Hard Rock Café

Ja, som sagt var det mösspåtagningsfest på Hard Rock Café.. Efter mycket om och men, och en seg kö kom vi in.. Till Kattas och Hannas förtjusning som genast stack till toaletten.. Jag och Ida hänkade självklart på.. Och inne på toan var det lite folk från skolan, men det roliga var att en av dem hade massa toapapper under foten.. HAHA.. Mycket underhållande.. Men skickligt nog höll jag masken och gick där ifrån utan att göra minsta min..

Sen gick vi ett varv och spanade in lite hur det såg ut.. var ju inte mycket till yta.. Största delen av lokalen bestod av bord och stolar.. Sen ett ytte pytte litet dansgolv där folk i princip bara stod, inte mycket till dans. Vi gick sedan och satte oss vid ett trevligt bord... trodde vi.. Det hela slutade med att det kom massa saker flygande emot oss, vet inte riktigt vad det var, men typ cider eller nåt.. Skickligt nog satte jag mej så bra till att jag klarade mej..

Man stötte ju på ett par kända ansikten från mitt tidigare liv.. Men det livet har jag förträngt för länge sen.. Känns nästan lite overkligt att jag en gång har gått i grundskolan..

Musiken var väl okej, inte så jättemycket rock, men det var helt ok.. Och till och med Hanna som var väldigt negativ till musiken innan vi ens kom in tyckte att det var ok.. Mycket mer hände väl inte där egentligen.. Förutom att vi typ blev lurade, våran drink smakade typ bara vatten.. Inte så himla skoj att betala 85 spänn för det..

Lite efter ett drog vi hem, hade ju inte varit så himla skoj där. Jag satt mest och kollade på klockan och tänkte på de 160 kronorna som jag hade slängt ut på inträdet.. Jag tror inte riktigt att jag är lagd åt det där party party hållet.. Speciellt inte när pengarna försvinner på 5 sekunder..

Hemvägen var inte rolig, 690 chafförerna kör alltid som krattor.. Och ändå var det en ovanligt lugn resa igår tycker jag.. Men hårda inbromsningar och grejer är verkligen inte mysigt..

Mösspåtagningslunch

Jaa, var väl en så där halvlyckad skoldag. Började 10.30, då skulle vi typ visa upp projektarbetet, alltså inte redovisa utan mer berätta om det får nyfikna människor... Men på våran skola finns inga såna.. Så vi bestämde oss ganska fort för att skita i det.. Istället satte vi oss och väntade på att vi skulle få våran lunch, vilket skulle dröja ca 2 timmar.. Så där satt vi i cafeterian och väntade och väntade.. och allt hungrigare blev man, iaf jag.. Vi funderade lite runt vad vi kunde tänkas få för käk, det borde ju vara något lite speciellt efter det är mösspåtagningslunch..

Men när klockan slår 13.00 och vi tränger oss in i matsalen fick vi till vår besvikelse se att vi får precis samma lunch som allla andra på skolan, nämligen kycklingsallad. Enda skillnaden var att vi fick saft istället för mjölk.. Men visst det var ju gott, men hade ändå hoppats på lite mer.. Jag var iaf vrålhungrig så jag var stammis vid mackbordet, käkade hela 4 frallor.. sen var jag mätt.. :P

I det stora hela var hela mösspåtagningslunchen rätt så lam. Fick höra en dikt typ, några sånger och ett tal från rektorn.. Men nu får man iaf vandra omkring med sina mössor.. Inte för att det känns som att jag kommer göra det.. det känns lite lustigt på något sätt, mössan ska man ju ha på studenten, inte innan..  

Ikväll är det mösspåtagningsfest på Hard Rock Café. Har aldrig varit där innan, har iofs inet varit på så många ställen över huvudtaget :P Men Hard Rock låter nice, hoppas de spelar lite bra musik då också.. Men vi får väl se om vi kommer in, vi har nämligen inte förköpt några biljetter eftersom vi inte var helt hundra på om vi ville gå. Så det e väl bara att hålla tummarna för att det inte är smockat när vi kommer.. Förhoppningsvis är det nemas problemas med det.. men vi får väl se..

Tack och hej!

Det är över nu......

Ja, äntligen har man projektredovisningarna avklarade. Det känns så himla bra och befriande.. Det här var verkligen något man hade fasat över en lång tid.. Jag kan ju inte påstå att man gjorde så jättebra ifrån sig på alla redovisningar, helt plötsligt så ändrade jag typ ordning på sakerna och sluddrade fram vissa ord, och allt möjligt konstigt. Men huvudsaken är att det är avklarat nu.. Komsikt nog var det bara 2 personer på våran första redovisning, kändes lite underligt och fånigt, men det var skönt också.. En lugn start..

Efter alla redovisningar var det dags för samkväm. Vilket jag egentligen inte förstår själva innebörden av. Tydligen hade våran lärare sagt det någon gång, men då lyssnade jag väl inte.. Men iaf så var det plockmat och lite "lekar".. Ganska underhållande då man fick veta lite udda saker om sina lärare..:P

Och nu sitter jag här hemma och känner mej helt urladda. Det var så mycket spänningar som har släptt nu så att jag känner mej helt tom..

25/4-07

Idag var en sån där riktigt varm dag, men allt för mycket sol syndes inte till. Utan det var mer så där äckligt kvavt. Man blev lixom körd i huvudet av luften. Men jag vistades ändå inte mycket tid utomhus så det var inte så farligt..

Vi hade sista delen av nationella prov i Svenska idag. Skönt att ha det avklarat.. Men ja, det kändes väl inte riktigt hundra.. Blev lite orolig för att jag inte hade fått med alla delar.. Sen när jag började närma mej slutet så ångrade jag att jag tog det ämnet jag gjorde.. men då var dte lite för sent.. Orka radera och börja om.. Men ja, hoppas att det går fort med rättningen.. Vilket iofs är rätt så ovanligt..

Efter skolan var det dags för träning.. Innan känner jag mej alltid så omotiverad, men när jag väl kommer dit så är det helt ok.. Blev dock helt slutkörd på konditionsdelen.. Ibland känns 30 minuter väldigt lååååångt! När jag stod där och trampade(?) på kände jag bara att jag aldrig mer i hela mitt liv skulle käka något onyttigt igen, för då känns det som man sliter i onödan.. Men den tanken försvann nästan direkt efter att jag hade gått av crosstrainern.. Jag kan tänka mej att jag kommer synda redan ikväll genom att slänga i mig någon liten chokladbit.

Ångesten över morgondagens redovisningar börjar visa sig. Är ändå relativt lugn för att vara jag.. Men nu börjar jag få lite klädproblem. Vet inte vad jag ska ha på mej imorn.. Om det är så varmt som idag känns det jobbigt att stå i en skjorta eller dylikt.. Så försöker fundera ut vad jag skulle kunna ha på mej istället, något som inte blir allt för varmt.. 

Nä dags att föreberda mig inför morgondagen!   

24/4-07

Händelserik helg med bäcksvarta hus. Inte kul alls, men jag överlevde..Och så här i efterhand så kan jag se det komiska i det hela.. Jag fick även en lektion i hur man gör wok på riktigt.. Jag hade tydligen missat två viktiga ingredienser; wokkryddor och kokosmjöl. Så nästa gång jag ska laga mat här hemma blir det nog en riktig wok jag kommer bjuda på.. Förhoppningsvis blir det en riktig hitt..

På torsdag ere projektredovisning. Är inte så överdrivet nervös i nuläget, men om jag känner mej själv så kommer det slå ner som en blixt från klar himmel.. Ungefär så.. :P Och vi har ju en underbar dresscode; snyggt men bekvämt.. Så det är ju väldigt mycket upp till ens eget omdöme.. och garderop...

En annan dresscode jag e lite förvirrad över är den inför mösspåtagningen. Har lixom inte ritkigt fått något grepp om det där alls. Men det blir som det blir, skippar väl mjuksbyxor och t-shirt, men för uppklätt blir det nog inte.. Fast vad är egentligen för uppklätt? Skjorta för mej är inte för uppklätt, men kanske för andra.. Jag hoppas iaf att det blir en finfin lunch.. Något riktigt festligt, eller inte för festligt, men det behöver man nog inte oroa sig för. Känns inte som att skolan slår på så stort..

Men tack för mej, nu borde jag nog plugga på lite vad jag ska säga på projektredovinsingen.. Måste verkligen få in allt i min skalle så det flyter på bra när jag väl ska säga det..

17/4-07

Känner att bloggandet går segt asså.. Men ja, nu tvingar jag mej att skriva ett kort inlägg iaf..

Idag har jag och min projektarbetsgrupp jobbat på riktigt bra.. Vi fick överraskande mycket gjort.. så det känns ju nice.. :) PÅ grund av våran flitighet bestämde vi oss för att gå hem 1 timme tidigare från skolan.. Vilket gjorde att jag kunde ta ett ännu längre bad sen när jag kom hem.. Supergött!

Nu för tiden går man hela tiden runt med en oroskänsla som inte verkar vilja försvinna. Men det känns som att det är mycket på G just nu, så det har ju sina förklaringar. Imorn är det nationella, så jag får se till att läsa häftet vi har fått, sen på fredag e det redovisning av tal.. Så jag får se till att skriva färdigt talet och öva in det så jag kan det. Och nästa vecka är det redovisning av projektarbete, inte kul alls. Stå där inför en massa människor och babla på. Nej, inte min grej. Men det får väl lov at gå. Efter de här två veckorna känns det faktiskt som att allt kommer lugna ner sig. Önskar att jag kunde ställa fram tiden några veckor så att allt det här redan skulle vara överstökat.

Tiden går fort..

Lovet har bara sprungit förbi.. snart e det dags för skola igen! :( Och då är det dags för slutspurten.. Ska bl.a. framföra mitt tal nästa vecka. men först så måste jag skriva färdigt det.. Har inte kommit nåt vidare långt.. Jag har en massa tankar om vad som ska sta i talet, men när jag väl ska få ner det på papper blir allt bara fel.. men ska iaf försöka få det färdigt idag, känner ingen som helst insperation för det.. Fast det lär jag iofs aldrig göra, så det är bara att ta tag i det..

Nu har jag fixat färdigt hela munderingen inför studenten. Känns skönt.  Trodde ett tag att jag inte skulle hitta några bra grejer eftersom jag e rätt kräsen när det gäller vissa saker. Men efter en del letande så har jag plockat ihop en bra utstyrsel. Och lyckligtvis klarade jag mej ifrån allt som har med klänningar och högklackat att göra...

Imorn bär det av till stan. Då ska vi spana in studentpresenter för att se om jag har lite önskemål.. Och sen hoppas jag på att få hanlda lite kläder till min uttömda garderob.


Nu e påsken förbi..

Ja, har varit lite dålig på att uppdatera bloggen under påskhelgen. Något jag inte kan skylla på tillgång till internet, för det hade jag faktiskt... Men jag hade aldrig ro att riktigt sätta mej ner och skriva nåt skoj här.. Jag tror det hade någonting med luften att göra i Åtvidaberg. Jag hade varken ro att kolla på tv eller sitta vid datan.. Man blev bara uttråkad av allting.. jag som brukar älska att kolla på tv.. 

Men jag kollade faktiskt på ett program som gick på 5:an med Filip och Fredrik när de åker runt i landet för att hitta udda människor.. Och roligt nog handlade det bl.a. om en gubbe som bor i Åtvidaberg som typ klär ut sig till Indian.. Mycket underhållande.. sen fick man se dem leka indianer i skogen.. Riktigt så tokiga är väl inte alla i Åtvidaberg.. Men näst intill :P 

Något väldigt tragiskt den här påsken var att vi inte käkade något påskbord :( det blidde grillat istället.. men dte var iofs gott det med...

Haha, lurad trots alls!

Jag trodde verkligen inte att jag hade gått på något aprikskämt.. Men utan min vetskap så hade jag det trotts allt.. Skämtet ägde visserligen inte rum den 1:a april.. Men ändå, det var tydligen ett aprilskämt.. Läste förra veckan i steget att det skulle kosta pengar att låna böcker på Vallentuna bibliotek. Typ 50 spänn för en bok, rena rånet ju.. så jag blev rätt upprörd över det.. Även fast jag i princip aldrig spenderar tid där.. Men nu, när jag plockar fram veckans steget står det "Det kommer fortfarande att  vara gratis att låna böcker på biblioteket. Förra veckans artikel i steget varr ett aprilskämt".. Det var en jäkla tur.. Biblioteken har ju funnits i årtals, och hela grejen ska ju vara att det inte kostar något att låna boken.. Så att de helt plötsligt skulle kosta pengar vore ju rena katastrofen.. Så tur för mej och alla andra vallentunabor..

Lov och grejer

Jag börjar tvivla på den nya tekniken, känns alltid som det är något mysko med allt. Just nu e det bloggen man börjar tvivla på. Segt och konstigt, kommentarerna kan jag inte se, är ju möjligt att någon annan kan men inte jag iaf. Vad kan det bero på? Överbelastning? 

Och passande nog ska jag skriva med svenska-tal om just teknik. Känns ganska skoj faktiskt, är rätt skoj att skriva tal då man får skriva lite vad man själv tycker och så. För mitt tal lär inte baseras på allt för mycket fakta från internet eller böcker, utan det blir mest egna tankar. Så allt e frid och fröjd fram till redosvinsningen.

Behövligt nog e det snart lov.. Batterierna behöver verkligen laddas upp känner jag. Vilket jag kommer börja att göra i Åtvidaberg. På långfredagen beger vi oss av, då väntar en 3 timmar lång bilresa. Men på senare tid har det gått rätt så fort eftersom jag har fått köra dit ner.. men ja, får väl se om jag kör elelr sitter och trängs i baksätet.. Sen när vi väl kommer dit lär de bjudas på en stek och potatis, som vanligt.. Inte min favoriträtt direkt.. Men det är bara att äta och se glad ut..
PÅ lördagen hoppas jag att det blir något påskägg. Men vissa kanske tycker jag har blivit för stor för det.. Fast vem växer någonsin ifrån godis?! Inte jag iaf..
Sen på söndagen bär det äntligen av hemmåt, då har jag nog fått en för stor dos av bondesamhället där asså :P alltid lika kul att driva med dom om det.. Dom blir alltid lika irriterade på mej :P Vilket gör dte hela ännu roligare..

Resten av lovet är inet allt för planerat, men nåt biobesök, grillning och träning lär nog bli av..


Helskotta! !#%"#&!!

Avslutade nyss mitt förra inlägg för att skriva till det sista på projektarbetet.. Då kände man sig ju lite så där duktig.. men ja, nu vet i fan vad jag känner... mest irritation och ilska.. då jag inte kan hitta arbetet någonstans på datan.. Har en viss del på mailen.. men det är ju inte allt... Så nu e jag ju VERKLIGEN INTE taggad för att skriva färdigt där asså!! jag måste nog ta ett break ett tag för att lugna ner mej.. sen så kankse jag känner mej lite mer motiverad.. men det är tveksamt..


%!%¤"¤!##!%`!!!!&%¤

Studentflak :)

Idag blev det mer eller mindre klart att det blir ett klassflak.. Det har tidigare verkat lite osäkert vilka som ville hänka på.. men när det väl kom till kritan var typ alla på.. Vilket blir nice :)

Som säkert alla vet är det måndag idag, och det betyder att det är min laga-mat-dag.. En väldigt lärorik dag för mej som tidigare i princip bara kokade nudlar :P Och det är faktiskt rätt så skoj att tillaga lite mat ibland.. bara det inte blir för ofta ;) det klurigaste är att komma på vad för skoj man ska laga.. man kan ju inte göra värsta festmåltiden på en måndag.. men samtidigt e det rätt så trist med makaroner och köttbullar.. så man måste lixom hitta ett mellanting vilket kan vara svårt.. och idag var en sån dag.. det var verkligen ingen hjärnverksamhet där uppe.. Så det slutade med att mamma sa att jag kunde sattsa på pommes och korv.. vilket jag deffinerar som en "makaron-och-köttbulle-rätt".. Men det fick gå för idag..... Grymt intressant fakta ;)

Har hört att det ska börja snöa imorn.. jag hoppas verkligen att det inte stämmer.. Men vädret ser ju inte allt för soligt ut just nu.. så vem vet.. men ändå.. Nu har man ju lixom förberett sig på sommaren.. Och snö passar lixom inte in i den bilden..


Måste bara följa upp gårdagens inlägg genom att säga att jag inte blev lurad igår.. Någon som blev det??


April April

1:a April, en dag då det är tillåtet att lura folk hur mycket man vill.. Något som jag inte tagit till vara på alls.. Men det beror till stor del på att jag e sämst på att luras, eftersom jag aldrig kan hålla masken. Det e nog något jag måste träna på.. Men turligt nog har jag inte blivit lurad heller, iaf än så länge.. Så jag ska vara på min vakt lite extra idag.. Fast jag har en känsla av att det här med aprilskämt inte är lika poppis längre, som när man var liten.. Då kändes det som att folk gick runt och lurades hela dagen.. Men nu vet folk knappt att det är den 1:a April... 

Men 1:a April betyder också att det bara är 2 månader kvar tills vi ska stå utanför skolan med våra studentmössor och bli fotograferade av stolta föräldrar och släktingar.. Har iofs redan blivit fotad med studentmössa av farmor.. Vilket kändes lite underligt.. och jag hade lite svårt att se glad ut när hon sa "det här e ju en av dina lyckligaste dagar".. Den dagen är inte förns 1:a Juni, jag kan inte stå nu i Mars/April och känna samma sak som man gör just på studenten.. Så om hon vill ha ett kort med äkta glädje och inte ett fejksmile får hon vänta till 1:a Juni..

Imorgon är det återigen dax för skolan, skönt att det bara är skola 4 dagar iaf.. Då går veckan genast mycket fortare..

RSS 2.0