Projekt porträttfoto

De senaste veckorna har ett av mina projekt här på jobbet varit att ta porträttfotografier på alla här. Vi behövde förnya oss lite då vissas tidigare fotografier var säkert över 5 år gamla. Det var med blandade känslor som alla tog de här bilderna, vissa hade ångest över sina rynkor och skulle hellre haft kvar sina gamla bilder där rynkorna inte var lika framträdande. Medans andra inte tog det på lika stort allvar. Sammanlaggt har det väl säkert blivit ca 300 bilder sammanlagt. Nu har iaf alla valt ut en varsin bild som de är relativt nöjda med. Jag är glad att det äntligen är över, det var svårare att ta lite kort än vad jag hade räknat med. Självklart skulle även jag förnya min bild, så även jag fick stå modell, mycket obehagligt. Så jag förstår att de andra inte heller var allt för glada över att behöva fotograferas en massa. Här kommer min bild iaf, inte speciellt nöjd, men den får funka. Orkar inte hänga upp mig på en massa småsaker.



Omväxling förnöjer......eller?

Jag känner mig lite småtrött på mixmegapol och bandit. När man lyssnar på radio i princip 8 timmar om dagen så skulle det uppskattas lite mer variation på låtarna. Men eftersom de flesta radiostationerna är ganska enspåriga så bestämmde jag mig för att ta det "stora" steget och testa en ny kanal. och när jag ändå gör revolt så passade jag även på att byta musikstil lite, så the Voice here we come! Än så länge är jag inte så jätteimponerad, men jag ska ge kanalen några timmar till...

Tralala

Det var ett tag sen sist, har haft fullt upp med att fixa i lägenheten. Nu börjar det faktiskt närma sig slutet, jag kan se ljuset i tunneln. Så förhoppningsvis ska det inte dröja allt för länge innan jag kan börja flytta in mina grejer. Men det är några dagars pyssel till.

21 år

Jaha, då var man 21 nu då (igår). Känner ingen större skillnad, som vanligt. Hade jag bott i dåtidens Sverige eller USA där man blir myndig vid 21 hade det varit en viktig födelsedag. Men nu känns inte 21 så speciellt. Men lite presenter lyckades jag få iaf.

- Pengar, är mycket välbehövligt i dessa tider då mycket måste inhandlas till lägenheten
- Presentkort på IKEA, också mycket bra att ha.
- En hårfön, mamma ansåg att alla måste ha en hårfön. Vilket hon kanske har rätt i.
- En ugnsform, också bra att ha i ett hem.
- Stickade grytlappar av mormor. Specialldesignade till mig ;)
- Prydnad/fotogenlampa. Väldigt cool, kommer nog göra sig riktigt bra i mitt vardagsrum :)
- En mobil :)



Helgen har snart passerat

I fredags blev det som sagt att en tripp till Täby för att inhandla ny mobil. Blev någon Sony Ericsson, inget märkvärdig. Jag såg även till att byta till tele2 istället för telenor. Vilket självklart medförde stora problem vid flytten av mobilnummret. Han i butiken fick allt att låta så himla enkelt och smidigt, att nummret skulle vara överflyttat igår. Men icke, vissade sig efter lite research att jag inte har något abonnemang förns 18 maj. Så för tillfället kan jag ta emot samtal och sms. Men jag har inte mycket pengar att själv ringa och sms:a för.

I går, lördag kom släkten från Åtvidaberg på besök för att fira mig och spana in lägenheten. Så jag fick hemmagjorda grytlappar av mormor. Hon e grymt bra på handarbete hon. Jag fick även en ugnsform, kan vara bra att ha. Sen lite  pengar och presentkort på IKEA. Mycket användbart helt enkelt.

I dag, söndag åkte jag och handlade kakel och bänkskvior till köket. Gick på alldeles för mycket, men är förhoppningsvis värt det när det väl kommer på plats. Sen blidde det en promenad med Ida och hundarna i det fina vädret :)

Lite hjälp i lägenheten.

Igår ville Ida ta sig en liten koll i lägenheten, självklart fick hon det, och självklart såg jag till att sätta henne i arbete. Vi började med att bära ner lite möbler till källarförrådet. På vägen ner träffade vi en av mina grannar som jag tror är en liten sammlare, hon var väldigt intresserad av lamporna som fäljde med i lägenheten, vilka jag troligtvis hade tänkt att göra mig av med i vilket fall som helst. Så jag tror nog jag ska låta henne få dem sen.

Efter allt bärande var det dags att skrapa bort lite tapeter från garderoberna, Ida fick in snittsen efter ett tag. Så hon fick pyssla med det medans jag rengjorde lister och fönster.

Vi hann med en hel del under de timmarna vi var där. Alltid bra med lite hjällp, jag har ju hunnit tröttna efter att ha varit där varje dag i en hel vecka. Så tack för hjälpen :)

Ny mobil

Imorn blir det förmodligen en sväng mot Täby centrum för att införskaffa en ny mobil, och nytt abonemang. Mitt nuvaranda abonemang löper nämligen ut så då tänkte jag att det passade lägligt att skaffa en ny mobil, väldigt lägligt eftersom mobilen jag har nu börjat småkrångla lite. Ibland går inte alla sms fram som jag får skickade till mig. Väldigt irriterande, för i övrigt tycker jag mycket bra om min mobil. Den är nämligen väldigt stöttålig har jag märkt, har tappat den miljontals gånger men ändå har den inte pajat. Ja, det e väl nu som den är lite småknäpp, men tror inte det beror på min klummpighet. Den har även en inbyggd spegel, mycket behändigt. Men men, får se vad det blir för någon ny, spelar egentligen inte så stor roll, är inte lika viktigt längre vilken mobil jag har. Bara den är någorlunda behändig, och självklart inte den allra äldsta modellen.

Mera måla och renovera

Sedan i onsdags har i princip all ledig tid gått åt till att riva tapeter och fixa i min lägenhet. Än så länge är vi inte ens i närheten av att vara klara. Jag får hoppas att det blir bra när det är klart. som sagt, nu går dagarna ut på att jobba, sen hem och renovera sen sova. Vissa dagar hinnar man med en promenix med Ida och kanske någon timmes tv-tittande. Man kan kanske tro att renovera inte tar på krafterna så mycket, men det gör det. När jag kommer hem brukar jag vara helt slut, och nu sitter jag här med träningsverk lite överallt. Kanske kan bero på att jag är oerhört otränad, men ändå.


RSS 2.0