att jag åkt dit helt i onödan så köpte jag ändå några köksredskap á 10 kr. Dessutom blev det 2 påskägg till kusinerna och 2 choklad-påskharar till mig. :) Smällde i mig en i går kväll. Mycket gott, men den sista biten var inte lika god, men man kan ju inte lämna botten av kaninen.

Helgen ser väl ut som sa att pappa ska firas fre, lör och sön. Det kan ju tyckas vara lite mycket firande, men när alla inte kunde dyka upp samma dag får det bli så här. Sen var det tal om ett biobesök med Ida och Katta på lördag kväll. På söndag blir det några visningar. Så min helg är ganska späckad.

Rusta

Idag blir det en liten sväng till Rusta. Såg i deras reklamblad att de skulle byta ut sitt sortiment på köksredskap, vilket medför att det forna sortimentet skulle säljas ut för 10 kr styck. Det är ju lika bra att passa på att handla på sig lite nu när det är billigt. Så slipper man köpa allt på en gång den dagen jag flyttar. Sen så ska även en juicepress köpas in, den är dock inte till mig, utan mest till mamma. men det är inte helt omöjligt att jag använder den någon gång om den funkar. Får se om jag stöter på Cissi idag, hon jobbar och sliter jämt, men aldrig när jag är där.

Roliga namn

Det finns en del härliga namn måste jag säga. Man springer dagligen på namn som är lite udda på något sätt. Udda behöver absolut inte vara negativt. Jag kan tycka att det ibland är lite roligt med namn som är lite mer orginella. Inte som typ Malin, som varannan kotte i min ålder heter. I gymnasiet var vi 3 Malin i klassen. Lite to much! Kan jag tycka iaf. Det jag vill komma fram med allt det här är att jag idag har stött på ett väldigt speciellt namn. Inget jag har hört talas om tidigare, nämligen Dagbjört. Himmla roligt och annorlunda. Men kanske inget jag skulle vilja heta, jag trivs ganska bra med mitt alldeles vanliga namn. Men i Island kanske detta härliga namn Dagbjört är vanligt. By the way så är det ett tjejnamn. Jag skulle själv ha gissat på killnamn. Men icke!


Flytta-hemifrån-låda

De senaste månaderna har jag gått i flyttankar. Har varit på en del visningar, budat på 2 lägenheter, men det har alltid funnits någon i budgivningen som suttit på en hel del pengar och chockhöjt helt plötsligt. Vilket har avskräckt mig och många andra. Så än så länge har det inte blivit något köp. Men jag har iaf börjat spara på mig bra-att-ha-saker, det är inte så att jag köper en massa saker. Utan vid de tillfällen jag får någonting stoppar jag det i min flytta-hemifrån-låda. Har än så länge inte sparat på mig så jättemycket, men en del användbart har det hunnit bli. Dessutom har mamma och pappa samlat på sig lite grejer uppe på vinden som jag kan få. Så helt tomhänt kommer jag inte vara den dagen jag flyttar.

Igår kom mamma och pappa hem från en liten shoppingtur i Arninge där hade hittat lite reafynd till mig. Några kokböcker, en jättebra med en massa pastarätter. Den tror jag kommer bli välanvänd. Sen hade de hittat handukar som typ var rea på rea priser. Förut hade jag inte alls tyckt att det var roligt att få sånt krimskrams, men nu är det faktiskt riktigt roligt.


Våren är här :)

Idag måste ju vara första riktiga vårdagen i år. Helt underbart mysigt. Synd bara att man blir sittande inomhus under dagens alla soltimmar. Men kanske får jag en liten skvätt sol på vägen hem. Och då är det nästan så att jag borde bege mig ut i skogen och köra ett vårskrik a la Ronja Rövardotter. 

1 besökare som inte finns

Den hemliga trogna läsaren jag nämnde tidgare kan ju omöjligt existera. Jag tror helt enkelt att blogg.se har 1 besökare som minsta möjliga. För nu när jag själv har varit inne och spanat på min blogg dagligen så är det enbart 1 besökare registrerat, vilket borde vara jag. Så i sånna fall har den "trogna läsaren" slutat läsa i och med att jag börjat blogga igen, vilket vore konstigt kan jag tycka. Min slutsats är alltså att enligt blogg.se statistik kan man inte ha noll läsare och den trogna läsaren har aldrig funnits.

Lägenhet sökes

Jag är för tillfället ute på lägenhetsjakt, det är en process som är väldigt långdragen. Kan säkerligen hålla på i si så där ett år innan jag är stolt ägare av en lägenhet här i vallentuna. För som läget ser ut just nu är det få personer som flyttar ifrån 1:or eller 2:or här i trakten, och jag är tydligen inte ensam om att vara ute efter en. Så det är ingen bra ekvation för min del, dock positivt för dem som säljer.

En sak som ytterliggare försvårar det för min del är att jag är ganska kräsen. Jag vill gärna bo i centrala vallentuna, där hyrorna inte är allt för höga. Hellre betalar jag en extra slant för lägenheten än att varje månad betala en dyr hyra. När jag har de åsikterna så försvinner genast flera annars potentiella lägenheter. T.ex. hammarbacksområdet som har trevliga små 2:or som jag lätt skulle kunna tänka mig att bo i om det inte var för hyran. Det ligger dock lite avsides, blir en liten extra bit till centrum och till jobbet, men det hade i sig inte varit något stort problem. Sen har vi även en massa nybyggt uppe i bälsta och kragstalund. Där hyran också är väldigt dyr. och på vissa ställen är även priset på lägenheten alldeles för dyrt. Så där är det ju inte heller aktuellt.

Det jag vill komma fram till är att jag är lite smått begränsad vilket medför att det troligtvis dröjer ett tag innan jag finner något jag vill ha. och som jag står kvar som vinnare för efter budgivningen.

Hår

Idag efter jobbet är det dags för mig att besöka frisören. Det var alldeles för länge sedan, just nu känns det som att det bara är ett stort ruffs som är omöjligt att kontrollera. Jag vet väl på ett ungefär hur jag vill att klippningen ska bli, men eftersom jag är så dålig på att förklara hur jag har tänkt mig så blir det väl något helt annat. I vilket fall som helst ska det bli väldigt skönt att bli av med lite hår. Sen är tanken att jag ska färga håret också, inte hos frisören dock. Det är jag alldeles för snål/ekonomisk för. Har redan inhandlat färg, så det enda som behövs är någon som kan hjälp mig.

Fre, lör & Sön

Nu har ytterliggare en helg passerat, som vanligt alldeles för fort. Men det är så det är nu, helgen kommer aldrig att kännas lång. Den tiden är förbi för länge sen, den perioden när helgen var lång var när jag gick i ettan och älskade skolan. Men som sagt det var under en kortare period.

Fredagen -  spenderades till en början på jobbet, med frukost och fika. När vi skulle hem och larma på blev det lite knas, hjärtat slog några extra slag. Men som tur var lyckades vi rädda situationen utan att sätta igång något högt tjutande larm. Väl hemma stack jag och Maria en sväng till Täby centrum. Jag var ute efter ett spel till tv-spelet eller eventuellt en bok från bokrean, det blev inget av dessa. Däremot hittade jag en skjorta, ja ytterliggare en till min sammling. Dessutom var den lite rutig, typ som alla mina andra. Rutiga skjortor är nog lite av en last som jag har när det gäller kläder.

Lördagen - Börjades med lite singstar i min ensamhet. När man sitter där och sjunger alldeles solo utan någon annan som sjunger med så inser man att den pyttelilla sångröst som man trodde att man eventuellt hade inte finns. Det låter rent ut sagt för jävligt. Men det är iaf kul att sjunga lite, även om det spricker typ i princip hela tiden. Lördagen bjöd på en andra tripp för mig till täby den här veckan. Den här gången var det mer inriktat på inredning, till Kattas lägenhet. Jag var mest med som moraliskt stöd. Så det blev en billig shoppingrunda för mig. Sen var det dags för promenix med Ida och hundarna. Det är bra att det blir några sådana promenader i veckan, annars skulle jag inte komma ut mer än på vägen till och från jobbet. Till kvällen var det medlodifestivalen som gällde. Jag hade väl inte direkt någon favorit. Men resultatet, opera, är ju lite spännande. Får hoppas att det går vägen i moskva.    

Söndagen - är ännu inte slut. Men så mycket mer av kvällen återstår inte. Dagen har varit så där perfekt lagom, har mest latat mig. Badat lite, varit på visning av en 1:a, som by the way var lite klaostrofobisk liten. Det var ett lite kök, utan plats för matbord. Så i vardagsrummet, eller det enda rummet kanske man ska säga, skulle man vara tvungen att ha köksbord, säng och soffa. Dessutom var det ett litet rum, något i still med mitt nuvarande rum. Så den lägenheten får någon annan som gillar att bo trångt köpa. Kvällen bestod av fruktsallad och tv-ttitande.

Nu är det dags att stänga ner datorn, för att orka med ytterliggare en veckas jobb.

Hur funkar en fax?

Jag har inte riktigt greppat det där med fax-maskiner. Vad har de egentligen för funktioner? Självklart vet jag det uppenbara, man kan snabbt skicka iväg ett dokument. Vilket givetvis är väldigt bra. Men min fråga är; finns det flera funktioner? Kan man t.ex. prata igenom en fax? Det låter ju oerhört konstigt, och det skulle troligtvis se lagom roligt ut om jag stod i vårat kopieringsrum och pratade med en fax. Anledningen till att jag ens börjat fundera i de här tankarna är att 2 gånger när jag har faxat iväg papper så har mottagaren av faxet börjat prata med mig via faxen. Wierd!! Jag har givetvis inte svarat då jag inte kan tro att en fax funkar som telefon. Och jag skulle känna mig oerhört dum om någon kom på mig pratandes med faxen.

Fredag men ändå torsdag

Idag har jag verkligen fått fredagskänsla. Mindre kul när man inser att det bara är torsdag. Men morgondagen bjuder iaf på frukost med nybakat bröd ifrån coop, och det sitter aldrig fel. Till eftermiddagen blir det någon slags fika. Tänk vad mycket bättre en dag kan bli bara man får något extra gott att äta.

Bilder

Jag tycker att den här bloggen ska få lite liv med hjälp av bilder. Så ska försöka med jämna mellanrum slänga upp några. Dock har jag varit lite dålig på att ta med mig kameran ut på promenix, så det finns inte så mycket nytt och fräscht.

Här kommer en bild ifrån London när jag, Ida och Katta var där i december 08. Det blev en del fotande, till Idas besvikelse ;) Vi får försöka trappa ner på det till nästa resa. När den nu blir. Eller så får man vara på resande fot lite längre än tors-sönd. Så slipper man stressa runt så mycket.





Lite julbelysning på oxford street eller någon av de närliggande gatorna. Och så självklart den röda dubbeldeckaren

1 trogen läsare

Jag gick precis in och kollade statistiken för bloggen. Såg då att det är 1 person som troget gått in och kollat bloggen i princip varje dag trots att bloggen har varit död sen november 2008. Så en stor elouge (stavning?) till denna person som inte gett upp hoppet om mig.

Förvirring

Jag känner att snurrigheten och förvirringen har slagit till. Hur bra är det att gå till posten för att hämta all post till jobbet fast utan någon nyckel till post-boxen? Inte så himla bra, så det var bara att gå tillbaka för att hämta nyckeln. och då gick det ju givetvis mycket bättre att få med sig posten. Jag vet inte vad denna plötsliga förvirring kommer ifrån. Antingen beror det på stigande ålder eller stress.

Försenad julklapp

I går dök den sista julklappen upp på posten, bättre sent än aldrig. Det var en skärmkalibrerare som man skulle få i samband med att man tog en 2 års premunation på digitalfoto. Lite irriterande att det dröjde så lång tid, men å andra sidan sitter det aldrig fel med en julklapp mitt i mars. Jag har ännu inte sett hur den fungerar, eller om den fungerar. Men gör den det så kanske jag kommer ta lite mer tid åt att lära mig redigera bilder. Har tidigare kännts onödigt att sitta och fiffla med färger och diverse när skärmen ändå återger fel färger.


En bild från Tower Bridge i London

Lördag

I lördags var det time för lite fira-ida-som-fyllt-21. Tanken var att planerna för kvällen skulle bli en överraskning. Men alla är inte så bra på att hålla hemligheter ;) Men det blev bra ändå.

   
Vi började kvällen med hemmabakade muffins och en drink


   
Sen var det bowling på ballbreaker. Ida vann, men det var ju uppgjort sen innan. Det var ju lixom Idas kväll, så vi anrda la oss ;)

 
Efter bowlingen var det middag på Fridays som stod på schemat. Mycket gott!

Nästa stoppa var gröne jägaren där det bjöds på karaoke och en salig blandning av männsikor. Men mestadels var det äldre stammisar som höll till där. Kvällen avslutades på debaser slussen, där det spelades konstigt rockmusik.
Dagen till ära var det Hanna och Ida som stod för krashade glas och utspilda drinkar.

Jaha

Då var det dags igen. Vet egentligen inte varför jag aldrig riktigt ger upp. Kanske hoppas jag att det just denna gång ska gå vägen. Och ibland känner jag bara för att skriva en liten truddilutt. Men oftast blir det inget mer med det än just en tanke.


RSS 2.0