Torsdag

OJ oj vad länge sen jag var här och skrev ner något. Men jag känner nada insperation asså! Men jag e glad att annat folk har mer insperation än mej. Jag e nämligen fast i att läsa bloggar. Skitskoj :) 

Hade inte tänkt att skriva så värst mycket idag, bara att vädret e helmysko, regn-sol-regn-sol-regn-sol. Hur sjutton ska man veta hur man ska klä sig när beger sig till jobbet? Vädret skiftar ju hela tiden. Men det e kankse det som är en typisk svensk sommar?!

Gissa vad som damp ner i min brevlåda idag!? Jo, studentkortet :) Jag blidde väl inte så jäkla bra, men det hade jag inte förväntat mej heller. Att bli bra på bild e inte riktigt min grej. Men efter att ha tittat i katalogen med alla klasser anser jag iaf att jag inte blev sämst. Men det är ju bara min åsikt. Jag måste dock kritisera kvalitén på katalogen lite, bilderna var suddiga och konstiga. Kan ju möjligtvis vara så att jag fick ett dåligt exemplar, har hänt förut.

Imorn e sista arbetsdagen den här veckan :) Känns väldigt härligt det. Då har jag två härliga lediga dagar. På lördag ska jag först åka och shoppa en ny säng. Yeah! Sen ska jag träffa "the gang" :P Eller iaf delar av det. Kul att träffas, blir ju inte så mycket av det nu när man inte går i skolan längre..

Tjingeling

Midsommar

I går var det ju som sagt midsommarafton, detta firades hemma hos Ida som var den gästvänliga av oss. Större delen av kvällen gick ut på att snacka massa gojja, käka alldeles för mycket och spela kubb. Alltså en härlig kväll :)

Vi åkte och shoppade maten på ICA relativt tidigt på dagen eftersom även de som jobbar på ICA vill fira midsommar. De inhandlades mat, mycket läsk och alldeles för mycket godis om du frågar Ida. Oturligt nog så var det inte bara för mycket godis, det var dessutom fel sorts godis. Dumt misstag av oss, vi borde sökt efter lite nappar och liknande godis. Vi får bättras oss till nästa gång.. Hoppas att något var ätligt iaf.

Ida och Hanna gjorde sitt bästa för att få över så mycket folk som möjligt till deras ge-blod-sida. Vet dock inte hur bra de lyckades. Hanna har väl inte den bästa övertalningsförmågan då hon sitter och leker med sin dricka och säger att det är blod som hon vill att vi ska dricka. Vart jag står i den här frågan e dock lite oklart för tillfället, jag kan iaf meddela att jag inte är helt anti. Men inte heller superpositiv. Vi får helt enkelt se hur det utvecklas. Kankse e dags "to face my fears".

På kvällen efter maten var det dags för lite utomhusaktivitet, det blev som sagt kubb. Var ett bra tag sen jag spelade det, så det var sköj. Skedde dock en lite läskig sak under spelets gång. Rätt som det är när vi står där och spelar dyker en stor, hattklädd snubbe upp från ingenstans. Helt plötsligt står han bara några meter från oss och tittar. Superläskigt när man inte märkte att han kom. Han verkade även smått förvirrad, på frågorna "vem är du?" och "vad gör du här?" svarade han "Jag vet inte". Det hade kännts bra att haft Penny hemma vid det tillfället. Men som tur var försvann han ganska snabbt.

För att sammanfatta kvällen kan jag iaf säga att vi hade det trevligt :) Eller jag kan ju inte tala för alla, man vet ju aldrig med folket. :P Men jag hade iaf trevlans..


Rea, bra eller dåligt?

Det där med Reor är överskattat, eller nja, så kan man inte heller säga. Eller kanske. Men det är så dumt, när det väl är rea någonstans så köper man en massa saker som man i vanliga fall inte skulle ha köpt. Så att man tror att man tjänar pengar på att shoppa på rea e ju helt fel. Men det känns så bra när man står där och BARA betalar halva priset för byxorna. Men hade det inte varit rea hade du nog inte köpt de där byxorna över huvudtaget..

Ja, som sagt har jag varit en sväng i täby idag. Men jag gjorde faktiskt inte av med så mycket pengar.. Köpte bara ett par byxor, som jag troligtvis inte hade köpt om det inte var rea :P Men men, det e kul med kläder.. Det var under den shoppingturen som det slog mej att folk blir lite koko när det är rea. Folk kommer hem med antingen för små eller för stora kläder, med motivering: "det var ju billigt".. eller så köper man ett till linne även fast man redan har 20.
Ja, de där reorna har förstört en hel del av mina pengar under min livstid.. Men samtidigt ska man ju unna sig lite saker då och då. Så varför inte passa på när det är rea ;)

Nogsnackat om reornas hemska grepp om oss! Imorn är det midsommarafton :) Vilket givetvis ska firas på ett eller annat sätt. Det blir käk och sånt trevligt, så får man ju hoppas på soligt väder så att man kan sitta ute. Men som det har sett ut de senaste dagarna ser det tyvärr inte så ljust ut..

Den här veckan har gått ruskigt fort.. Har egentligen inte hunnit med så mycket, mest latat mej. Men så ska det väl vara på "semestern", eller vad jag nu ska kalla den här veckan.. Så snart e det dags för mej att jobba och tjäna pengar.

Nyfriserad

Nu är jag äntligen nyfriserad, det var verkligen på tiden.. De senaste månaderna har det bara varit en stor massa av hår som var omöjligt att reglera. Det gick inte göra någon vettig frisyr. Men vad gör man inte för att lite hår skulle sticka ut under studentmössa?! Jag hade nämligen bestämt mej för att det skulle se bäst ut om jag hade någorlunda långt hår, så jag sparade och sparade. Och det blev alldeles utmärkt till studenten. Men nu när studenten är över och värmen har tittat fram såg jag inget annat val än att klippa mej.. Så sagt och gjort!

När jag styrde stegen mot frisören hade jag inte bestämt mej för hur det skulle klippas. Det blev helt enkelt upp till henne. Sa i princip bara att jag ville att det skulle bli kort och lättskött.. Till en början var jag dock lite skeptisk till resultatet, hon hade stylat det helt mysko. Men när jag kom hem så ruffsade jag till det lite som jag själv ville, då blidde det alldeles utmärkt :)

Världen är bra konstig

Man ser ständigt en massa galor om hur svårt en del människor har det i vissa länder. Hur de inte har råd med mat, ett riktigt hus, gå i skolan osv. Det är ju riktigt tragiskt att de kan ha det så svårt medans vi i I-länderna lever värsta lyx, iaf om man jämför med dem. Så att skaffa ett fadderbarn är ju en bra början iaf. Speciellt om många gör det. För cirka 2 år sedan skaffade även vi ett faderbarn, eller snarare mamma och pappa. Och allt har funkat bra, vi har betalat våran summa och allt har flyttit på bra. Men nu i veckan damp det ner ett brev att vårat fadderbarn och hennes familj tackar nej till pengarna... Vem sjutton tackar nej till pengar när man har det så svårt tänker jag!?!?!?! det är ju helkonstigt.. 

När man får ett fadderbarn så går ju inte pengarna direkt till det barnet eller den familjen. Utan till byn där barnet bor, för i längden hjälper det ju inte om ett barn har det bra ställt. DEt hjälper ju inte landet att utvecklas. Och vårat fadderbarn och hennes familj kom inte överens med byn om till vad pengarna skulle gå. Så de ville inte ha några pengar.. Jag vet inte om det bara e jag, men de borde ju vara överlyckliga att de på ett eller annat sätt får de där pengarna.. Visserliggen går de inte direkt till dem, men de får iaf ta del av det pengarna går till.. Så varför tacka nej? Det är för mej ett mysterium..  

Rubriker e värdelösa

Efter en veckas slit så är det helg. Och nästa vecka e jag ledig :) Great! Hoppas på bra väder.. för sen ska jag vara inne och slita i 7 veckor. Så troligtvis kommer det sluta med att jag e blek som sjutton om jag ska vistas inomhus hela sommaren. men jag har en känsla av att det inte spelar någon roll hur mkt jag är ute.. :P så skit samma! Men är iaf skönt att få lite semester nu. Så man bara kan ta det lungt.. Inte göra något speciellt lixom..

De första dagarna på jobbet kände jag mej verkligen anti. Men det berodde väl troligtvis på att allt var så nytt och man inte kände någon. Ett tag kände jag nästan att jag hellre skulle jobbat på flir. Men nu har den känslan gått över. Trivs mycket bättre nu, folket är trevliga så det är lungt. Och jag får göra en massa olika jobb. De försöker verkligen hitta på lite olika och roliga arbetsuppgifter så att jag inte ska tröttna. Så det är nice. :)

I går fyllde min faster år, så vi åkte dit på lite fika. Och när mina kusiner är där är det aldrig lungt. Till en början hade de sina kompisar där, men sen åkte de. Då fick jag leka med dem :P Spelade bland annat fotboll, vilket resulterade i en ond rygg. vet i sjutton vad jag gjorde, knäckte till den på något konstigt sätt typ. Sen var det dags att lägga pussel och spela spel. Skönt med lite lugnare "lekar" iaf..

När vi var där så blev vi tipsade om ett bra ställe att köpa säng på.. Så det lutar åt att jag inom relativt snar framtid kommer få en riktgit härlig säng :) Hoppas inte mamma och pappa ändrar sig bara.. Sen var det tydligen flera veckors leveranstid. Så det lär ju dröja iaf.

Onsdag

Idag har det varit jobb som vanligt.. Har dock fått göra lite mer fysiskt krävande arbeten idag. Typ plockat ihop en massa kontorsmaterial som vi hade beställt in. Det var riktigt jobbigt, nästan som ett träningspass :P

Efter jobbet stack jag in till täby en snabbis. Handlade en massa kläder på MQ.. de hade nämligen rea, så det är klart man passar på.. Slösa pengar verkligen.. Det är ju det som är så dumt med reor, man handlar en massa man troligtvis inte hade handlat annars.. Men jag är iaf väldigt nöjd med inköpen :)

Nu sitter jag här och funderar lite över morgondagen. Det ska nämligen hållas en sommarmiddag hemma hos VD:n på jobbet. Jag vet inte om jag ska med eller inte. Kan inte riktigt bestämma mej.. Kan ju vara trevligt, men samtidigt kommer man ju vara lite av en outsider.. men jag får väl se vad som faller mej in..

Dagarna flyter på..

Har väl egentligen inte hänt allt för mkt idag. Har jobbat som vanligt. E typ det jag kommer göra större delen av sommaren. och så mkt intressant finns det nog inte att skriva om det tror jag. Jag fixar och trixar med lite allt möjligt där. Finns till hands om någon behöver ett skitjobb gjort :P Haha.. Nä, inte bara. Men det är ganska skönt att få göra en del simpa grejer. Så man inte behöver tänka så mkt. Hela dagen idag pysslade jag med att rätta löner och OB-tider. Plus att jag svarar i växeln. Jag måste säga att jag gör framsteg iaf. De första samtalen var man ju riktigt nervös, jag hatade när det ringde. Men nu känns det faktiskt helt okej. Dock kan det vara lite jobbigt ibland när det ringer folk som har konstiga ärenden så jag inte fattar till vem jag ska koppla vidare, eller när det ringer någon som pratar så otydligt att det typ är omöjligt att höra vad de säger. Men som tur är brukar det lösa sig för det mesta.

Vädret idag har inte varit lika skinande fint som tidigare dagar. Med det gör ju ingenting när man ändå bara sitter inne. Det är snarare sagt tvärtom, man blir överlycklig över att jobba en mindre solig dag. Så jag hoppades ju på att det skulle vara svalt och skönt på mit rum. Men icke sa nicke, tror nästan att det var den varmaste dagen där inne. Konstigt måste jag säga.. Eller så är det bara jag som är lite konstig. Kan mycket väl vara så :P

Efter maten var det iaf dags att dra iväg till gymmet. Jag var väl så där lagom taggad på vägen dit. men när man väl var där kändes det helt okej. För se om man får en massa träningsverk imorn. Men jag måste säga att det är grymt plågsamt att sitta flera minutrar och trampa på en cykel. Usch vad tråkigt! det drar verkligen ner asså! Men det är ju bra att träna lite kondis också, speciellt för mej som e så grymt otränad.. Men jag tvivlar på om jag blir nåt bättre, ser inga framsteg. Iofs så har jag ju inte gett allt för mkt de senaste gångerna..

Idag har ju Tyra opererats, än så länge verkar det ha gått bra. Vilket känns oerhört skönt :) Det var faktiskt på tiden att det gick som planerat för lilla henne. Nu kanske inte jag ska avslöja allt för mkt i min blogg när Ida troligtvis kommer skriva om det i sin blogg :P Men det är ju iaf perfekt tajming att Ida ska vara hemma med Tyra nästa vecka när jag e ledig. Då kan ju jag smyga över och hälsa på hundarna, och på Ida så klart ;)

Nä nu ska mamsen lägga sig. så det är nog bäst att avsluta här! Har ändå inte så mkt mer att skriva idag..


Varmt, riktigt varmt

Ja, nu har det varit sånt här härligt varmt väder i lite mer än 1 vecka.. Man undrar ju hur länge det ska hålla i sig. Vore ju nice om det var så här ett tag till. Men samtidigt som det är riktigt härligt med värmen så kan den vara lite jobbig. T.ex. att jag inte på något sätt kan få mitt rum någorlunda svalt. Det känns bara varmt och instängt. Och att försöka sova i ett kvavt rum är inte heller alltid så lätt.. Men man får ju inte klaga när solen för en gångs skull tittar fram..

Imorn ska jag till jobbet igen. Känner verkligen inte för det. Egentligen ska jag väl vara glad att jag har fått ett jobb över sommaren.. Det brukar inte alltid vara så lätt att få.. Men just nu känner jag bara att jag vill vara hemma och ta det lungt. Men nu har man ju sagt att man ska jobba, så då är det bara att ta sig i kragen och gå dit. Jag har iaf sett till att jag är ledig hela vecka 25. :) Hoppas att det är lika fint väder då.. Sen får jag dessutom ta ledigt någon dag då och då. Så det är ju nice iaf..

Det som nästan känns mest surt med att jobba är att så myclet pengar försvinner till skatten. För varje hundring jag arbetar in tar de ca 30 spänn. och det blir riktigt mycket i längden. Men samtidigt så vet ju jag att det inte skulle funka om folk inte betalade skatt. Hur skulle Sverige se ut då lixom? Trots att jag vet detta så känns det ändå irriterande när jag ser "mina" pengar försvinna..

Nu har man gått och blivit en arbetande student :P

I går vare första dagen på sommarjobbet. Var rätt nervös innan.. Tänk om folket där skulle vara förjävliga. Ida spådde ju fram att det skulle finnas en häxa där :P Men än så länge har alla varit trevliga. Men det ar iofs många som inte var där igår. så kanske någon av de frånvarande är häxan hon såg i sina spåkort ;) haha
Så här i början är det rätt jobbigt för det är så mycket som ska in i skallen. Förhoppningsvis kommer jag in i det snart,iaf så pass att jag inte är allt för förvirrad. Större delen av dagen fick jag iaf svara i telefon, inte min starkaste sida kanske. Lyckades bärgis koppla fel nån gång. Men va fan, jag e ju nybörjare. Ska dit imorn igen, då kanske jag får lite mer klarhet i vilka dagar jag ska jobba..  Jag hoppas ju att jag ska kunna få någon dag ledig så att man kan hitta på något trevligt...

Ja, juste, idag är det ju nationaldagen. Inget som jag firar direkt. Man har ju aldrig gjort det tidigare, så varför ska man göra det nu? Men det är iaf skönt att det är röd dag så att man e ledig från jobb och så. Idag var jag ute på ytterliggare en promenad, två promenader på 3 dagar e bra jobbat för att vara mej ;) Men idag fick jag sällskap av Ida. Alltid trevligt :) Sen satt vi ute och snacka en massa, så jag e helt röd på mina axlar :P fast det gör inte ont, inte än iaf.. Jag kan ju faktiskt behöva lite färg, även fast jag i princip inte kan bli brun så blir jag iaf inte lika kritvit som jag är i vanliga fall.. Och det känns ju bra..

Måndag och ingen skola

Jag tror fortfarande inte riktigt att jag har förstått att det inte är någon mer skola för min del. Iaf inte på ett par år. För vem vet vad som händer i framtiden.. Då kanske man pluggar på universitet eller något sådant. Men just nu är det jobba och tjäna pengar som lockar mest..

Redan imorn är första dagen på sommarjobbet. E lite nervös nu. Jobbigt att komma till ett ställe där man inte känner någon och inte ritkgit vet vad man ska få syssla med. Men förhoppningsvis blir det bra iaf.. Får se om jag kanske får lite mer information om vilka dagar jag ska jobba. E ju lite jobbigt nu när man inte vet vilka dagar man e ledig. Man vill ju kunna boka in lite roliga aktiviteter också...

Idag passade jag faktiskt på att vara ute i det fina vädret. Lika bra att passa på nu innan man börjar jobba. Så jag vandrade runt i typ halva vallentuna. Man kan komma riktigt långt på 1,5 h timme.. Jag hoppas att lite av solen hittade fram till mina bara armar så man blir lite brun.. Troligast är väl att jag blir röd, men i slutändan brukar man ändå bli lite brun..

För vi har tagit studenten, fy fan vad vi é bra! :)

Det tar som sjutton på krafterna att ta studenten.. Jag har inte orkat med ett inlägg tidigare på grund av brist på energi! Men nu så, nu e jag med i leken igen..


image40

Och typ så här glad var jag när jag var ute i vimlet :)

Dagen började med att jag gick upp cirkus 6.40 för att käka, fixa till mej och allt sånt där.. Sen bar det av hem til Ida för lite champagnefrukost och jordgubbar med glass :) smaskigt värre! Riktigt sommrigt kändes det.. Efter det bli vi skjutsade i raggarbil ner till centrum.. Skit coolt! :) Blev dock lite trångt, men det funkade.



Kl 10.00 var det dags för fotografering. Man hade ju lite ångest, jag blir i princip alltid dålig på kort. Så jag håller tummarna för att jag blev någorlunda ok. Men det återstår väl att se. Har ingen aning om när vi kommer få katalogen. Men det lär väl dröja som vanligt.

Sen vare dags för lunchen som ägde rum i idrottshallen. Det var någonting med hela lunchen som gjorde mej seg och jag tappade den där spänningen inför utspringet. Vet inte varför.. Var väl för mycket skit i all väntan. En massa tal som hölls och lärarna hade gjort en show. Egentligen så var det ju bra grejer, men man ville inte dra ut på det längre. Man ville bara ut i friheten. Maten var väl inte heller mycket att hänga i gran. När lunchen väl var slut skulle vi till teatern och lyssna på massa kloka och trista ord som lärarna hade att komma med. Och lite trumpetspelande och så. Fan vad tiden gick sakta då!

Slutligen var det iaf dags att gå upp till tredje våningen och placera sig i fönstrena. Kollade ut och såg familjen stå där ute med plakatet :) Sen skulle lärarna säga ett sista hej då till alla. Vissa grät andra inte. Jag var inte inblandad i den gråtande skaran. Jag kände mej bara förväntansfull och glad i det läget.. Precis som jag hade trott fick vi springa ut sist. Men det spelade inte så stor roll egentligen.. När jag kom ut hängdes en massa saker runt min hals. Blev riktgit tungt. Det blixtrade från alla håll och kanter. Nu hoppas jag bara på att några av de bilderna blidde bra...

Sen var det bara att ge sig av mot flaket som Idas pappa hade fixat :) Var en jäkla tur att han gjorde det, annars hade det nog inte blivit något flak för oss. Flak med öl och cider lastades på. Ont anande om vad jag skulle gå till mötes under våran färd. Som satan vad blöt man blev, helt täckt av öl och cider. Luktade peck gjorde man när man kom hem. Usch! Det var bara att slänga sig i duschen på en gång.. Jag hade verkligen inte förväntat mej att bli så himla blöt. Och speciellt inte att det var personerna på ens eget flak som blötte ner en. I vanliga fall är det ju andra flak som kastar grejer på en. Men icke sa nicke! Men det var nice. Bra drag iaf :)



             

             

   



RSS 2.0