Teddan e min nya favvo

Jag tror att jag har gått och blivit lite småförälskad i Ted Gärdestad, eller ja iaf i hans musik.. Han e ju riktigt bra, jag har alltid tyckt att hans låtar e för mesiga.. Men nu har jag helt ändrat mej.. :) Riktigt härlig musik att sitta och lyssna på vid datorn.. Så nu är det Ted Gärdestad för hela familjen, eftersom jag köpt nya grymt bra högtalare till datorn så kan nu mera alla höra vad jag lyssnar på :P Jag har iaf fått två favoritlåtar, och dessa är "Snurra du min värld" och "i dröm och fantasi"..

Tyvärr börjar ledigheten lida mot sitt slut :( Jag vill vara ledig längre.. Jag vill vara ledig i hela mitt liv men ändå få en fet lön på kontot. Troligtvis lär ju inte det funka.. Men det vore toppen.. Skulle iofs kanske blir lite långtråkigt i längden.. Men men, är iaf några dagar kvar på ledigheten.. Och sen jobbar jag ju faktiskt bara 2 veckor innan det bär av till Grekland :)

Tidsfördriv framför datorn..

Jaha, nu sitter man här framför datan. Har nog planerat att gå och lägga mej strax.. Har suttit här flertalet timmar idag. Var ju tvungen att ta igen all förlorad tid för denna helg då jag inte haft tillgång till internet.. Men nu känner jag att jag har tagit igen mej rätt så bra. Jag har läst alla bloggar jag brukar läsa (även läst några som jag inte brukar läsa), varit inne en sväng på PA (även fast jag börjat tröttna lite på det stället), sen slutligen har jag spanat runt på bilddagboken. Kan inte komma på så mycket mer jag kan göra nu. Så strax går jag och lägger mej på mina två madrasser som är nerplockade från vinden. Något måste jag ju ha att sova på när min gamla säng nu mera är hos min kusin, och min nya väntar jag fortfarande på. Att sova på madrass e faktiskt inte så hemskt som vissa verkar tro..Men jag försöker väl ändå använda det där tyck-synd-om-mej-gnepet ibland. Men som sagt, det är inte så synd om mej, det är ju ändå två madrasser staplade på varandra så det blir rätt så mjukt...

I helgen var jag som sagt i Åtvidaberg. Blidde lite kräftfiske iaf. Men jag pallade bara upp ena morgonen för att hjälpa till.. I morse fick pappa och Gunnar åka ut själv för att plocka upp kräftorna.. Jag kände att jag behövde min skönhetssömn eftersom jag sedan skulle köra hem de 25 milen, då måste man ju vara utvilad. Trots att jag fick min skönhetssömn blev det inget köra för mej.. Precis när vi skulle åka, jag skulle bara gå ner för trappen till hallen för att ta på mej mina skor, så snublar jag på mammas missplacerade skor och vrickar foten.. Klantigt!.. Låter precis som min tur det.. Jag har ju en tendens att vricka foten, var dock länge sen sist.. Så det var väl på tiden nu då.. Som tur var blev det ingen jättefarlig stukning (hur nu en stukning kan vara farlig, men ni förstår nog hur jag menar). Jag e iaf i så pass bra skick att jag kan åka in en sväng till stan imorn.. Dock vet jag inte om jag e kapabel att springa till tåget om man skulle vara lite sen.. :P Så det e lika bra att vara ute i god tid..

Det var på tiden

Ännu en lugn dag idag.. Började dagen med att gå ner till centrum för att köpa ett fotoalbum till fotona som kom med brevlådan igår.. Jag blev helt paff när jag såg att de ÄNTLIGEN hade börjat tillverka fotoalbum för foton i storlek 11*15.. SJälvklart var det en glad överraskning, verkligen på tiden.. Sist jag letade efter fotoalbum till det formatet fick jag höra att något sånt inte fanns.. Det var visserligen 2 år sen.. Men ändå, hur efter i tiden får tillverkarna vara? Men ja, som sagt, nu fick jag iaf mitt fotoalbum :)

Sen har väl större delen av dagen gått åt till att tjura lite på alla dåliga företag som inte kan skicka ut våra möbler som de ska.. Vi har verkligen haft otur med i princip allt sånt.. Det hela började med att vi fick halva soffan, eller ja halva, det kan ju misstolkas.. Men vi fick bara 2-sittsdelen och fotöljen. 3-sittsdelen fick vi vänta på i cirkus 2 veckor. Och nu är det tvmöbeln som krånglar, skulle egentligen ha fått den för 2 veckor sen.. Och idag fick vi en del av den möbeln.. Resten hade inte kommit.. Ja, väldigt snurrigt allt sånt där.. Även sängarna är ute på vift.. Jag vet att det inte är någon idé att reta upp sig på sånt där.. Det blir ju inte mycket bättre av det.. Men jag blir irriterad, här har man planerat in när man ska fixa och dona. Men planerana förstörs på grund av att de inte kan leverara allt som de sagt..

Nu på kvällen blidde det en promenix med Ida och hundarna.. Kände att Penny lyssnade lite bättre på mej idag.. Vet inte om det var någon inbillning eller om det faktiskt var så.. Men jag tror inte att jag har rätta ponudsen i rösten för att hon ska lyssna på mej.. Jag e lite för mesig, känner inte att jag kan gå och skrika på någon annans hund :P Men det hela brukar lösa sig fint ändå.. Sen bjöds det på lite kräftor, ritkigt gott :) Kräftor e verkligen underbart gott, fast man blir rätt kladdig, och lukten sitter gärna kvar i händerna ett tag.. Men det är det fasen värt.. ;)

Imorn bär det av till Åtvidaberg för att hälsa på mormor och resten av släkten där. Ska bl.a. fiskas lite kräftor.. Förutom det händer väl inte allt för mycket, bara umgås och käka en massa.. Hoppas det bjuds på massa onytigt godis och grejer :)

Blää!

Helvetes jäkla skit. Det är helt enkelt inte min dag idag.. Jag vet inte hur jag lyckas.. Men nu har 2 av mina inlägg försvunnit.. Borta med vinden.. Riktigt irriterande.. Känner till viss del för att förstöra något.. Men jag vet inte vad.. Har inget bra i närheten.. Även om det känns väldigt bra då precis i den sekunden man slänger ut skärmen genom fönstret så ångrar man sig i nästa sekund.. Så jag ska försöka tygla mej..

Egentligen så hade jag inte skrivit så mycket intressant i de tidigare inläggen, så det kanske var något slags tecken att de inte borde publiceras för att de var så tråkiga.. Så jag tror nog att jag lyssnar på det tecknet och avrundar här.. 

Nu ska jag se på "so you think you can dance".. Härligt program det :) 

Första dagen på semestern blev ju inte så solig..

Nä, som sagt. Vädret e ju inte det bästa. Jag kräver inte sol, men därimot skulle jag gärna vilja att det var lite stabilare väder, så att man inte riskerar att få värsta duschen när man går ut.. Hade planerat att gå en liten sväng för att färdriva tiden lite, men sen helt plötsligt öser regnet ner, så jag vågar mej nog inte ut idag. Pallar inte att bli helt genomblöt. Så jag stannar nog inne idag, får fördriva tiden genom att ta ett långt härligt bad, sitta vid datorn, titta på tv och kanske fixa lite småsaker på rummet. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra resterande semesterdagar :P Om jag känner mej själv rätt lär det bli väldigt mycket slappande..

Men igår sysselsatte jag mej med att fixa med en massa gamla kort på datorn.. :) Var rätt skoj att få lite flashbacks från tidigare upplevelser.. Så skickade jag in en del kort för framkallning. Tycker att det är så synd att man framkallar så pass lite kort nu när allt är digitalt. Det är ju mycket roligare att ha dem i ett fotoalbum än på dataskärmen. Så cirkus 200 kort kommer förhoppningsvis dimpa ner i brevlådan inom någon vecka..

Tyvärr så blev jag lite smått förvirrad av att titta på alla gamla bilder. Nu vet jag inte längre vad jag ska tycka och tänka. Jag hade nämligen funderat på att låta mitt hår växa ut lite granna.. Inte så att det bli så där superlångt som alla har. Men iaf längre än vad jag har nu. Men efter att ha tittat på de gamla korten där jag hade lite längre hår är jag tveksam. Jag såg ju för taskig ut, jag hade nog inte en enda bra hårdag tror jag.. Så ja, nu snurrar det bara i mitt huvud, vet inte riktigt vad jag ska göra. Och oavsett vad jag gör kommer jag välja fel.. För det är ju så, har man långt hår vill man ha kort, har man kort hår vill man ha långt. (Iaf jag) Kan inte tänka mej att det är allt för många med långt hår som känner för att klippa av det :P

Sedan gårdagens inlägg har iaf Ida lyckats hitta hit, men det var nog mest på grund av att jag påpekade i hennes blogg att jag hade uppdaterat.. Får se om någon mer hittar hit igen.. Inte för att det var så överdrivet många som läste innan min blogg gick och blev helt inaktiv. Men men, nu ska jag nog bada tror jag..

Det är med ångest jag skriver det här inlägget...

Ja verkligen ångest. Jag har fasat för det här inlägget, lite pinsamt att inte skriva på över 1 månad. Och nu har väl folk troligen överget min lilla blogg, så ingen kommer märka att jag faktiskt har uppdaterat lite här.. Så om det e någon som mot all förmodan tittar in här kan ni gärna anmäla er med en kommentar så jag vet..

Eftersom det var så grymt länge sedan jag skrev sist har det ju hunnit hända en hel del grejer, eller kanske inte allt för mycket egentligen. jag har ju till största delen jobbat.. Men nu är det faktiskt så att jag har 2 hela veckors semester :) Gud vad härligt. Så nu håller jag tummarna för att solen ska titta fram lite. Så man slipper gå omkring och spöka här med sin kritvita bländande hy :P Om det skulle vara så att solen håller sig undan dessa två veckor kan man ju hoppas att solen skiner bättre i Grekland dagarna 10:e-17:e september..  För då ska nämligen jag dit och semestra, härligt det :) Den första riktiga utlandssemestern med vännerna.. För inte kan man väl räkna Åland som utlandsresa?! ;) haha.. Och inte heller Paris tycker jag, eftersom man åkte dit med skolan.. Det kommer iaf bli underbart.. Verkar vara en riktigt mysig liten stad vi ska till..

Det e faktiskt så att jag sedan jag skrev sist har gjort något som jag tidigare inte att jag trodde jag skulle göra i första taget. Nu låter det kanske som att jag typ har bestigit mount everest eller något annat hisklande stort. Så ni kommer treoligtvis tycka att det bara e en skitgrej, men det e faktiskt så att jag har varit och gett blod för första gången. Snacka om att jag var nervig. Usch, jag verkligen avskyr nålar. Men jag övervann min rädlsa :) Eller, jag har nog inte kommit över den än, kommer vara lika nervös om 4 månader när jag sk dit igen.  Men jag tog mej igenom det, utan att svimma.. Så jag e nöjd. Som moraliskt stöd hade jag Ida, som tog sig tid att följa med mej :) Hade troligtvis inte klarat mej utan henne då.. Nypet i benet samtidigt som sköterskan stack i nålen hjälpte förvånande bra.. Sen var ju det värsta över, då var det bara att sitta där och låta blodet sköta resten själv. Trots att jag skötte mej relativt bra var jag nog lite smått förvirrad, glömde nämligen tabletterna jag skulle få, plus ett informationshäfte..  
När det hela var avklarat drog vi till Kista för att fira lite :P Blidde en snabb middag på mcdonalds, sen var det bio "Ciao Bella".. Det tycker jag att vi borde göra som en tradition efter varje blodgivning, mat och bio.. Vad säger ni? Idus och Hanna är nu på?

Ja, hej och hå. Hann bli ett relativt långt inlägg. Förhoppningsvis kommer det ett nytt inlägg snart. men jag kan inte lova något.. Ni har ju sett hur det har gått tidigare med mitt bloggande.. Men jag ska försöka vara lite duktigare, nu har jag ju ändå semester och allt. Då borde man ju ha lite tid att döda..

RSS 2.0