jehovas vittnen.. Tror jag..

I morse, si så där runt 11-tiden ringer det på dörren.. jag blir väldigt fundersam, vem det kan vara som ringer på så "tidigt"?.. Aftonbladetsnubben som kommer och stör och vill sälja aftonbladet har inte varit hemma hos oss på länge (tack och lov), och han brukar dessutom komma på söndagar.. Så han borde det ju inte vara.. Jag öppnar iaf dörren, iförd pyjamas.. Där står två "gummor" som presenterar sig som syster blabla bla och syster blabla bla.. De ser att jag står i pyjamas och ursäktar sig för att de har kommit så tidigt och stört i min skönhetssömn.. De ger mej ett litet häfte där de ställer sig frågan om det är gud som har straffat världen, eller om alla naturolyckor så som tsunamin är naturens eget "fel".. Jag vet inte riktigt vart de står i den frågan.. Det framgick aldrig, eller de nämnde inget.. Men hade jag läst häftet hade det nog framgåt.. Jag tog iaf emot häftet, stängde dörren och gick med bestämda steg till papperskorgen och slängde skiten.. Något som de inte verkade vilja dela med sig av var vartifrån de kommer, de tar tydligen det för vana att inte nämna det.. Så jag kan ju bara chansa på att det var Jehovas.. Pappa tyckte att jag skulle ha slängt igen dörren mitt framför näsan på dem.. För annars kommer de bara tillbax och trackar oss säger han :P men jag kan inte vara så elak känner jag.. Men jag håller ju tummarna för att de inte kommer tillbax och försöker värva mej.. Jag trivs bra med mitt liv nu och känner inte för att bli indragen i det där..

Helg

Jag måste säga att veckan faktiskt har gått rätt så snabbt och smärtfritt. Och nu äntligen är helgen här :) Härligt härligt.. Det är ju den man lever för.. Man jobbar i veckorna och lever på helgerna.. För se lite vad som händer den här helgen.. Har inte så mycket bestämt.. Det enda jag vet är väl att jag ska upp på vinden och rensa ut en massa gamla leksaker som bara tar upp en massa onödig plats..

Nu skulle man kunna säga att mitt rum e HELT färdigt.. Det har ju vart nästan färdigt rätt så länge nu.. Men det har varit vissa småsaker som vi väntade på.. Så efter 5 veckors väntan har vi äntligen fått de extra långa benen till sängen.. Så nu är det bara upp till mig att städa lite, så det ser lite bättre ut.. 


Jobb och grejer

Jag tror att jag har kommit in mer i den jobbande delen av livet nu.. I början känndes det bara konstigt och onaturligt på något sätt.. Det kändes på något sätt inte på riktigt, utan som något man bara ska göra några fjuttiga veckor.. Men nu efter att ha jobbat 3-4 månader börjar det kännas mer självklart, inte alls så onaturligt som jag till en början kände.. Nu börjar man ju lära känna folket där också, då känns det ju mycket bättre.. E fasen inte skoj att vara ny och förvirrad..

Ju längre tiden går desto större ansvar för man ju också.. De ser att man inte e helt bakom flötet så de kan anförtro mig allt fler uppgifter.. Vilket gör att jag den sista tiden har haft ett ganska fullspäckat schema.. Nu mera finns det alltid något att göra.. Det e ju inte helt fel, finns verkligen inget värre än att vara sysslolös..

Imorgon har de bestämt att det ska vara vinutlottning på jobbet.. men jag på mina ynka 19 år får ju givetvis inte vara med.. Men det gör mej inte det minsta.. Jag klarar mej utan vin :P De sa att de kunde lotta ut lite cola istället ;) haha


Angående gårdagens inlägg om mit sockerberoende så kunde jag faktiskt hålla mig ifrån alla godsaker.. :) Så istället för att sitta framför tvn och tänka på godis var jag ute på promenix med Ida och hundarna.. Och jag kan verkligen behöva komma ut ibland.. För jag ser knappt daggsljus.. Jag kommer bli en sån där människa som inte kan vara ute i solen för att mina ögon e för känsliga eftersom jag jämt sitter inne..Jag visstats i princip bara utomhus på väg till och från jobbet.. Lite tragiskt men sant!


Sockerberoende? Ja, skulle nog tror det.

Det är inte så svårt att konstatera att jag e sockerberoende.. Det e typ världens självklaraste sak.. Men jag vill ta mej ur den fällan. Det är inte så att jag vill bli värsta supernyttiga freaket.. Jag vill kunna klara en hel dag utan godis/kakor/glass utan att bli helt knäpp och klättra på väggarna.. Men det blir alltid att jag går och småäter lite varje kväll.. På dagarna när jag jobbar är det lugnt, då klarar jag mig prima.. Men så fort jag kommer innanför dörren hemma är det nästan så att jag hör allt socker ropa på mej ;) haha.. Gud vad sugen på godis jag blev nu då :P haha.. Får väl se om jag kan hålla mig ifrån det ikväll, eller om jag faller tillbax i gamla rutiner.. 



       

                                        Mmmmmmmm Marabou :) Finns inget godare än choklad.


Gymma

Fångarna släpps fria någon gång i februari, närmare bestämt 18:e tror jag.. Då går äntligen det där jäkla gymkortet ut.. Men det spinns nu i största hemlighet planer för att rymma. Vi pallar inte 5 månader till bakom galler.. Jag tror iaf att de andra känner samma sak som jag.. Det känns dock lite surt med de slösade pengarna.. Men det är inte mycket att göra åt.. Hellre slösa pengar än att lida resterande tid.. Jag tror inte att jag har psyket och självdisiplinen för att träna.. Iaf inte när det gäller något som inte är det minsta roande.. men vi får väl se vad som händer.. Kanske blir poesikvällar istället ;)                         
                                      


                                                                 image65
                                                            Det här kommer nog aldrig bli jag



Across the Universe

Sitter och lyssnar på Across the Universe - soundtrack som jag av en ren slump sprang på.. Hela skivan är massa beatelslåtar i en ny tappning.. Riktigt härlig måste jag säga, har dock inte hunnit lyssna så jättemycket än. Men det jag har hört har gett mig mersmak :)



image64

Man kanske borde se filmen när den kommer till Sverige, om den kommer till Sverige.. Men jag är dock lite tveksam, det ska ju vara någon slags musikalfilm.. Vilket inte är riktigt min grej.. Det kanske får räcka med att lyssna på skivan..

Lunch

Nu e det lunch här.. Har precis käkat lite wok, var dock väldigt duktig på att peta bort alla grönsaker.. Vilket folk också kommenterade :P Men jag kan ju fortfarande köra att jag e minst 11 år yngre än de andra.. Så jag e inte riktigt vuxen än..

Snart e det dags att börja att jobba igen.. Då lutar det åt att jag ska få ringa lite samtal :S Inte min favoritsysselsättning direkt.. Men det måste göras helt enkelt.. Så det e bara att ta tjuren i hornen.. Dessutom är det ju bra träning, man vänjer sig helt enkelt.. Jag kanske aldrig kommer tycka att det är kul att ringa runt och tracka folk.. Men jag kommer troligtvis tycka att det är mer okej.. Jag har t.ex. gjort stora framsteg när det gäller att svara i telefonen (växeln).. Första gången telefonen ringde slog hjärtat 100 slag i sekunden kändes det som.. Och den första veckan jag jobbade här så fick jag genast en knut i magen när jag hörde en telefon ringa, det behövde inte ens vara på jobbet, det kunde vara hemma.. Var som helst.. Så länge ringsinalen var någorlunda lika.. Men nu mår jag inte alls i närheten av så där dåligt.. Jag tycker att det är helt okej.. Och för det mesta är alla som ringer så trevliga så allt går lätt som en plätt..

Nä nu e det dags att återgå till jobbet.. Men jag skjuter nog upp telefonringandet nån timme eller så.. Känns inte så bra att ringa mitt i lunchtid..


Funderingar

Vi har precis haft besök av lite släktingar.. Då bland annat mina kusiner på 6 och 8 år.. Man e ju lite smått avis på den där bekymmerslösa åldern.. Jocke som är 6 år blir helt förstörd för att det inte finns något att leka med.. Så han gråter och tjurar.. Ganska små problem de lever med.. Själv måste man fundera och tänka en massa på vad man ska pyssla med i resten av livet.. Denise på 8 har dock inte samma problem som mej.. Hon hade typ 8-10 olika saker hon vill bli när hon blir stor.. Då bland annat läkare, sjuksjöterska, massör, punkare (kanske inte till yrke.. men ändå), veterinär och artist.. Sen hade hon en massa annat som jag inte riktigt hängde med på.. Tänk om jag själv hade så många alternativ som är lockande..  

Jag har en känsla av att det kommer ta många timmar innan jag har kommit fram till vad jag ska bli.. Jag har nog snarare kommit på vad jag inte ska bli.. Och det är KONTORSNISSE, det är inte så att jag avskyr det som pessten.. Det är helt okej för tillfället.. Men jag tror inte att jag vill ägna resterande 45 år till att hålla på med papper.. Jag vill ha lite mer varierande arbete, lite större spelrum, lite fart och fläkt, lite mer kreativitet.. Ja, det e väl i princip så långt jag har kommit i mitt funderande.. Så man skulle väl kunna säga att jag i princip står på ruta 1..  



                                 image63
                                    En vecka till på detta bekymmersfria ställe skulle ju inte sitta fel

Trött som sjutton

Klockan är bara 21.05 och jag känner redan för att gå och lägga mej.. Det e fasen inte vanligt när det gäller mej.. Och om jag någon gång känner mej lite sömnig så försöker jag förtränga det och hålla mej vaken några timmar till iaf.. Troligtvis kommer det bli samma visa idag.. Men ibland behöver det inte ens vara ett medvetet val att vara vaken extra länge.. Jag skulle nog vilja skylla på datorn.. Den har verkligen förmågan att fänglsa en.. Jag undrar om min extra trötthet kan bero på att jag faktiskt går upp 1 timme tidigare nu för tiden? 1 timme är faktiskt ganska stor skillnad.. Jag ska försöka börja lägga mej tidigare på vadragar för att kompensera den där timmen.. Vilket jag har börjat med lite granna.. Jag missade t.ex. vilka som åkte ut på so you think you can dance för att jag skulle försöka sova.. Så det måste jag ju ta reda på, men med datorns hjälp ska det nog inte vara några problem..

Nu är det ju Idol-tider, jag känner en viss förändring hos mig själv.. Iaf när inte allt för mkt folk e i min närhet.. Jag går och sjunger och nynnar i min ensamhet.. Typ när jag e på mitt rum eller när jag går runt i korridorerna på jobbet.. Dessutom tror jag att jag spelar lite extra mycket musik på datorn, kanske lite extra högt också.. Jag undrar vad granflickan på några månader tycker om det?! :P Ja, man kan nog säga att jag kommer in i en mer musikalisk period.. Jag har även fått tillbaka drömmen om att en gång lära mig att spela gitarr. Just den drömmen kommer och går, och jag tror den är som starkast i såna här Idol-tider..

Jobbat

Idag var det dags för att jobba igen. Var lite segt att gå upp i morse.. Men när jag kom till jobbet sa de att jag såg lite extra pigg ut?! Hmm.. Var inte direkt så jag kände mej.. Kankse berodde på att jag hade blivit lite solbrännd i ansiktet så att jag inte såg så där överdrivet blek ut..

Jag hade iaf jobb att göra hela tiden.. Och lär vara sysselsatt den närmaste tiden.. Så jag behöver inte gå och dra fötterna efter mej.. Sen från och med imorn ska jag börja jobba 1 timme tidigare.. Vilket känns bra.. Jag börjar fortfarande senare än många andra.. och lite extra money e ju inte helt fel.. :)


Ta igen allt man missat

Ja, det är precis det jag har gjort idag.. Jag var ju tvungen att ta igen allt det jag inte hann med veckan i Grekland.. Bl.a. att läsa massa bloggar.. Jag är fortfarande långt ifrån klar med det.. Sen kanske det mest efterlängtade var att ta ett långt bad och läsa expressen.. När jag sa att jag skulle bada för att det var så länge sen fick jag på en gång påpekat för mig att jag faktiskt har badat typ hela veckan, fast i havet.. Men det är långt i från samma sak.. Ingenting slår ett bad i badkaret :) Sen har jag även plöjt igenom en del program som pappa spelade in till mej..

Men imorn e det dags för jobbet igen.. Lite blandade känslor kankse.. skulle gärna vara ledig resten av veckan också.. Men man måste ju tjäna pengar.. ¨Måste ju börjar spara pengar till en eventuell resa i framtiden och inför vuxenlivet då man någon gång ska flytta till en egen mysig lägenhet.. Men det lär ju dröja kan jag tänka mej.. Jag trivs bra hemma än så länge.. Så får mig e det ingen brådska.. Dessutom kan jag ju inte flytta ifrån mitt finfina rum än på ett tag.. Men någon annan får gärna flytta, det skulle ju vara oerhört skoj.. Så kan personen ifråga bjuda över oss andra på lite nudlar och vatten.. :P

Borta bra men hemma bäst

Ja, nu e man hemkommen från Skiathos :) En pytteliten men bergig ö i Grekland.. Det blev en hel del solande på öns stränder.. Till och med jag fick lite färg.. Och jag lyckades faktiskt klara mej från att bränna mej också.. Kanske till stor del på grund av solskyddsfaktor 30 som jag så flitigt använde mig av..

Resan var iaf väldigt härlig.. Bra väder i princip hela tiden, fint hotel och fin Ö.. Det var skönt att bara få vara, inte göra något speciellt.. Inga måsten.. Gå upp när man ville för att sedan dra till stranden och slappa.. För att sen senare på kvällen dra in till 'stan' för att käka och spana i de affärerna som fanns..

Trotts att allt var helbra där så är det ändå skönt att få komma hem till sin egen mjuka säng och sitt eget rum.. 1 vecka på stranden räckte nog gott och väl.. Man blev slutkörd i huvudet av all sol.. och dessutom var ju inte ön den största.. SÅ fanns ju inte allt för mycket att upptäcka..

Kankse dyker upp några bilder senare.. Vi får se.. men förhoppningsvis..

Grekland here we come :)

Nu är det inte allt för många timmar kvar tills vi beger oss mot Skiathos, Grekland. Så just nu e jag fullt uppe i packningen.. Men jag kände att en paus var välbehövligt.. Det är jobbigare att packa än man tror.. Något som är säkert är att jag garanterat kommer ta med mig alldeles för mycket kläder.. Jag får passa mej så jag inte överstiger 20 kilos gränsen.. :P

Jag tror inte att jag har råkat ut för resfeber än.. Känner mej rätt så lugn.. Men jag kan tänka mej att den kommer smyga sig på under kvällen/natten.. Iaf lite..

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen är det tillbax till packningen som gäller.. Känns som att det kommer bli en heldag när jag kommer hem för att ta igen allt bloggläsande som jag har missat..

Gah!!!

Jag stör mej själv på folk som säger "jag hade skrivit ett jättelångt inlägg, men det försvann", men nu ska jag själv säga samma sak.. Perkele, asså.. Det är så himla irriterande.. Jag har hört eller troligtvis läst någonstans att man ska kunna hitta inlägget även fast man inte har hunnit spara det.. Jag är mycket skeptisk till det. Men om det e sant och någon råkar veta hur så e jag tacksam för tips.. 

Jag har kommit fram till att jag mer är en läsa-blogg-människa än skriva-blogg-människa.. men jag ska ge det en chans.. Vem vet, någon gång kanske jag blir en skriva-blogg-människa.. En av andledningarna till bristen på inlägg i perioder är att jag känner att mitt liv e kankse enformigt.. Då blir det ingen intressant läsning lixom.. Jag får kankse ta och skaffa barn ;) haha.. För det är intressant läsning (tycker jag iaf).. Eller så får jag starta en sån där urtåkig modeblogg med  "dagens outfit", det verkar gå hem hos det svenska folket konstigt nog.. Nä men, jag kör på samma spår som tidigare.. Men ska kanske försöka få in lite mer bilder.. Det e bara det att jag e så grymt slö med att fixa sånt där.. Och helst skulle jag vilja ha en egen kamera då också.. Men jag e för snål för att lägga mina pengar på sånt just nu.. Så tills någon snäll person bestämmer sig för att köpa en ypersnygg och skitbra kamera till mig får jag använda marremasks..

Nä nu e det bäst att spara innan hela inlägget försvinner igen


Sista chansen nu!

Ja, som ni kanske har märkt går det år helvete med bloggandet.. Jag vill vara duktig, men det är bara att erkänna att jag icke är det.. Men jag ska ge det ett sista försök.. Skiter det sig så lägger jag bloggen på hyllan. För en blogg som uppdateras 1 gång i månaden är inte mycket att ha.. Så detta blir mitt sista försök..

Livet rullar på som vanligt, jobbar och jobbar. Men det e helt okej, brukar oftast hända något som gör dagen lite extra rolig eller komiskt.. Idag t.ex. fick jag gå och hämta upp en person som skulle på intervju.. Hon ringde och sa att hon inte hittade, så jag försökte så gott som möjligt beskriva vägen.. Visst, jag kan erkänna att jag inte är världsbäst på vägbeskrivningar. Men hon måste fasen varit puckad.. Så det slutade med att jag fick gå och hämta henne på baksidan av gymnasiet.. Så vi hade rätt så roligt på hennes bekostnad sen på fikarasten :P

Snart bär det av till Grekland :) Yiiho. Var och växlade till Euro idag.. Kändes nästan som man blev lite lurad.. Växlade in 3000 spänn och kom ut ifrån banken med 3 små hundra-euro-sedlar..  Det ska iaf bli grymt skönt och kul att äntligen komma iväg.. :) så får jag använda mej av min cpdåliga engelska också.. Men förhoppningsvis kan jag iaf göra mej förståd..

Som sagt, sista försöket!


RSS 2.0