Riva tapeter

Nu är renoveringen igång, än så länge har vi hunnit riva ner lite av de gammla tapeterna. Ska fortsätta med det idag efter jobbet, sen blir det fortsatt arbete resten av helgen och de närmaste veckorna. Nu börjar det kännas på riktigt, när jag får springa in och ut i lägenhetn hur mycket jag vill :)

Färgtankar

Nu snurrar alla möjliga färger runt i mitt huvud. Jag som kan ha svårt att bestämma mig när jag ska köpa en tröja och den finns i två snygga färger. Hur ska jag då kunna välja vilka färger jag ska ha i lägenheten. Jag gillar lite dystra och stillrena färger, så som vit, svart och grått. Så självklart kommer dessa färger att finnas i några rum. Men jag känner att det kan bli lite tråkigt att ha så färglöst i hela lägenheten. Så därför försäker jag nu hitta någon färg som kan piffa upp lägenheten en aning. Grymt svårt!! Men å andra sida, blir det fel så får man väl lov att måla om efter ett tag.

Närmaste framtiden

  • 30 april, tillgång till lägenheten, dags att börja riva ner tapeter.
  • 1 maj, något slags valborgsfirande 1 dag för sent. Förhoopningsvis lycklas vi få till något grillat.
  • 4 maj, sista papperna för lägenheten ska skrivas på, sen är den min på rikigt!
  • 9:e eller 10:e maj kommer släkten från Åtvidaberg på besök för att fira mig plus spana in mitt nya boende.
  • 13 maj, jag fyller 21. Resterande släkt tittar förmodligen förbi på kvällen.
  • 21-22 maj blir det förhoppningsvis kryssning om vi tar tag i det där.
  • 5 juni, är det dags för syrran att ta studenten. Jag har själv tagit på mig ansvaret att agera fotograf.

För övrigt kommer det gå åt en massa tid till att renovera och fixa med lägenheten. När den är färdig lär det bli födelsedags/inflyttnings-fest. Jag hoppas även att lite planer för sommaren kommer att göras.


Ordning och reda

Idag har jag införskaffat mig en pärm med tillhörande prämregister. Det är på tiden att organisera upp alla papper som dyker upp med tiden. Och mer lär det bli. Om jag inte har en pärm kommer det ligga papper utpsritt i alla möjliga och omöjliga gömmor.


Promenix

Ytterliggare en härlig vårdag, den tog jag till vara på med en långpromenad med Ida och hundarna. Det blev en minipicknik, lite badande och en massa busande. Nästa gång får kameran följa med :) 


Tyra

Här har vi Tyra ute på promenad i den fina vårvädret. Vi hoppade upp på stenar, hoppade över pinnar och gömde oss i skogen. Det var iofs Ida som var mest aktiv i detta, själv sprang jag och försökte fånga lite bilder på Tyra. Hon är e väldigt fotogenisk, men vill inte alltid kolla in i kameran.



         

Eeffektivitet

Igår efter jobbet hann jag uträtta en hel del. Jag var på banken och fixade lite. Så nu är det bara ett bankbesök kvar sen är allt färdigt med lägenheten. Sen var jag in på hemtex och shoppade lite. Mamma hade fått en kupong tag 2 betala för 1 på alla reavaror. Så det blev lite handdukar, gardiner och sängkläder. Kommer nog bli ett till besök där för ännu mer shopping, är lika bra att passa på när det är billigt. Sen åkte jag vidare till folkhemmet där jag inhandlade en soffa. Den står nu mera och väntar på mig på deras lager, så där får den stå tills jag fått tillgång till lägenheten, och renoveringen är klar.

Påskharen

Idag har påskharen varit och hälsat på här på jobbet. :) Så just nu sitter jag här och käkar lite smarties. Ännu mer choklad väntar på mig, så det lär ju bli en hel del godis idag.. Det här blir kanske det enda påskägget jag får i år. Det där har ju avtagit ju äldre man har blivit, tyvärr..

Flytta flytta

Tanken var att jag skulle göra en liten drive till lite olika möbel/inredningsbutiker idag. Så som folkhemmet, mio, europamöbler och village. Men jag skjuter upp det lite. Imorn bär det nämligen av en sväng till min nyinköpta lägenhet. Den tidigare ägaren vill bli av med sina möbler där, så jag skulle få köpa det jag ville för en billig peng. Så samtidigt ska vi passa på att mäta alla vråer så att man vet vilka mått man ska leta efter när man shoppar möbler.

Måste erkänna att det är blandade känslor med att flytta, självklart är det spännande och roligt. Kul att ha sitt eget, kunna fixa och pyssla och bestämma över sig själv. Samtidigt känns det jättekonstigt att efter nästan 21 år hemma med mamma, pappa och syrran bo helt själv.

Kontraktet påskrivet

Jippe! Nu är kontraktet påskrivet, och jag är nu mera ägare av min alldeles egna lägenhet :) Inflyttning om 1 månad.

Tankspridd och förvirrad

Jag tror inte riktigt att jag har huvudet med mig överallt just nu.  Stora delar av min hjärna stannade någon annanstans. Kanske blir det bättre när jag har fått alla papper fixade, så att jag vet att allt blir som det ska.

Idag så var det dags för ytterliggare en av våra utbildningar som vi håller på kontoret, och eftersom lotten att gå och handla lite ätbart till deltagarna fallit på mig gick jag ner till LIDL. Inhandlingen gick precis som den skulle, allt kom med precis som tänkt. Sen när jag skulle duka fram allt så missade jag osten, så där satt de och åt macka med smör och gurka. Visst, det kanske inte är så big deal att jag glömde osten. Det är ju inte jordens undergång. Men ändå stackare, fick sitta och käka torr macka när det fanns en nyinköpt ost.

Lalala

Jag vågar inte ta ut något förns alla papper är skrivna. Men det kan nog sluta bra det här :)

RSS 2.0