Frankrike, Biot

Eftersom jag har lovat några bilder ifrån min tripp till Frankrike så får jag väl lov att hålla mig till mitt ord. Dock kommer det nog bli lite sparsamt med bilder. Då många bilder inkluderar personer som är lite rädda för internet-världen. Så det är lika bra att bara hålla sig till miljöbilder. Tyvärr så kan dessa bilder omöjligt beskriva hur fint det faktiskt var på de ställena som vi besökte. Men en liten hint om hur det var får ni iaf. I det här inlägget ska ni få se bilder ifrå Biot. En väldigt gammal by som ligger uppe på ett berg. Där var det verkligen hur mysigt som helst. Mestadels en massa små gränder som var utsmyckade med blommor och andra växter, så som citromträd. På gatorna var det väldigt lungt, jag kunde gå runt i min ensamhet och ta en massa kort utan att det var en massa folk ivägen. När det väl dök upp någon var det någon gammal gubbe med en skål apelsiner eller någon tant med mössa trotts att det var över 20 grader. Jag skulle gärna åka tillbaka dit då jag kände att jag inte fick den tid jag behövde för att utforska den gamla byn.





Den här smala gatan var ovanligt färgglad, större delen av byn var mer stenfärgad.




Som sagt, appelsiner stod lite här och var.




Till och med deras kyrkogård var mysig





Något annat som var typiskt för denna lilla by var all tvätt som hängde ut från fönstrerna överallt




Citroner växte lite överallt




Den sista bilden för dagen för bli en på mig, mestadels för att bevisa att det faktiskt var så pass bra väder att man kunde gå runt i t-shirt

Mer bilder kommer troligtvis att dyka upp, kan dock dröja eftersom jag är rätt så dålig på att uppdatera här.

Blogg eller bilddagboken?

Jag vet att jag e superseg på att uppdatera. Men planen är att uppdatera med några bilder från frankrike nu i helgen. Jag har inte riktigt kännt att jag har haft tid för det i veckan. Och ingen insperation, jag har börjat skriva ett inlägg flera ggr, men sen tar det stopp helt plötsligt. Precis som det gör för mig i det här inlägget. Jag kanske borde använda mej mer av bilddagboken istället. För där behöver man ju inte skriva så mycket. Men då krävs det att man springer ute med kameran stupp i kvarten, vilket jag inte gör för tillfället.. Jag får nog ta och överlägga för och nackdelarna för dessa två alternativ, så får vi se vad det blir.

Frankrike

Imorn kl 15.00 tar vi bilarna från jobbet och beger oss till skavsta flygplats, för att därifrån flyga till Marsielle, Frankrike. Jag hoppas att jag kommer hem med lite coola bilder, det känns som att jag iaf kommer att få lite bra fototillfällen. Vi ska bo i någon gammal by, där hoppas jag kunna hitta massa gamla hus eller annat coolt. Sen så ligger vårat hus nära havet, så några solnedgångar hoppas jag kunna fånga. Sen blir det även lite äventyr till en vingård, någon gammal kyrka och lite sånt där..

Söndag

Idag har varit ytterligare en sån där härlig söndag när man blandar nytta med nöja. Inga större ansträngningar görs för att hitta på något. Man uträttar lite småärenden, slöar och så där. Idag har jag hunnit med att hämta upp min Ipod som varit på laggning, men som de inte hittade något fel på. Eftersom den var helt nollställd blev det till att lägga in ny musik på den. Man vill ju ha lite musik att lyssna på nu när man ska till frankrike i 5 dagar. Någon musik måste man ju ha.

Sen har jag även hunnit med en promenix med Ida och hundarna. Och eftersom det var så pass bra väder tog jag med mig kameran för att få lite mysiga höstbilder. Men hundar gör inte riktigt som man vill, så det blev nog mest bilder där de tittar bort, eller suddiga springbilder. 



     Aggie lyckades hålla sig relativt still på en sten någon sekund




                             Tyra med sin typiska Tyra-pose



                     Penny som är lite svår att få med på bild


Choklad i mängder

Igår var det chokladmässa på nordiska museet. Det var sjukt lång kö utanför, inte trodde jag att det skulle vara så poppis. Fast iofs, choklad är ju bland det bästa som finns. Och de flesta normala människorna tycker ju om det. Efter lite köande och 100 kr i inträde så var vi igång. Det fanns sjukt många utställare, så man behövde iaf inte gå därifrån utan att ha fått i sig någon choklad, som jag var lite orolig för. Efter att ha gått igenom ungefär halva lokalen hade jag fått i mig alldeles för mycket choklad, nästan så att jag mådde lite illa. 

Efter våran vistelse på nordiska museét åkte vi in till stan och kikade runt lite. Vi sprang runt som galningar och letade efter ett par vans-skor till mig. Men tydligen så är de ute eller nåt, för det fans inte ett enda par. Så jag har laggt det projektet på hyllan ett tag. Sen var det dags för middag, då blev det Fridays, sjukt god mat. Verkligen. Kan delvis berott på att jag var väldigt hungrig, men betalar man dyra pengar ska det ju vara gott. 

Sen bar det av hem till mig för att boka flygbiljetter till London. Så nu är allt fixat. Ska bli intressant att se vad det blev för hotell, jag har drömt att det var rena skithotellet, men förhoppningsvis stämmer det inte.




                                                           

London

Nu verkar det som att boendet i London är beställt, om jag förstått det hela rätt. Blev något lägenhtshotell cirkus 20 minuet från oxfoord street. Egentligen säger det mej inte så mycket. Men jag antar att det är rätt centralt eftersom vi fått hjälp av en London-människa att fixa det. Så hon borde veta. Nu är det iaf bara flygbiljetten som ska beställas. Det får vi fixa i helgen.

Efter jobbet tog jag en kort sväng ut för att ta lite höstbilder, hittade ett fint litet äppelträd.



 

Helgen

Som vanligt går helgen alldeles för fort. I igår spenderades kvällen hemma hos Katta. Det lyssnades på gamla godningar, så som caramell och drömhus ;) Texterna finns av någon andledning fortfarande kvar i bakhuvudet. Hade varit bättre om lite viktigare info satte sig så där bra. I vanlig ordning skulle något förstöras, den här gången blev det ett glas, men det är sånt man får räkna med. Det var iaf en lyckad kväll, men kanske slutade lite olyckligt för vissa.

Idag har det varit den där välbehövliga softar söndagen. När man inte sysselsätter sig med allt för mycket. Man fixar med lite småsaker, tar ett bad, sitter vid datorn, lyssnar på musik, kanske tar en sväng med kameran, tar en promenix, städar lite och andra små saker. Men inga större utflykter. Och man får aldrig ångest över att inte göra något spec på en söndag. Däremot kan det ta emot lite att bara slöa bort en hel lördag. Så med andra ord har jag haft en perfekt söndag. Jag har dessutom fått upp ögonen för två väldigt stora band som jag tidigare har lyssnat lite halvt på. Men aldrig riktigt fastnat för, förutom någon låt kanske. Men nu har jag insett att både Oasis och Coldplay har en hel bunt med bra låtar :)     


En bild från förra helgen

                                            

Den här bilden tog jag förra helen när jag var ute och promenerade med kameran. Jag hade egentligen tänkt mig lite mer höstbilder. Men sprang inte på tillräckligt många höstiga träd, så det fick bli lite annat istället. Ska nog göra ett ny försök med höstbilder idag. Den här veckan har jag hållit ögonen öppna efter lite höstiga träd, så det kanske går bättre nu.

Detta ska göras resterande delen av veckan


  • Rimbo marknad för sig ett lite besök
  • Spana in Idol
  • Ta en sväng med kameran för att fånga lite höstbilder
  • Kanske hinna med en promenad med Ida och hundarna?! så kan det få blir lite söta kort på dem.
  • Lära mig typ ett nytt akord på gitarren
  • Förhoppningsvis fixa lite med mina bilder (om fujidirekt har behagat att skicka resterande bilder)
  • Se ARN 1, den ska ju vara bra har jag hört. Om den är det är kanske ARN 2 värd att se på bio
  • Till Katta på Lördag kväll förhoppningsvis
  • Boka Londonresan
  • Hinna med att slöa lite också

Så är väl planen för slutampen på veckan. Sen får vi väl se hur det blir.


Slarvpelle med koll

Ordning och reda är inget som faller mig i smaken. Eller, så kanske man inte kan säga, klart det är skönt att ha allt strukturerat. Men det är ju så grymt trist att städa och fixa. Så det få förbli stökigt, men jag känner ändå att jag har rätt så bra koll på vart alla papper ligger. Om inte så tar det inte allt för lång tid att leta upp dem. Så med andra ord är mitt skrivbord på jobbet riktigt stökigt, om jag någon gång städar i ordning så ser det lika förjäkligt ut nästa dag. Därför känns det rätt så meningslöst att överhuvudtaget anstränga sig.

Jag har däremot inte alltid varit så här, var rätt pedantisk som liten. Jag satt tydligen med disktrasan i högsta hugg när jag var några år. Sen när jag var runt 10 år så har jag svaga minen av att jag hade finfin ordning på alla mina pennor,sudd och annat tjafs som jag sparade på. Så som det ser ut blir jag bara värre och värre med åren.

London

Nu börjar jag får lite panik här, hatar när saker bara skjuts upp hela tiden. Jag är en planeringsmänniska och trivs bäst när saker och ting är spikat och klart. Då vet man verkligen att det blir av. Så som när man ska resa t.ex. det är oftast mycket snack och lite verkstad. Nu har det här med att boka London skjutits upp en massa gånger. Nu tror ju jag att vi kommer att komma iväg, för vi har ju ändå kommit så pass långt i planeringen, men ändå. Det kommer kännas tryggare när resan är bokad och betald.

Rimbo marknad

Imorn bär det av till Rimbo marknad för typ 5:e-6:e året i rad. Det har blivit lite av en tradition. Oftast kommer man hem i princip tomhänt, med undantag för en massa chokladbollar. Så mycket annat skoj har de inte. Men det känns bra, eftersom det blir ganska ekonomiskt. Vilket får mig att tänka på att jag borde cykla förbi centrum och ta ut några hundringar, för det är inte många på marknaden som tar kort antar jag. 


RSS 2.0